.
.

Kabağın Faydaları Nelerdir?

Kabak, bitki olarak bilinse bile tohum içerdiği için meyve olarak kabul edilmektedir. Ülkemizin neredeyse tüm bölgelerinde her mevsim yetiştirilebilir. Helvacı..

.
.

Kabak, bitki olarak bilinse bile tohum içerdiği için meyve olarak kabul edilmektedir. Ülkemizin neredeyse tüm bölgelerinde her mevsim yetiştirilebilir. Helvacı kabağı, bal kabağı, sakız kabağı ve asma kabağı bilinen kabak türlerindendir.  Kabak çok faydalı bir bitki olması sebebiyle sofralarda sık sık bulundurulması gerekmektedir.

Hem ana yemek olarak değerlendirebileceğiniz kabak hem de tatlı ve salata yapımında da kullanılır. Buharda pişirerek vitaminlerinin kaybolmasını azaltabileceğiniz gibi çiğ halde rendeleyerek salatasını da yapabilirsiniz. Magnezyum, çinko, bakır, demir, karaten alfa, karaten beta, bitkisel protein, nişasta, potasyum- fosfor mineralleri, B1, C vitaminleri ve lif olarak ta zengindir.

Kabağın yaklaşık 7000-7500 yıllık geçmişi vardır. Arkeologlar tarafından yapılan kazılarda en eski bulgular Meksika da çıkmıştır. Kabağı yiyecek olarak tüketmemizin yanı sıra cilt bakımında da maske yaparak değerlendirebiliriz.

Hafta bir kez 1 adet kabağı rendeleyip yarım limon suyu, bir çorba kaşığı kil, bir çorba kaşığı Ayçiçek yağı karıştırılıp 15 dakika yüze sürüldüğün de cilde gerginlik verdiği gibi sirke ile karıştırılıp uygulandığında uyuz kaşıntılarına iyi gelir.

Kabak kilo vermek isteyenler için de kalorisinin az olmasından dolayı zayıflamayı kolaylaştırdığından diyet listesinin en popüler besini olmalıdır.

Sağlık İçin Kabak

.

 Sağlık açısından da kabak oldukça faydalıdır. Kanser, göz sağlığı, sindirim sistemi, kemik sağlığı, kolon ve prostata da iyi gelir. Ayrıca saçlarda kepek sorununu gidererek saç dökülmelerini engeller ve toksinlerden arındırıp saç sağlığınızı korur.

Özellikle bal kabağı iltihaplara karşı etkilidir ve ayrıca K vitamini bakımından zengin olduğundan kemik sağlığına da iyi gelir. Boğaz ağrılarına iyi gelmesi için lapa haline getirip boğaza sürmeniz yeterli olacaktır.

Konumuzun başında bahsettiğim kabak çeşitlerinden helvacı kabağının çekirdekleri bağırsak kurtlarından kurtulmaya yardımcı olur.

Ülkemizin iklim çeşitliliğinde her mevsim rahatlıkla bulabileceğimiz kabağın fiyatı da bu yüzden uygundur. Yukarıda anlattığımız faydaları da göz önünde bulundurulsa sofralarımızdan eksik edilmemesi gerekmektedir. Her şeyin fazlasının zarar olduğu unutulmamalıdır.

Kabağın zararlı olduğuna dair ortaya çıkmış bir bilgi yoktur. Fakat kabak çekirdeğinin ve çekirdek yağının aşırı tüketilmemesi gerekmektedir.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap