Hindistan Cevizi Yağı ve Saçlar İçin Muhteşem Faydaları

Hindistan Cevizi Yağı asırlardan bilinen bir meyvedir. Yağı ise son zamanlarda sağlık için kullanılmaya başlandı ve inanılmaz faydaları kefşedildi.

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi Yağı Hindistan Cevizi yağı çok eski çağlardan beri Asya’da imal edilmiştir. Kıyılan veya rendelenen Hindistan cevizleri, özellikle kek, tatlı ve şekerlemelerin yapımında kullanılmak üzere ülkelere satılmıştır. Hindistan cevizi yağı, günümüzde sıkça kullanılan bir bitkisel yağ çeşidi ve Hindistan cevizi ürünüdür. Bu yağın birçok farklı kullanım alanı bulunmaktadır.

Hindistan cevizi yağı, çiğ ve olgun Hindistan cevizinden elde edilen yenilebilir veya herhangi bir bakım ürünü olarak kullanılabilir. Hindistan cevizi yağı saç bakımı, kozmetik, renklendirici yapımı, deterjan kokusu ve gıda ürünlerinde kullanılabilir.

Bu yağ türü bilindiği üzere saçlara da çok iyi gelmekte ve saç çıkarma ya da yumuşatma gibi işlemlerde de çok sık kullanılmaktadır. Bu yağ saç derisini ve saçları besleyen, nemlendiren yağ asitleri bakımından zengindir.

Hindistan Cevizi Yağı ve Saç Bakımı

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağının yemeklerde ya da başka alanlarda kullanıldığını söylemiştik.  Peki saçlar içinde bu yağı kullanabilir miyiz? Elbette kullanabiliriz. Hindistan cevizi yağı maskesi ile daha yumuşak ve onarılmış saçlar elde edebilirsiniz. Hindistan cevizi yağı saçlarınızı derinlemesine nemlendirerek derinizi korur ve saç diplerinde pullanmayı önler.

Eğer yoğun kepeklenme ya da deri dökülmesi yaşıyorsanız bu yağı düzenli kullanabilirsiniz. Saçları yumuşatan Hindistan cevizi yağı pürüzsüz saç tellerine sahip olmanızı sağlar. Saçlarınız güneşle buluşturduğunuz an pürüzsüzlüğü ve canlı görünümü net şekilde görebilirsiniz.

Hemen hemen her kadının saçlardaki elektriklenmeden rahatsız olduğunuz biliyoruz. Bunu Hindistan cevizi yağı ile çözebilir miyiz? Yağ sayesinde bu soruna da çözüm bulabiliriz. Hindistan cevizi yağı saçtaki elektriklenmeyi önler ve kabarık durmamasını sağlar.

Hindistan Cevizi Yağının Saça Faydaları

Hindistan Cevizi Yağı

Saça uygulanan Hindistan cevizi yağı, saçlarda protein kaybını azaltarak saçları besler. Bu yağ, laurik asit açısından zengin olduğundan ve saç telinin içine kolayca nüfuz ettiğinden, günlük bir saç kremi olarak kullanılabilir. Ayrıca saçtaki nemi hapsederek muhteşem bir ışıltı ve parlaklık sağlar.

Hindistan cevizi yağının saça faydaları konusundan biraz bahsetmiştik. Şimdi ise biraz daha detaylıca bakalım. Saçlarınızda uzama problemi varsa Hindistan cevizi yağı ile yapılan maskeleri takip edebilir ya da kendi maskelerinize bu yağdan ilave edebilirsiniz. Yağ sayesinde uzun sürede uzayan saçlarınızı daha kısa sürede uzatabilirsiniz. Üstelik bu işlemi yaparken saçlarınız daha sağlıklı gözükecektir.

Saç diplerinizde kaşınma veya yara oluşumunuz varsa bu yağdan faydalanabilirsiniz. Yağı kullandıktan kısa bir süre sonra kaşıntınız geçecek ve saç diplerindeki yaralanmalardan kurtulmuş olacaksınız. Hindistan cevizi yağının faydalarını kısa sürede görebilirsiniz.

Yaklaşan sıcak havalarla birlikte saçlarımıza daha fazla bakım yapma ihtiyacı duyarız. Güneş ışınları cildimize ne kadar iyi gelse de saçlarımızı bir süre sonra korumalıyız. Hindistan cevizi yağının saça faydaları yazısına güneş ışınlarından korumayı da ekleyebiliriz.

Unutulmamalıdır ki her ürün saçlarımıza iyi gelecek diye bir düşüncemiz olmamalı. Önce kendi tenimizi tanımalı ve bunun bilincinde ürünler kullanmalıyız. Hindistan cevizi yağı ürünlerini tercih etmemizin bir diğer nedeni de doğal olmasıdır.

Satın alınan diğer yapay ürünlerin içeriğini bilemeyiz ya da satın aldıktan sonra kansorejen herhangi bir bulgu var mı bunu kısa sürede göremeyiz ancak Hindistan cevizi yağı doğal bir yağ olduğu için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Üstelik yüksek fiyatlı ürünler kategorisine girmemekte.

Hindistan Cevizi Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Katı şekilde olan Hindistan cevizi yağını oda sıcaklığından daha yüksek bir sıcaklığa koyarsak sıvılaşmaya başlar. Sıvı şekilde Hindistan cevizi yağı hem saçlarınızın diplerine masajla yedirebilirsiniz hem de saç uçlarına sürerek bekleyebilirsiniz. Hindistan cevizi yağından maksimum verim almak için onu bu şeklinde, maske olarak uygulamaya özen gösterin.

Saçınıza maskenizi yaptıktan sonra bir bone geçirerek beklediğinizde daha yüksek verim alabilirsiniz çünkü yağ saçınızla bütünleşmiş olur. Hindistan cevizi yağı maskesini uyguladığınız an saçlarınız ne kadar temizse maske o kadar iyi tutacaktır. Bu da yağın saçınız tarafından daha iyi emilmesine yardımcı olur.

Hindistan cevizi yağı saça nasıl uygulanır sorusunu şimdi detaylıca cevaplayalım. Öncelikle Hindistan cevizi yağı etrafa damlayabilir, bu nedenle eski bir tişört giyebilir veya güzel kıyafetlerinize bulaşmasını istemiyorsanız omuzlarına bir havlu serebilirsiniz.

En iyisi nemlendirme işlemine banyoda başlamaktır ama saçlarınız birkaç saat boyunca yağı emmesi daha iyi olacaktır.

Diğer işlemimiz ise bir kâseye 3-5 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı koyabilirsiniz. Kullanacağınız miktar saçınızın uzunluğuna ve gürlüğüne bağlıdır. Eğer saçlarınız gür ve uzunsa dört beş kaşık yağ kullanabilirsiniz. Saçlarınız göğüs hizasında ya da daha kısaydı iki üç kaşık yapmanız yeterli olacaktır.

Üçüncü basamağımız ise işlenmemiş, soğuk sıkım Hindistan cevizi yağı tercih etmemiz olacaktır. İşlenmiş ya da solvent edilmiş yağlar kullanmamaya özen göstermelisiniz. İşlenmiş Hindistan cevizi yağı ürünlerinde katkı maddeleri bulunur.

Yağ onu saçlarınız ve cildiniz için sağlıksız hale getirerek herhangi bir vitamin almamanızı sağlar. İşlenmemiş Hindistan cevizi yağı ise doğal ve sağlıklıdır. Benzer şekilde, solvent çıkartma işlemi uygulanmış yağlar da genellikle tehlikelidirler.

Dördüncü basamak ise çok fazla yağ kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Yağı daha çok saçınızın orta kısmına ve uçlarına uygulamanız daha faydalıdır. Özellikle saç derisi bölgesine fazla yağ uygulamanız saçınızı yıkandıktan sonra bile yağlı görünmesine neden olabilir.

Bir diğer adım ise Hindistan cevizi yağı ısıtılarak da kullanılabilir. Mikrodalga fırın kullanmamaya özen göstermeniz daha iyi olur çünkü yağın içindeki biyoaktif bileşenleri yok edebilir.

Hindistan cevizi yağını doğal yöntem olarak ellerinizle eritebilirsiniz. Avcunuza bir yemek kaşığı yağı koyarak ve avuçlarınızla ovalamaya başlayın. Hindistancevizi yağı çok az ısıyla eriyecektir. Bu bilinen en doğal yöntemlerden biridir. Ayrıca daha kolay bir yöntemdir ve herhangi bir yapay ısı almadığı için kullanmanız önerilir.

Ufak bir tencere veya kâseyi ocakta ısıtarak da Hindistan cevizi yağını eritebilirsiniz. Kabı ateşten aldıktan sonra içine yağı koyduğunuzda yap kendiliğinden erimeye başlayacaktır. Kaba başka bir işlem uygulamanıza gerek kalmadan yağı eritmiş olacaksınız.

Hindistan cevizi yağı ocakta da ısıtılabilir. Bir kaşık yağı ufak bir tencereye koyun ve kısık ateşte eriyene kadar ısıtın. Ocağın altını çok fazla açmamaya özen göstermelisiniz. Yağın yapısını bozmamış olursunuz.

Hindistan cevizi yağı kavanozu yağ eriyene kadar sıcak suyun altına tutarak da ısıtabilir, erimesi yalnızca birkaç saniye sürecektir. Bu doğal yöntemi de kullanabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı maskesini hazırladıktan sonra şimdi sürme işlemine geçebiliriz. Yağı elinize dökün ve önce saçlarınızın uçlarına uygulamaya başlayın.

Parmaklarınızla masaj yaparak üst kısımlardan alt taraflara doğru iyice yedirebilirsiniz. Yağı kafa derinize uygulamaktan kaçının. Saçın tamamen Hindistan cevizi yağına bulanana kadar saçınıza masaj yapmaya devam edin. Hindistan cevizi yağını saçınıza eşit şekilde dağıtmak için tarak kullanabilirsiniz. Yağı saç köklerinden uçlara doğru yaymaya başlayın.

Saç köklerinden ziyade saç uçlarını nemlendirmek istiyor olabilirsiniz. Bu durumda Hindistan cevizi yağını kafanıza dökmek yerine yalnızca saç uçlarınıza dökmelisiniz. Eğer ince telli saçlara sahipseniz sadece uçlara maskeden uygulayabilirsiniz.

Saçlarınızdaki yağ akmasın diye saçınızı topladıktan sonra bone kullanabilirsiniz. Sarma işlemi sırasında yüzünüze damlayan yağları silmek için ise bir havlu kullanın. İnce telli saçlarınız varsa, yağın saç köklerine inmesini önlemek için saçınızı tepeden toplamadan sarabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı maskesini saçınızda en az 2 saat veya bir gece bekletmelisiniz. Yağ saçınızda ne kadar uzun kalırsa, saçınınız o kadar nemlenir. En iyi sonucu almak için elinizden geldiğince uzun süre beklemeli ya da gece boyunca bone ile yatabilirsiniz.

Maskenin saçınızda uzun süre beklediğinde emin olduktan sonra saçlarınızı açın ve yıkayın. Hindistan cevizi yağını yıkamak için sülfat içermeyen bir şampuan kullanmanız daha iyi olacaktır. Saçınızı iki veya üç kez, yağdan iyice arınana kadar yıkamalısınız.

Artık saçlarınızı kurumaya bırakabilirsiniz. İlk tercihiniz saçlarınızın kendi kendiliğimden kurumasını beklemek olsun. Saçlarınızı açın ve kurumaya bırakın. Nemlendirme işleminin etkilerini görmek için saçınızın kurumasını bekleyin. İsterseniz makineyle de kurutabilirsiniz.

Bu özel Hindistan cevizi yağı uygulamasından sonra saçınızın ışıl ışıl ve yumuşacık olduğunu görebilirisiniz. Hindistan cevizi yağı nasıl kullanılır sorusunun çok farklı cevapları olduğunu da görmüş olduk.

Hindistan Cevizi Yağı ve Zararları

Saç dökülmelerinden cilt bakımına kadar hayatın pek çok alanında kullanılan Hindistan cevizi, son dönemlerde yağı ile daha çok duyulmuştur.

Bu makalemizde Hindistan cevizi yağı hakkında birçok bilgi verdik. Anca bu yağın zararları etkileri var mıdır bunların üzerinde de duralım. En az kendisi kadar yağı da etkili olan Hindistan cevizi, cilt bakımında kadınların ilk tercihi olmuş durumda. Ancak kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı temel noktalar olacaktır.

Hindistan cevizi yağı piyasada sızma ve ticari yağ olarak iki farklı şekilde bulunuyor. Sızma hali en saf hali ve işlenmemiş olduğundan faydaları daha fazla ve neredeyse hiç yan etkisi yoktur denilebilir. Ancak çoğumuzun kullandığı ticari versiyonu işlenmiş bir versiyon ve bu nedenle bazı yan etkileri görülebilir.

Özellikle cildi çok yağlı olan kişilerde bu belirti ortaya çıkabilir. Hindistan cevizindeki laurik asit normalde sivilceye sebep olan bakterileri öldürür ancak bu durum cilt aşırı yağlı değilse oluşur. Aksi taktirde tam tersi görülebilir.

Çok yağlı saç diplerine sahipseniz dikkat etmelisiniz. Bu durumda Hindistan cevizi yağını bir taşıyıcı yağ olarak kullanmalı ve içerisine cilde faydalı olan diğer öz yağları karıştırarak saçlarınıza ve derinize uygulamalısınız.

Eğer bu yağa karşı hassasiyetiniz varsa, Hindistan cevizi yağı alerjiye sebep olabilir. Belirtileri arasında bulantılar, egzema, kusma, anaflaksi gibi belirtiler bulunmaktadır.

Hindistan Cevizi Yağı Çeşitleri ve Fiyatları

İsterseniz internet sitelerinde ya da aktarlarda oldukça fazla bulabilirsiniz. Dilediğiniz çeşitte Hindistan cevizi yağı bulunmaktadır. Hem cildimiz hem vücudumuz için yararlı olan bu doğal yağ çeşidi çok uygun fiyatlarla satılmaktadır. Diğer yapay içerikli saç ürünleri yerine doğal Hindistan cevizi yağı maskelerinden yararlanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap