Kas Yapan Yiyecekler

Gerek gençler ve çocuklar gerekse yetişkinler kas gelişimini ve yapımının sağlanabilmesi için sizlere tüm gerekli olabilecek yiyecek ve besin ile gıdaların ara..

Gerek gençler ve çocuklar gerekse yetişkinler kas gelişimini ve yapımının sağlanabilmesi için sizlere tüm gerekli olabilecek yiyecek ve besin ile gıdaların araştırmasını yaptık.

Listemizin özellikle protein bakımından, protein içeren gıdaların oluşması dikkat çekecektir. Fakat hiç ama hiç birinizin aklına gelemeyecek sürpriz besin ve yiyecekler de, kas yapıcı ve güç verici yiyecekler içerisinde bulunmaktadır.

Kas yapan yiyecekler, kas yapan ve adale gücü arttıran besinler nelerdir? Gelin birlikte inceleyelim. Listemizin ilk sırasında herkesinde bileceği üzere, kas yapan besin balıktır.

Balık

Kas oluşumunda yardımcı özelliği bulunan balık birinci sıradadır. Örnek vermek ister ise; somon balığı 100 gramlık bir porsiyon da yaklaşık 25 gram protein bulundurmaktadır. Ayrıca, balıkta diğer sağlıklı besinler içeren öğeleri de vardır. Somon, kalp dostudur, omega-3 ve yağ asitleri oldukça fazladır. Ayrıca somon balığı adeta D vitamini kaynağıdır. Bir bütün olarak ta ele alırsak, ton balığı ve ya somon gibi balıklar bölümün en iyileridir.

Tavuk

Kas yapıcı özelliğe sahip bir diğer gıda ise tavuktur. 100 gram yağsız beyaz et 30 gram protein içermekte ve yalnızca 4 gram yağ içermektedir. Bu sebep ile, kas yapmayı planlıyor iseniz tavuktan bol miktarda yemeniz gerekmektedir.

Yumurta

Hazırlanması pratik ve kolay, yenmesi de bir o kadar zevkli olan yumurta da kas yapan gıdadır. Her yumurta da yaklaşık 6 gram protein ve 50-60 kalori bulunmaktadır. Yumurtadaki protein yüksek bir biyolojik değeri ile kolay kullanılabilen proteindir. Bu yumurtada bulunan protein kas gelişimi için etkili olan protein türüdür anlamını içermektedir.

Soya

İster soya fasulyesi olarak tüketin ister tofu ister soya sütü olarak tüketin soya fasulyesinin kas yapıcı özelliği tartışılamaz. Proteinle dolu bu gıda sadece bir kâsesinde 20 gram aminoasit içermektedir. Bu soya gıdası çok önemli vitamin, çok önemli mineraller ile doludur.

Yağsız Dövülmüş Biftek

Bu tür yağsız etler de protein kaynağıdır. Sadece 100 gram kadar yağsız dövülmüş biftekte 25 gramdan fazla protein bulunmaktadır. Biftek ayrıca B12 vitamini olsun çinko ve demir olsun bir nevi vitamin deposudur. Tüm bu sayılanlar kas oluşumu ve gelişimi için oldukça önem taşımaktadır.

Çikolatalı Süt

Vücudun her açıdan süte ihtiyacı vardır. Çünkü süt hayvansal bir gıda olup, yok denilecek kadar az yağa sahip ve gerekli amino asitlerin hemen hemen hepsini sağlamaktadır. Yüzde 100 gerçek süt ile hazırlayacağınız, içerisine de çikolatalar ile da bol miktar da alındığında oldukça protein barındırmaktadır.

Süzme Peynir

Şaşırtıcı gelse de birçok vücut geliştirmesin için kullanılan ilaçlar süzme peynir içeriyor. Bunun nedeni ise az yağlı ve ya yağsız süzme peynirin etiketini okumanız yeterli olacaktır. Yalnızca yarım kâse kadar az yağlı süzme peynir, 15 gram protein ve 75 kalori barındırmaktadır.

Badem

Proteinle dolu olan diğer bitkisel gıda ise bademdir. Yalnızca çeyrek kâse kadar badem yaklaşık 10 gram protein içermektedir. Badem, kalp dostudur, doymamış yağlar ve magnezyum içermektedir. Magnezyum vücudumuzda 300 den yüksek olarak biyokimyasal reaksiyon için kullanılan mineraldir. Enerji üretimi için ve protein sentezi için magnezyum oldukça önemlidir.

Kinoa

Tüm erkekler etten hoşlanmazlar. Et olmadan asla protein alamazsınız. Kinoada, Gluten içermediğinden sindirimi oldukça kolaydır ve bol miktar lif, magnezyum ayrıca demir içermektedir.

Uskumru

Antrenmanın sonrasında protein parçalanması sürecini azaltmaktadır. Omega 3 açısından zengindir. Aksi takdir de kas inşa edebilmesi için vücudun eski proteini parçalanmasından önce davranıp ayrıca yeni bir protein depolaması için oldukça önem taşımaktadır.

Ananas

Antrenman sonrasında kas ve doku iltihaplanmasını azaltma açısından oldukça çok başarılıdır. Kas ağrılarını yok ettiği gibi, bir sonraki antrenmanda yüksek performans sergilemeniz için size yardım sağlamaktadır.

Kivi

Egzersiz sırasında artan oksijen tüketimi için fayda sağlamaktadır. Ortalama büyüklükte olan bir kivi oldukça size katkı sağlayacaktır.

Salatalık

İçeriğindeki kıkırdak enlemlerinin çevresindeki zar için oldukça gerekli olan mineraldir. Ayrıca damarları genişletip, kan akışını hızlandıracaktır.

Hindi

Tavuğun tahtını elinden alan kuş türüdür,içerisinde amino asit bulunmaktadır. Hindi içerisinde bulunan glutamin büyüme hormonu salgılayacağından önemi yeterince yüksektir.

Tahin

Susam tohumlarından yapılmaktadır. Tahinin tamamı çinkoyla yüklüdür. Bu mineral, erkeklik hormonu olan testosteron ve sperm üretiminin artmasına katkıda bulunmaktadır.

Brokoli

Yüzünüzü buruşturmayın, Brokoli küçük bonzai ağaçları gibidir. Mükemmel C vitamini deposudur. Güney Kaliforniya Üniversitesi yapmış olduğu araştırmasında, egzersizden önce ya da egzersizden sonrası alınan yüksek dozda C vitamini, kas ağrısını azalttığını söylemektedir. Brokoliyi çok öldürmeden hafifçe buharda pişirmeniz yeterli olacaktır.

Zencefil

Zencefilin kas ağrılarını aza indirdiğinden aspirinden daha çok etkili olduğu bilinmektedir.

Tüm bunlar kas yapmak için yararlı olan besinlerin en başında gelen yiyeceklerdir.

Bunların yanına daha birçok besin ilave edebiliriz. Kas yapan yiyecekler,100 gramda için protein miktarlarını sırayla aşağıdaki şekilde belirttik.

Protein Miktarı

100 gram Soya fasulyesinde 40 gram
100 gram Kırmızı ette 36 gram
100 gram Bademde 33 gram
100 gram Süzme peynirde 32 gram
100 gram Tavukta 30 gram
100 gram Balıkta (Somon gibi yağlı balıklarda) 25 gram
100 gram Bakliyatlarda 25 gram
100 gram Fasulyede 21 gram
100 gram Ay çekirdeğinde 20.5 gram
100 gram Tahinde 17.8 gram
100 gram Yulafta 11 gram
100 gram Zerdeçalda 9.68 gram
100 gram Yumurtada 7 gram
100 gram Sütte 6 gram
100 gram Brokolide 4.2 gram
100 gram Kefir 3.3 gram

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap