Hayat Sigortası Bitmeden Poliçe İptal Edilir mi?

Hayat Sigortası Bitmeden Poliçe İptal Edilir mi? Hayat sigortası belli bir primin karşılığında sözleşme ile; hastalık, sürekli sakatlık veya geçici sakatlık, işsizlik ve vefat etme gibi durumlarda tazminat ödenmesini sağlayan bir sigorta türüdür. Hayat sigortası bireyin hayati durumuyla ilgili olmasının yanı sıra kişinin hayatını ve yaşlılık dönemini de güvence altına alır. Başınıza herhangi beklenmedik bir durum geldiğinde sizi ve ailenizi güvence altına almakla beraber birikim yapmanıza da yardımcı olur.

Hayat sigortasında primlerin düzenli olarak ödenmesi zorunludur. Bunun yanında hayat sigortasının temel şartı bulunur. Sisteme girmek isteyen kişinin 18-65 yaşları arasında olması gerekir. 65 yaş ve üzerindeki kişiler için ise hayat sigortası yapan sigorta şirketi sayısı azdır.

Hayat Sigortası Bitmeden Poliçe İptal Edilir mi?

Hayat sigortasının ana teminatı vefat durumudur. Bunun yanı sıra kaza sonucunda sürekli veya geçici sakatlık halinde, hastalık sonucunda tedavi masraflarında veya işsizlik gibi durumlarda da sigorta şirketleri, hayat sigortası yaptıran bireylere destek imkânı sağlar.

Hayat sigortası yaptıran kişilere birçok avantaj sağlanıyor. Sigortayı yaptıran kişi biriktirdiği birikimlerden borç alabiliyor, haklarını veya borçlarını bir başka kişiye devredebiliyor. Hayat sigortasına girişte herhangi bir aidat ödemesi yapılmaz. Sigortayı yaptıran kişiye 10 yıl sonra emekli olma imkânı sunulur. Hayat sigortası riskin gerçekleşmesi durumundan sonra sona erer.

Hayat Sigortası Ne Gibi İmkânlar Sunar?
Hayat Sigortası Ne Gibi İmkânlar Sunar?

Hayat Sigortası Ne Gibi İmkânlar Sunar?

Hayat sigortası sigortayı yaptıran kişinin tehlikeli hastalık veya sakatlık geçirmesi durumunda sigortayı yaptıran kişiye, vefat etme durumunda ise anne, baba, eş veya çocuk gibi yakınlarına teminat desteği sağlar. Birikim yapmak, hayatta karşılanabilecek olan her türlü riske karşı teminat sahibi olmak isteyen bireyler hayat sigortasını yaptırarak hayatını güvence altına alabilir.

Başka İçerik:  Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir?

Kişi eğer isterse her iki ihtiyacına da uygun olan hem birikim hem de teminat içeren hayat sigortası seçeneklerini seçebilir. Ayrıca dilediğiniz kişinin hayatını, yaşamındaki risklerine karşı veya vefat etme gibi durumlara karşı istediğiniz kişiye hayat sigortası yaptırabilirsiniz.

Hayat Sigortası Bitmeden Nasıl Erken Ayrılabilirim?

Hayat Sigortası Bitmeden Nasıl Erken Ayrılabilirim?

Hayat sigortasına giren bir kişi en az üç yılı doldurduktan sonra bu sistemden ayrılabilir. Hayat sigortası sigortayı yaptıran kişinin olası bir kaza geçirmesi durumunda ortaya çıkabilecek tedavi masraflarını veya sigortayı yaptıran kişinin vefat etmesi durumunda poliçede belirtilen limit ve teminatlar dahilinde karşılanır.

Ayrıca sigortayı yaptıran kişinin geçirdiği bu kaza durumunda çalışamadığı günlerin ücretleri hesabına aktarılma imkânı bulunur. Hayat sigortasını yaptıran kişi sözleşmesinin süresi dolmadan poliçeden ayrılabilme imkânı vardır. Ancak ayrılma işleminin gerçekleşebilmesi için bazı prosedürler uygulanır.

Hayat Sigortası Bitmeden Ayrılma Şartları

Hayat sigortasından erken ayrılmanın bazı şartları bulunur. Hayat sigortasını yaptıran kişilerin emekli olabilmesi için en az 10 yıl prim ödemek zorundadırlar. 10 yılın geçmesinin ardından kişinin emekli olup bu sistemden ayrılma zorunluluğu bulunmaz, isteyen sigorta primi ödeyerek hayat sigortasından faydalanmaya devam edebilir.

10 yılın sonunda isteyen bireyler hesaplarında biriken paraları çekerek hayat sigortasından ayrılabilirler. Ayrıca yatırım yaptığınız paralardan, toplu para almak isterseniz sadece ödediğiniz primleri değil primlerden doğan kâr payı tutarını da almanıza olanak tanınır.

Hayat sigortasından ayrılmayan kişinin birikimleri poliçesinde belirttiği süreye kadar veya sigortalı kişi vefat edinceye kadar hesabında aylık olarak yatmaya devam eder. Eğer hayat sigortasından erken ayrılmak isterseniz ödediğiniz primler üzerinden bazı kesinti işlemi yapılabilir. Ancak sözleşmeden erken dönemde ayrılmak isterseniz hesabınıza geçecek olan birikim daha az tutarda olabilir.

Erken Ayrılma Durumunda Ne Gibi Kesintiler Yapılır?

Erken Ayrılma Durumunda Ne Gibi Kesintiler Yapılır?

Türk Ticaret Kanunu’na göre hayat sigortası primlerini 3 yıl boyunca devam ettiren kişiler, istedikleri bir zamanda poliçeden çıkabilirler. Ancak sözleşmede belirtilen süre bitmeden ayrılma durumunda ödenen prim tutarı üzerinden %15 oranında stopaj kesintisi yapılır.

Başka İçerik:  Bireysel Emeklilik Sistemine Neden İhtiyaç Var?

Poliçe birikimleri üzerinden yapılan bu tür kesintilerin amacı toplumdaki bireyleri böyle durumlarda önemli güvencelere teşvik etmektir. Hayat sigortası, sizin ve aileniz için geleceğe yönelik yatırımlar yapılan ve uzun vadede devam etmesi amaçlanan avantajlı bir sigorta türüdür. Eğer geleceğe yatırım amaçlı fayda alabilmek isterseniz hayat sigortası sisteminde en az 10 yıl boyunca kalmanız zorunludur.

Geleceğiniz için yatırımlar yapmak ve geleceğinizi sağlama almak istiyorsanız hayat sigortası ile daha güvenilir bir gelecek için size en yakın olan hayat sigortasını yapan bir sigorta şirketine giderek bu avantajlarından faydalanabilme olanağına sahip olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap