.
.

Haşlanmış Yumurtanın Saklama Koşulları! Haşlama Süreleri

.
.

Haşlanmış Yumurta için Saklama Koşulları! Haşlama Süreleri. Yumurta özellikle kahvaltı öğünlerinde gerek haşlama gerekse Omlet olarak temel yiyecekler arasında yer alıyor.

Kahvaltının mizacına uyan bir besin olmasının yanı sıra aynı zamanda haşlama yumurtanın tok tuttuğu gerçeğini de es geçemeyiz. Yani lezzetli olduğu kadar aynı zamanda tok tutarak bize müthiş bir enerji verebiliyor. Protein deposu olması gün boyunca enerjimizi yüksek noktalara çıkarmayı başarıyor.

Yumurta haşlamak oldukça basit bir eylem olsa da herkes tercih etmeyebilir. Dolayısıyla masada bulunan kişi sayısı kadar haşladıktan sonra bir kısmı artabilir.

Artan yumurtaları ise bazı koşulların sağlanması durumunda muhafaza edebilirsiniz. Daha sonrasında tüketebilmek için fırsat yaratabilirsiniz. İlla sıcak tüketilmediğini ve çoğu zaman kahvaltıda da soğuduktan sonra yenildiğini unutmamak gerekiyor.

Haşlanmış Yumurta Nasıl Muhafaza Edilir?

Haşlanmış yumurtanın birden fazla haşlama süresi vardır. Çünkü her süre aralığı aslında yumurtayı nasıl sevdiğinize bağlı olarak değişken olabiliyor.

Rafadan yani sarısı çok daha sulu bir yumurta haşlamak istiyorsanız süreç 3-4 dakika kadar sürmektedir. Kaynama aşamasında olan suda bu süreç tamamlandığında cezveden yumurtayı alabilirsiniz.

.

Fakat herkes yumurtanın sarısını bu kadar sıvı sevmeyebilir. Kayısı kıvamı da denilen orta sertlikte bir yumurta sarısı istiyorsanız sizin için ideal süre 5-6 dakika aralığındadır.

Bu süreler kaynamakta olan su için geçerlidir. Daha sert bir haşlanmış yumurta yemek istediğinizde ise 12 dakikaya kadar haşlamaya devam edebilirsiniz. Tercihinize bağlı olarak 3-12 dakika arasında yukarıdaki zaman dilimlerine bağlı kalmadan da haşlama yapmanız mümkün.

Eğer damak tadınıza 9 dakika haşlanması hitap ediyorsa bu şekilde hazırlayabilirsiniz. Fazla haşlandığında ise yapılması gereken şey oldukça basittir.

Önceliğimiz herhangi bir bakteri ürememesini sağlamak. Dolayısıyla buzlu suyun içerisine koyarak bir süre bekleyerek sıcaklık derecesini düşürüyoruz. Hemen ardından buzluğa atabileceğimiz ağzı iyi kapanan bir kap ayarlıyoruz.

Eğer ağzını sıkıca kapatabileceğiniz bir kabınız yoksa kilitli buzluk poşetlerini kullanabilirsiniz. Bu sayede havayla temasını keserek buzlukta uzun süre saklanabilmesi mümkün hale gelebilir.

Yine de haşlanmış yumurtaların kabukları soyulmamış şekilde buzlukta 2 gün kadar dayanabileceğini unutmayın. Sonrasında tazeliğini yitirerek bozulmaya başlayacaktır.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap