İşkembe Evde Temizlenirken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

İşkembe Evde Temizlerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar. Öncelikle işkembe sevenler bu lezzetten vazgeçemiyor. Bu noktada da daha çok işkembe sevmeyen insanların kafasına takılan temizlik sorunundan söz etmek gerekiyor. Asında temizliği oldukça zor geldiği için sevenler bile bu aşamaya yanaşmıyor diyebiliriz. Tabii ki herkesin farklı bir algısı olabileceği için işkembe tüketmeden önce iyi temizlendiğini bilmek tek ortak algı olarak düşünülebilir. 

Aslında işkembe en çok çiğ ve kaynatma aşamasındaki kokusuyla bu tepkilere sebep olur. Sonrasında ise bundan söz etmek mümkün değildir. Aynı zamanda bilinenin aksine yalnızca midenin bir kısmıdır. Otçul hayvanlarda farklı mide bölümlerinden en büyüğü ve ilk bölümüdür. Yani diğer sakatat ürünleriyle karıştırılmamalıdır. 

İşkembe Evde Nasıl Temizlenir?

İşkembe Evde Nasıl Temizlenir?

İşkembe denildiğinde irkilen insanların olduğunu görüyor olsak bile sağlığa en faydalı çorbalardan birisi olarak tanımlandığını söylemeden geçemeyiz. Uzmanlar tarafından da önerilen bir besin olduğunu yapılan araştırmalarda elde edilen veriler tasdik ediyor. Mide ve sindirim için en yararlı yiyecekler arasında yer alıyor. Buna ek olarak kemik sağlığında da önemli bir besleyiciliği var. 

İçerisinde yer alan kolajen miktarı kemik erimesini önlemek için yeterli seviyededir. Bağışıklığın bir numaralı dostu olmasından ötürü viral enfeksiyonlara yakalanma ihtimalinizi ciddi oranda düşürür. Üstelik buna ek olarak mineral ve vitamin yönünden de zengin olması pek çok hastalığın önlenmesinde etkin rol oynar. 

Temizliği için en önemli kıstas tabii ki iç çeperinde yer alan artıkların tamamıyla arındırılması ve sağlığa zararlı bir etken olmamasıdır. Bunu yapabilmek içinse birkaç farklı metot kullanılıyor. En çok bilinen yöntem ise karbonat olarak dikkat çekiyor. Aslında temizlik denildiğinde herkesin aklına karbonat gelecektir. 

Karbonat ile yapılan ve işkembe içerisindeki zararlı tüm yapıları arındıran bu işlemi yapmaya başlarken bir dizi hazırlık yapmanızı öneririz. İşkembe bilhassa kaynatılmadan önce ve hatta kaynatılma aşamasında da çok hoş olmayan bir kokuya sahiptir. Bu kokunun elinize sinmemesi ise eldiven takarak sağlanır. 

Eldivenlerinizi taktıktan sonra işkembenin yıkama sürecine başlayabilirsiniz. Bu süreç kademeli ve uzun olduğundan her defasında uygulamaya yeniden başlamanız gerek. Soğuk suyla yıkama işlemi 6 kez tekrarlanmalıdır. Kaynatma işlemi öncesinde soğuk suyla güzelce yıkadıktan sonra tencerede kaynama seviyesine gelen suyu hazırlayın. 

Bu süreçte kaynama aşaması devam eden suya karbonat ekleyin. Ardından ise birkaç saniye gezdirilmesi yeterli olarak görüldüğü için çevirerek suyun içerisinde arınmasını sağlayın. Ancak daha iyi temizlenmesi için daha uzun süre bekletenlere de rastlayabilirsiniz. Aslında yediğiniz işkembelerin tat olarak farklı olmasında da bu sürecin payı büyüktür. Çünkü kaynama aşamasındaki suda ne kadar uzun süre durursa işkembenin sertleşme oranı o kadar yüksektir. 

Yıkama işlemi her ne kadar bitmiş gibi gözükse de aslında son aşamaya henüz geçilmedi. Ardından kaynar sudan çıkardığınız işkembenin üst kısmında yer alan tabakayı ayırarak güzelce iç kısmını yıkamaya başlamanız gerekiyor. Yine soğuk suyla yıkama işlemini yapabilirsiniz. Son olarak ise düdüklü tencerede haşlama işlemine başlamanız gerekiyor. 

Bu yöntem en çok kullanılan metot olmakla beraber sirkeyle temizliği de bir seçenek olarak karşımıza çıkabiliyor. Bunun için işkembenin üzerindeki tabakayı baştan ayırıyoruz ve kaya tuzuyla el yordamıyla ovalamaya başlıyoruz. Bu ovalama işlemi işkembe temizlenene kadar tekrarlanabilir. Ardından ise sirkeyle yıkayıp suyla duruluyoruz. İşlemi tekrar tekrar yapmak gerekebileceği için haşlama yöntemi çok daha kolay olarak gözükmektedir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap