Kas Esnetme (STRETCHING) Egzersizleri ile Kendinizi İyi Hissedin

Kas Esnetme (STRETCHING) Egzersizleri ile Kendinizi İyi Hissedin. Egzersize göre değişen belirli bir kas grubunu ve eklemlerin elastikyetini arttırarak, dayanıklılık kazandırmaya yardımcı olan esnetme hareketleri ile kendinizi müthiş hissedebilirsiniz. Hem sağlığınız açısından yararlı, hem de zihinsel olarak rahatlamanızı sağlayacak birkaç kas esnetme hareketi ile güne harika başlayabilirsiniz.

Kas esnetme egzersizlerini sabah uyandığınızda yapabileceğiniz gibi tercihiniz doğrultusunda, gece yatmadan önce de yapabilir ve bu sayede deliksiz bir uyku çekebilirsiniz. Günlük yaşamınızda da daha kolay hareket edebilmenize destek olacak bu egzersiz grubu ile dokularınızın esnekliği artacağından, sakatlanma ve yaralanma gibi sağlık sorunları da yaşamayacaksınız.

Kas Esnetme (Stretching) Egzersizi Hareketleri

Kas Esnetme (Stretching) Egzersizi Hareketleri;

  • Ön ve Yan Boyun Kasları Germe

Boynumuzun her iki yan bölgesinde yer alan sternokleidomastoid kasları ile sırt kası olarak bilinen üst trapezius kaslarını esnetmeye yardımcı olacak bu egzersiz için elleriniz belinize koyun. Sırtınızın olabildiğince düz olmasına dikkat ederek, başınızı geriye doğru itmeli ve özenle eski pozisyonuna başınızı geri getirmelisiniz.

Ardından bir yere oturun. Yine sırtımız dik olarak, sağ elinizden destek alarak başımızı sağ tarafımıza doğru yatırmalı ve kulağınıza dokunmaya çalışmalısınız. Aynı yöntemi uygulayarak, ters yönde diğer kolunuzu kullanarak egzersizi tekrarlayın.

  • Göğüs Kası (Pectoral) Esnetme

Sırt kanat kasları ile göğüs kaslarını aynı anda esnetmeyi sağlayan bu egzersiz ile vücudunuzda oluşacak hafiflemeyi hemen hissedebileceksiniz. Uygulaması gayet kolay olan bu germe egzersizi, vaktinizi almadan kısa sürede, etkili bir biçimde rahatlamanıza olanak tanıyor.

Ayakta ve düz bir sırt duruşu ile duvara arkanızı dönerek, ellerinizi beline koymalısınız. Arkasından sağ kolunuzu pozisyonu bozmadan, bedeniniz karşıya bakacak şekilde iken geriye doğru hareketle avuç içinizi duvara yaslayınız. Egzersizi diğer kolunuz ile tekrarlayın.

  • Omuz Kaslarını Esnetme

Omuz kaslarını etkili bir şekilde esneterek, güç kazandırmasına yardımcı olacak kısa ve önemli bir egzersiz çalışmasıdır. Omuz kaslarınıza ekstra dayanıklılık kazandıran bu esneme hareketi ile gerginliğinizi de alacaktır.

Düz bir sırt duruşu ile ayakta uygulayacağınız bu çalışma için; sol kolunuzu düz bir şekilde, sağ omzunuza doğru götürmelisiniz. Ardından aynı çalışmayı sağ kolunuzu dirsekten bükmeden, düz bir şekilde sol omzunuza doğru götürerek tekrarlayınız.

  • Pelvik Kasları Esnetme

Pelvik kemiğinin hemen altında bulunarak, üreme organını tutan yumuşak kas ve doku grubunun tamamını ifade eden pelvik kaslarını çalışmasını, esneyerek kuvvet kazanmasına da yardımcı olan bir egzersiz hareketidir.

Dizlerinizi bükmeden uygulamanız gereken bir çalışma olduğunu hatırlatarak, yere oturun ve bacaklarınızı açarak olabildiğince gergin bir pozisyon alın. Sırtınız dik olarak, her iki kolunuzu da geriye doğru götürün. Yalnızca el parmak uçlarınızın yere değmesi yeterli olacaktır.

  • Destekli Yana Esnetme

Vücudun yan karın kaslarını tamamen çalıştırmayı sağlayan bu esnetme egzersizi, düzenli uygulandığında bölgede bulunan yağlarında hızlı bir şekilde erimesini sağlayacağından önemli bir çalışmadır. Vücudunuza esneklik kazandırırken, bölgesel yağlanmadan kurtulmak için mükemmel bir egzersiz.

Ayakta, düz bir duruş ile bacaklarınız hafif açık olmalıdır. Bir direnç bandından destek alarak uygulamanız, daha kaliteli sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır. Elleriniz havada gergin bir şekilde tuttuğunuz direnç bandı ile sadece üst bedeninizi kullanarak, sağ tarafa doğru yavaşça eğilin. Ardından bir diğer yana hareketi tekrarlayın.

Kas Esnetme de Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kas Esnetme de Dikkat Edilmesi Gerekenler;

Kas esnetme çalışmaları ile kendinizi kısa süre içerisinde müthiş hissedebilirsiniz. Düzenli olarak uygulandıklarında, bir alışkanlık haline gelebilecek kadar rahatlamanıza olanak sağlarlar. Ancak tüm egzersiz çalışmalarında olduğu gibi dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

Yanlış bir hareket ile canınızı yakmanız mümkün. Esneme çalışma sırasında, acı çekmediğinize emin olun. Germe egzersizlerini uygularken, özel bir nefes tekniği kullanmanıza gerek yoktur, normal şekilde nefes almaya devam edebilirsiniz.

Uygulama çalışmalarını; maksimum 30, minimum 10 saniye şeklinde yapın. 10 saniyeden az yapılan çalışmalardan beklenen verimi alamayacağınız gibi, 30 saniyeden fazla yapılan uygulamalarda sakatlanmalar söz konusu olabilir. Bu nedenle verilen ideal sürelerde çalışmaya yapmaya özen gösterin.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap