.
.

İçecek Lekelerinin Zeminlerden Temizliği

İçecekler lekeleri zeminlerden nasıl temizlenir, toz deterjan ve sirke ile zemindeki içecekler lekeleri nasıl çıkarılır, temizlik öncesi bilinmesi gerekenler.

.
.

Her gün birçok farklı içecek türünü elimizde tutup evin ya da iş yerimizin içerisinde dolaşıyoruz. Olası bir ani hareket ya da bir anlık denge kaybıyla bu içecekleri zemine dökmemiz ise an meselesidir. Örneğin halı, marley ya da tahta gibi sert bir zemine dökeceğimiz yumuşak içecekler daha kolay çıkabilmektedir. Sert içecekler için durum biraz daha zor gibi görünse dahi pratik yollar mevcut.

Yalnızca içecek lekeleri nasıl temizlenir sorusunun cevabını ve pratik yollarını bilmeniz yeterli olacaktır. İçeceklerin yarattığı lekeler ve izler hiç istemediğiniz bir bölgede olabilir. Aynı zamanda mevcut lekenin inatçı olması zemine bağlı olabilmektedir. Çünkü içeceği sürekli olarak çekerek daha büyük bir iz olmasını sağlayan çok fazla malzemeye rastlanır. Örneğin halılar ya da kıyafetler bu içecek lekeleri sebebiyle sürekli olarak boğuşmak durumundadır.

Sert bir zeminden ise daha zor ve uğraşlı bir temizlik formu vardır.
Halıdan içecek lekesi çıkarmak sabır isteyen bir iştir. Yapacağınız yanlış bir uygulama lekenin daha fazla yayılmasına, derinlemesine işlemesine, halıda kalıcı olarak yer etmesine neden olabilir.

İçecek Lekeleri Zeminlerden Nasıl Çıkar?

Farklı yöntemler uygulamanız içecek lekelerini çıkarmakta son derece etkili olacaktır. Bunu zemin ve leke türüne göre yapmanız ayrıca önemlidir. İlk kural lekenin kuruma eşiğidir. Her sıvı lekesi belirli bir sürenin sonucunda kurumaktadır. Örneğin vişne suyunu halıya döktüğünüzde anında müdahale etmeniz en az zararla sıyrılmanızı sağlar. Fakat aynı durumu leke kuruduktan sonra yapmanız sorun yaşamanızı sağlayacaktır. Kurumuş lekeler hem daha zor çıkar, hem de eşyanın dokusuna zarar verir.

Deterjan İle İçecek Lekesi Çıkarmak

Eğer henüz içecek lekesi kurumadıysa uygulayabileceğiniz yöntemlerden birisi sıvı deterjandır. Sıvı deterjanı kolayca uygulayabilmenizi sağlayan detay ise istediğiniz miktarda sürebilmenizdir. Yalnızca lekenin üzerine bez yardımıyla su eklediğiniz deterjanı uygulayın. Ardından ise sonuçları görün. Tabi lekenin temizlik aşamasına geçmeden evvel havlı peçete gibi emiş gücü yüksek olan bir malzemeyle emdirme işlemini gerçekleştirmeniz gerekir.

Sirke İle İçecek Lekesi Çıkarmak

Aslında yine başrol oynayan deterjanlı su bu kez sirke desteğini de almıştır. Suyun içerisine az miktarda deterjan damlattıktan sonra çok az miktarda sirke eklenir. Örneğin bir litre suya ekleyeceğiniz sirke miktarı bir çay kaşığından fazla olmayacaktır.

.

Uygulama aşamasında öncelik olarak emdirme işlemini yapın. Daha sonra sirke, deterjan ve su karışımıyla lekeyi temizleyin. Ardından yalnızca su ile ıslak olan bezinizle durulama işlemini yapın. Son olarak ise kurularsanız koku oluşumunu önlemiş olursunuz.

Toz Deterjan İle İçecek Lekesi Çıkarmak

Her leke için uygun olmasa da yumuşak içecekler için son derece etkilidir. İçeceklerden oluşan lekelerin temizliğini yaparken toz deterjanı emdirme işleminin ardından leke üzerine atın. Bu noktada yapacağınız tek şey ise ovalamaktır. Fakat bunun için lekeyi derinlemesine ve ufak hareketlerle yapmanız gerekir. Diş fırçası ideal bir araç olabilir.

İçecek Lekelerini Temizlemeden Önce EmdirmekEmdirme işlemi neredeyse tüm leke çıkarma metotlarından evvel uygulanıyor. Doğal olarak bu seçeneği iyi kavramamız ve olası kazalarda ilk olarak uygulamamız gerekiyor. İçecek lekelerinin temizlik aşamasında emdirme işlemini tuvalet kağıdı ya da havlu peçete gibi emiş gücüne sahip olan ürünlerle yapabilirsiniz.

Bir bardak sıvının halınıza döküldüğünü hayal edin. İlk hamle havlu peçeteyi lekenin üzerine bırakarak fazlalık olan içeceği emmesini sağlayıp müdahale etmektir. Bu işlemi bir kaç kez tekrar ettikten sonra sıvının tamamen çekildiğini göreceksiniz.

Yalnızca sıvının size bıraktığı leke iziyle baş başa kaldıktan sonra ise yukarıdaki temizleme seçeneklerinden birisini uygulamanız gerekiyor. Dilerseniz sirke ile yapılan karışımı tercih edebilirsiniz. Hem mikropların ölmesi ve hijyen sağlanması, hem de lekenin çıkması için ideal seçim olacaktır.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap