İş Yeri Sigortası Yaptırırken Bunlara Dikkat!

İş Yeri Sigortası Yİş Yeri Sigortası Yaptırırken Bunlara Dikkat! İş yeri bir çalışanın geçimini sağladığı ekmek kapısı, el emeği ve sermayesidir. Bir kişinin iş yeri atölye, imalathane, fabrika, ardiye ve ambarlar olabilir. Fakat bu iş yerleri her an bir kaza ile karşılaşabilir. İş yerinde bir hırsızlık gerçekleşebilir, sel yaşanabilir, yangın, cam kırılması ya da bir taşıtın çarpması gibi olumsuz olaylar meydana gelebilir.

Bu sebeple her iş yeri risk altındadır. Bu riskten zarar görmemek için işletme sahipleri iş yerlerinin güvenliği için mutlaka sigorta yaptırmalıdır. Sigorta yaptırarak daha huzurlu çalışabilir. Sigorta yaptırarak iş yeri binasının, camlarının, iş yerinin içinde yer alan ticari malların ve cihazların koruma altına alınması sağlanır. Dilerseniz de iş yerinize uygun farklı bir sigorta paketlerini de tercih edebilirsiniz.

İş Yeri Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

İş Yeri Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

İş yerine sigorta yaptırmanın da kendi içinde dikkat edilmesi gereken noktaları vardır. İş yeri için sigorta yaptırmak isteyen kişiler ilerleyen zamanlarda sorun yaşamamak için sigorta yaptırma aşamasında çeşitli konulara dikkat etmelidir. Sigorta yaptıracak kişilerin dikkat etmesi gereken konular şöyle sıralanabilir:

  • İş Yeri Sigortasının Neleri Kapsadığı Konusunda Sigorta Şirketi ile Anlaşmaya Varın.

Her sigorta şirketinde sigorta türünün teminatları farklılık gösterir. Genel olarak iş yeri sigortasında şu teminatlar yer alır: Yangın, hırsızlıklar, sel ve su baskını, kar ağırlığı, grev, lokavt, yıldırım, fırtına, deprem, terör patlaması, enkaz kaldırma, kira kaybı, taşıt çarpmasının meydana gelmesi, zelzele yaşanması, cam kırılması vb. şeyler teminat kapsamındadır. Fakat bunların içinde başka teminatlarında yer almasını istiyorsanız, sigorta şirketi ile görüşülmesi ve anlaşılması gerekir. Tüm bunlarda önce poliçenin neleri kapsadığını da öğrenmekte fayda vardır.

  • İş Yeri Sigortasının Önemini Küçümsemeyin!

Başka İçerik:  Doğalgazı Tasarruflu Kullanmak

İş yeri sigortası yaptırarak iş yerinde yaşanabilecek kazalar ve diğer şekillerde iş yerine gelebilecek zararlara karşı sigorta önceden koruma altına alır. Bu sebeple siz ne kadar güvenlik önlemleri alsanız da riskinin hiçbir zaman sıfır olmayacaktır. Fakat iş yeri sigortası risk meydana gelse bile bu durumu halledecektir.

  • Sigorta Şirketine Doğru Bilgiler Vermelisiniz!

Sigorta şirketi sigorta için bir poliçe hazırlar fakat bu poliçede sizin vereceğiniz bilgileriniz oldukça önemlidir. Bilgileriniz doğru, evraklarınız tamamlanmış olması poliçe için büyük önem taşır. Yüksek primlerden kaçınmak için eksik bilgi vermek iş yerinde yaşanabilecek olumsuz bir durumun teminat altına alınmasına engel olabilir.

Sigorta Şirketinize Güvenmelisiniz!
  • Sigorta Şirketinize Güvenmelisiniz!

Güven duyabileceğiniz bir sigorta şirketi ile anlaşın ve tercih ettiğiniz sigorta paketinin tüm içeriğini okuyun. Bilmediğiniz profesyonel olmayan, şeffaf ve uzman olarak hizmet vermeyen bir sigorta şirketini tercih etmeyin. Aksi takdirde sömürücü bir sigorta şirketinin bir parçası olabilirsiniz. Uzman kişiler ile çalışarak kaza risklerini korumaya çalışın.

  • İş Yeri Sigortasının Nasıl Hesaplanacağını Öğrenmelisiniz

Hesap yapabilmek için öncelikle iş yerinin ve faaliyetlerinin risk analizinin yapılması gerekir. Bu analizler sonucunda prim tutarları kolaylıkla hesaplanabilir.

  • Sigorta Poliçesini Mutlaka Okuyun

Bazı iş yeri sahipleri sayfalarca yazıyı, terimleri ve maddeleri okumak istemiyor. Bu sebep ile sadece imza atarak bırakıyor. Fakat okumadan imza attığınızda eksik konular var ise bunları bilemeyecek ve tamamlayamayacaksınız.

Attığınız imza sebebi ile sigorta poliçesi artık bağlayıcı hükümlere sahip olacak siz de yer almayan bir maddeyi yaşadığınız da hak iddia edemeyeceksiniz. Bunun olmaması için poliçeyi tamamen okuyun, konulara hâkim olun ve eksik noktaları, kafanıza takılan noktaları aydınlatmalarını ve eklemelerini isteyin.

Primlerin ödenme şekline dikkat edin
  • Primlerin ödenme şekline dikkat edin

Bazı sigorta şirketleri poliçe nedenini öne sürerek alacakları sorumluluğu, primlerin ödenmesi ile başlatır. Fakat bunun öncesinde sigorta şirketine nasıl ödeme yapacağınız konusunda anlaşma yapmalısınız. Sigorta şirketine ödemeler iki şekilde yapılabilir.

Başka İçerik:  Devlet Destekli Alacak Sigortası Hayata Geçiyor

 Bunlardan ilki peşin ödeme yapmak, ikincisi ise taksit kullanarak ödeme yapmak. Taksit seçeneği ile ödeme yapacaksanız muhakkak belirlenen gün içinde mutlaka ödemenizi yapın. Primleri ödemediğiniz takdirde sigorta poliçesinin bir anlamı ve bağlayıcılığı kalmaz. Ödemeler yapılmadan da size yardımcı olmazlar.

İş yerlerinin sigorta yaptırması çok önemlidir. Fakat sigorta yaptırmanın önemli olduğu kadar sigorta yaptırma hakkında bilinç sahibi olmakta önemlidir. Siz de iş yerinize sigorta yaptırmak istiyorsanız yukarıda yer alan iş yeri sigortası yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler maddesine dikkat ederek sigortanızı yaptırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap