Karnabahar Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Karnabahar Dondurucuda Nasıl Saklanır?
Sebzelerin en çok tüketilen sebzelerinde bir tanesi olan karnabahar yemek salata ve kızartma olarak tüketilmekt…

Karnabahar Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Sebzelerin en çok tüketilen sebzelerinde bir tanesi olan karnabahar yemek salata ve kızartma olarak tüketilmektedir.

Aynı zamanda farklı çeşitlerde soğuk meze olarak da hazırlanır ve brokoli gibi sebzelerle birlikte oldukça lezzetli bir şekilde tüketilebilir.

Karnabahar lezzetli olduğu kadar insan sağlığı için önemli bir sebzedir. Taze tüketmek İstediğiniz zaman ocak ve şubat aylarında tüketmeniz gerekiyor.

Bu aylar dışında tüketmek istiyorsanız Usta şekilde dondurucuda saklamamız gerekir. Eğer doğru saklama koşullarını gerçekleştirebilirsiniz karnabaharlarınızı yılın 12 ayı tüketme şansınız oluşur.

Karnabaharları dondurucuda muhafaza ederken iki farklı yöntem uygulayabilirsiniz. Iki yöntem için de geçerli olan saklama kutusu sizlerin karnabaharı taze ve besin değeri yüksek şekilde istediği zaman tüketilmesine imkan sağlar.

Karnabahar nasıl saklanır?

Çiğ saklamak:

İyice temizledikten sonra uygun büyüklüklerdeki parçalara ayırın ve parçaların tamamını limonlu su içerisinde ortalama iki saat kadar bekletin.

Daha sonra suyunu süzmesi ve kuruması için kenara alın ve tek seferde tüketeceğiniz kadar karnabaharlarınızı paketleyin.

Paketleme esnasında buzdolabı poşetlerine kullanabilirsiniz. Buzdolabı poşetleri oldukça başarılı saklama imkanı sağlayacaktır.

Şoklayarak saklamak:

Karnabaharları iyice temizledikten sonra Uygun gördüğünüz boyutlara ayırın ve şoklama işlemi için beklemeye alın.

Kaynayan bir su tenceresinin içerisine attığımız karnabaharlarınızı ardından Burada beş dakika kadar bekledikten sonra soğuk su içeren bir tencerenin içerisine alın.

Daha sonrasında süzgecin içerisine alarak buradan Karnabaharın suyunun almasını bekleyin.

Suyunu saldıktan sonra karnabaharları tek kullanım oluşturacak şekilde buzdolabı poşetinin içerisine yerleştirebilir.

Poşetleme esnasında Paketlerin hava almaması ve ağzının sıkı bir şekilde kapanmış olması oldukça önemlidir.

Uygulama gerçekleştireceğiniz iki farklı yöntem de bir yıl kadar taze saklamanızı sağlayacaktır. Saklama işleminizi gerçekleştirirken buzdolabı poşetlerinin üzerine ambalajları tarihi yazarsanız sizler için çıkartırken daha büyük kolaylık oluşacaktır.

Bir yıldan daha uzun bir süre saklamaya çalışırsanız bakteri üretimi artacağı için sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap