Kabızlık Nasıl Geçer

Kabızlık Nasıl Geçer, Ne Yapmak Gerekir? Kabızlık, midede gereksiz bir ağrı, şiş, bütün gününüzü berbat eder. Masa başı iş, sürekli kullanılan haplar, sürekli ..

Kabızlık Nasıl Geçer, Ne Yapmak Gerekir?

Kabızlık, midede gereksiz bir ağrı, şiş, bütün gününüzü berbat eder. Masa başı iş, sürekli kullanılan haplar, sürekli hazır besinler yemek, yeterince sıvı tüketmemek ile ortaya çıkar ve gidermek için beslenme alışkanlıklarınıza dikkat etmeniz gerekir.

Kabızlığı Gidermek için Evde Ne Yapabilirim?

Kabızlık sorunu yaşayan birçok kişi aç karnına içilen 1-2 bardak su sonrası sindirimlerinin düzene girdiğiniz ve kabızlıklarının geçtiğini belirtiyorlar.
Yemek yerken lokmaları bütün parçalar halinde yutmamak gerekiyor. Sinirim zorlaştıkça bağırsaklar düzenli çalışamaz.

Hem yemekleri çok çiğnemek kilo almayı da önler.
Bir yetişkinin günlük su ihtiyacı ortalama 8-10 bardaktır. Bütün organların düzgün çalışmasını sağlayacağını gibi kabızlığın giderilmesine yardımcı olacaktır.

Uzun süredir kabızlık sorunu çekiyorsanız dolabınızda mutlaka kuru kayısı, üzüm ve incir bulundurun. Sabah kahvaltıdan önce 3-4 tane kayısı üstüne 2 bardak su içtikten sonra kabızlığınızın geçtiğini göreceksiniz.

Şekerin sağlık için ne kadar zararlı olduğunu bütün uzmanlar artık belirtiyor. Kabız olmamak için veya olduktan sonra şekerli besinler tüketmeyin.
Kurban Bayramlarının vazgeçilmezi o enfes kavurma… Tamam ilk günler yiyin de fazla abartmayın kabız olabilirsiniz. Mesele kavurmadan önce sıcak bir mercimek çorbası kabızlığı önler.

Besin düzeninizi değiştirin. Yani sürekli tek taraflı yemekler yemeyin. Et yemeğe başladıysanız bir gün kırmızı et, diğer gün beyaz et aylarca bu şekilde beslenmeyin. Aralara bakliyat, yeşillik, sebzeli yemekler ilave edin.

Biz bir sofraya oturduk mu önümüze ne gelse yiyoruz. Az yiyim, sık sık yiyim yok bizde… 2 öğün bana yetiyor demeyin, imkanlar doğrultusunda 5 öğüne kadar çıkın, hem kilolu olmayın hem de kabız…
Meyve sularını özendiren reklamlar iyi hoş da yalnız yapay olanlarını tüketmek fayda sağlamaz. Posa içeren, organik meyve suları kabızlığı gidermede yardımcı olacaktır.

Salatalığın büyük çoğunluğu sudur, bu da sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca yoğurt yemeği seviyorsanız içerisine keten tohumu ilave edilmiş karışım bağırsakların çalışmasını sağlar.

Son zamanlarda incirin zeytinyağı ile karışımı sağlık deposu olarak veriliyor. İkisini ayrı yediğiniz takdirde de kabızlık önlenir. Düzenli bir sindirim sistemine sahip olursunuz.

Kabızlığı Önlemek için Bitkisel Tarifler

Kış aylarında içinizi sıcak tutacak, boğazlarınıza iyi gelecek, aynı zaman kabızlığı gideren bitkisel tarifimiz 2 tatlı kaşığı balın sıcak su ile karışımıdır. Bal az gelirse ilave edebilir, fazla tatlı gelirse azaltabilirsiniz.

Zeytinlerinizi zeytinyağı ile takviye edin. Kahvaltıda ekmek yiyorsanız zeytinyağına banarak tüketin. Kısa süre sonra düzenli şekilde tuvalete çıkmaya başlayacaksınız.

Keten tohumunu yoğurtla tüketebileceğiniz gibi çayını da içebilirsiniz. Bu bir nevi bitkisel müshil olarak tanımlanmaktadır.

Üzüm erik gibi meyvelerin kompostoları da bitkisel yolla kabızlığı önlemek için kullanılan sağlıklı tariflerdir.

Her bakteri zararlı olacak diye bir şey yok. Probiyotik bakteriler yararlıdır. Hatta bunlar için özel olarak üretilmiş yoğurtlar marketlerde satılmaktadır. Kabızlığı düzenli tüketildiğinde önler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap