Kanguru Eti Hangi Tür Yemeklerde Kullanılır? Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Kanguru Eti pek alışık olmadığı bir tür ettir. Yumuşak yapısı ile hamburger eti olarak kullanılır. Kırmızı etler gibi faydaları ve zararı vardır.

Kanguru Eti

Anavatanı olan Avusturalya’yla özdeşleşmiş bir hayvan olan kanguru, sıra dışı vücut özellikleri ve özel yaşam şekliyle dikkat çekiyor. Doğanın bulunduğu ortamda kendisine sunmuş oldukları besin kaynaklarını oluşturduğundan kanguru eti de yüksek oranda Avusturalya’da tüketilir.

Türkiye’de kangurunun bulunmuyor olması ve böyle bir kültüründe mevcut olmaması nedeniyle pek çok kişi için kanguru eti fazlasıyla yabancı gelebilir. Özellikle de kanguru eti lezzetli mi şeklinde et meraklıları için cezp edici bir konu olabiliyor.

Kanguru eti, ağırlıklı olarak 20.yüzyıl son çeyreğinden itibaren çok popüler hale gelmiştir. Çok düşük yağ oranına sahip olması oldukça lezzetli olmasını sağlıyor. Ayrıca besin değerleri yönünden çok zengin olduğundan hem besleyici hem de sağlıklı bir ettir.

Kanguru Eti Nasıl Saklanır?

Kırmızı et grubunda bulunan kanguru eti mutlaka aynı grupta bulunduğu et çeşitleri ile aynı koşullar altında muhafaza edilmelidir. Ancak kanguru etine yabancı olmamız kanguru eti nasıl saklanır gibi bir soruyu gündeme getiriyor.

Kangurunun Türkiye’de yetişmiyor olması ve Avusturalya’dan gelmesi gibi bir değişken söz konusudur. Avusturalya, dünya üzerinde 55’den fazla ülkeye kanguru etini ihraç ediyor. Bu ülkelerden birisi olan ülkemize kanguru eti doğal olarak dondurulmuş olarak geliyor.

Kanguru eti diğer tüm kırmızı et ürünlerinde olduğu gibi taze olarak tüketilmelidir. Kanguru eti dolapta nasıl saklanır sorusu için en genel yanıt dondurucu olur. Dondurucuda altında su olmayacak şekilde dondurulmalıdır. Aksi halde kararma yapar ve et bozulur.

Kanguru Eti Yemeklerde Nasıl Kullanılır?

Tüm kırmızı et çeşitleri gibi kanguru etinin mutfakta kullanım alanları oldukça geniştir. Kanguru eti yemeklerde nasıl kullanılır sorusunun yanıtı aslında temel et kullanımından farklı değildir. Zira dana veya kuzu etinde yapılabilen her bir yemek, kanguru etiyle de yapılabilir.

Kanguru eti özellikle çok yumuşak dokuya sahiptir. Böylelikle çiğnenmesi en kolay olan kırmızı ettir. Kanguru eti sosis yapımında yaygın olarak kullanılır. Bununla birlikte hamburger eti içinde en ideal yumuşaklığa sahip et, kanguru etidir.

Bonfile ve kıyma olarak da kullanılabilen kanguru eti ile mutfakta köfte başta olmak üzere tüm et yemeklerini yapabilirsiniz. Kanguru eti nasıl pişirilir konusunda bilgi sahibi olmanız çok önemlidir. Zira çok az yağlıdır ve buda pişirmede hızla kurumasına neden olabilir.

Kanguru etinin kurumadan pişirilmesi sırasında kurumaması için dikkatli olmak çok önemlidir. Avusturalya’da genellikle kanguru eti kızartma öncesinde yağ içinde bekletilerek, yüksek ısıdaki tavalarda pişirilir.

Kıymalı yemekler içinde kanguru etinin çok az yağ içeren, yumuşak yapısının çok uygun olduğu bilinir. Börekleriniz içinde leziz bir tat çeşitliliği katar.

Kanguru Eti Faydaları

Kanguru etinin en sağlıklı ve en lezzetli kırmızı etlerden birisi olduğu biliniyor. Çok az yağlı olmasıyla özellikle kolesterol seviyesi diğer kırmızı etlere nazaran çok daha azdır. Bu nedenle kanguru eti faydaları çok daha fazladır.

Yüksek kalorisiyle oldukça besleyici olan kanguru eti adeta bir ilaç kaynağı niteliği de taşır. Zira kanguru etinde vitamin ve mineral seviyeleri oldukça yüksektir. Bu özelliği de kanguru etinin faydaları açısından çok geniş bir perspektifi kapsamasını sağlıyor.

İçeriğinde bulunan yüksek çinko değerleriyle bağışıklık sisteminin her zaman dirençli olmasını sağlar.

Vücudun günlük temel kalori ihtiyacını karşılar.

Zengin besin değerleriyle vücudun enerjisini hızla geri kazanmasına yardımcı olur. Yoğun tempoda çalışanlar veya spor yapanlar için tavsiye edilir.

Yetişkin bir bireyin vücudunun günlük demir gereksiniminin ortalama 3’te 1’ini karşılayabilir.

Az yağlı ve zengin besin değerlerine sahip olması kanguru eti ile kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.

Hemoglobin seviyesi düşük olan kişilerde bu seviyeyi dengeler.

Kanguru Eti Nelere İyi Gelir?

Kırmızı et grubunda kanguru eti en faydalı ve en sağlıklı et olarak bilinir. Kanguru eti nelere iyi gelir şeklinde bir soru için diğer et gruplarına göre çok geniş perspektifte yanıt verilebilir.

Özellikle Omega 3 yağ asitleri yönünden çok zengin olduğundan kanguru eti kalp hastalıklarına karşı güçlü bir koruma sağlar. Önemli bir demir kaynağı olmasından mütevellit özellikle kandaki basınç seviyesini dengeleyebilir.

Kansızlık ve tansiyon sorunlarına karşı da çok ama çok faydalı olduğu bilinmektedir.

Kanguru Eti İçindeki Vitaminler

Doğada bulunan tüm canlılar içerisinde en besleyici ve en sağlıklı ete sahip hayvanın kangurular olduğu biliniyor. Kangurular özellikle doğal ortamda yetişir. Bu özelliğiyle de sürekli olarak aktif olan bir fizyolojiye sahiptirler.

Kanguruların devamlı hareket halinde olmasıyla birlikte kanguru eti içindeki vitaminler de oldukça zengindir. Özellikle B grubu vitaminler açısından çok zengindir.

Kanguru eti, linoleik asit yönünden çok zengin olduğundan hem antioksidan hem de antikarsinojen özelliğe sahiptir.

Kanguru Eti Kalorisi

Çok sağlıklı olmasının dışında oldukça besleyici olan kanguru eti kalorisi yüksektir. Diğer kırmızı et gruplarına göre daha güçlü bir kalori ve protein kaynağıdır. Dolayısıyla daha besleyicidir.

Kanguru etinin kalorisi 100 gramda 98 kcal seviyesindedir. Bu miktardaki kanguru etinde B vitaminleri, protein ve karbonhidrat seviyeleri oldukça yüksektir.

Kanguru Eti Zararları

Kanguru eti zararları da en çok merak edilen konulardan birisidir. Kırmızı etin aşırı tüketiminin vücutta başta yağlanma olmak üzere pek çok olumsuz etkisi olduğu biliniyor. Dolayısıyla kanguru eti gibi çok faydalı bir et bile sağlıksız hale dönüşebiliyor.

Kanguru eti aşırı tüketimde yağlanma ve kalori artışına neden olur.

Doğru ve tam pişirilmemesi durumunda taşıdığı bakterilerle bağışıklığı düşürebilir.

Sindirim ve hazımsızlık sorunlarının yaşanmasına neden olabilir.

Yetişme koşullarına bağlı olarak(bilimsel olarak kanıtlanmamış) koli basili, salmonella ve toxoplasma gondili paraziti içerebildiği belirtilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap