İftar Sonrası Rehavet Nasıl Geçer?

İftar Sonrası Rehavet Nasıl Geçer? Oruç tutan insanlar sahur vaktinden akşam ezan saati ne kadar vücutlarının bütün susuzluk ve açlık ihtiyacınız tek bir öğünd..

Oruç tutan insanlar sahur vaktinden akşam ezan saati ne kadar vücutlarının bütün susuzluk ve açlık ihtiyacınız tek bir öğünde karşıladıklarını dan dolayı çoğunlukla fazla gıda tüketimi yaparlar. Belirli bir zaman dilimi içerisinde yemek tüketmek ve aynı zamanda su ihtiyacımızı karşılamak zorunda olduğunuzdan dolayı insanlarımıza iftar saatinden sonra bir rehavet çöküyor. İftarda tüketilen yoğun gıdaların ve ağır yiyeceklerin yarattığı rehaveti engellemek için belli başlı teknikler bulunmaktadır

İftar yemeğini öncelikle az miktarda ve yavaş tüketmeniz oldukça büyük önem taşır. Bütün gün aç olduğunuzdan dolayı vücut hem susuz hem de gıda ihtiyaçları yönünden oldukça büyük bir boşluk içerisinde bulunmaktadır. Bunun üzerine bir de psikolojik olarak yemek ihtiyacınız bulunduğundan ötürü fırsatı bulduğumuz anda fazlaca yemek yemeniz vücudunuzun sindirebileceğinden daha fazla gıdanın üzerine gelmesini sağlar.

Vücudunuza bir anda bu kadar fazla gıdayı almamaya özen göstermeniz ve iftar saatinden sonra aralıklı olarak yemek yiyerek Kendinizi doyurmanın çok daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Bu nedenlerden ötürü Eğer ki vücudunuza bildiğiniz takdirde yerde fazla gıda almışsanız yapmanız gereken belli başlı uygulamalar yine de bulunuyor. Vücudumuza fazla gıda girdiğinden dolayı ağırlık oluştuğu için kendinizi akşam serinliğinde yarım saat ile 45 dakikalık bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Bu yürüyüşlerin hafif tempoda olması oldukça büyük önem teşkil etmektedir çünkü hızlı tempoda yürüyüş gıdaların getirdiği ağırlıkla beraber vücuttaki kan basınç değerlerini değiştirecek ve sizi bunaltacaktır. Kalp krizini tetikleyen bilecek bir durumun oluşmaması ondan dolayı yavaş bir yürüyüş yapmanız tavsiye edilir.Aynı zamanda İftardan sonra yemeğin üzerinden Biraz zaman geçince bazı sindirime yardımcı olacak bitki çayları ya da soda içmek avantajlı olabilir.

Soda tüketimi rehavete engellemek için son derece başarılı bir yöntemdir fakat iftarda yavaş yiyerek Belirli aralıklarla gıda tüketimini gerçekleştirmek en önemli rehavet önleyici durumdur. Aynı zamanda sağlık açısından da oldukça faydalı olacağından dolayı iftar saatinden sonra ağırlıklı olarak saat başı az miktarda gıda tüketerek kendinizi bir sonraki güne de hazır hale getirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap