Gözlük Çizilmeden Nasıl Temizlenir, Yıkanır?

Gözlüklerini çizmeden temizlemek için bazı yöntemler uygulamanız gerekir. Antibakteriyel sabunlarla yıkayıp, hafifçe silerek gözlüğünüzü temizleyebilirsiniz.

Olası göz bozukluklarını önlemenin en pratik yolu olan gözlük kullanımı ciddi bir orandadır. Gözlüklerimizin kullanırken kiri ve tozu çekebileceğini biliyoruz. Bu gözümüze fazlasıyla yakın olan bir araç için oldukça tehlikeli bir durum yaratır. Haliyle gözlük temizliği önemli bir noktaya ulaşacaktır. Gözlüklerin temizlik aşamasında dikkatle davranmamız gereken noktalar vardır.

Gerek cildimizin gerek ise gözlerimizin zarar görmemesi için hijyenine özen göstermeliyiz. Hatta gözlüğün düzenli aralıklarla yıkanması bunu sağlamanın en kolay yoludur. Sürekli silmemize rağmen gözlük üzerinde oluşan kirlenmelerin önüne geçemeyişimiz bir dezenfekte ortamının var olmayışındandır. Bunu sağlamak içinse evdeki malzemeleri kullanarak uygulayacağımız kolay yöntemler vardır.

Gözlük Nasıl Yıkanır?

Gözlüğü yıkamak için ilk etapta sabun kullanabilirsiniz. Anti bakteriyel sıvı sabunlar bunlar için son derece uygundur. Sabunla gözlüğü yıkamadan önce ellerimizin temiz ve hijyenik olduğuna dikkat etmemiz gerekiyor. Ardından ise gözlüğün iki camının arasında bulunan, burnumuza denk gelen kısmından tutarak sabunu sıkmalıyız. Elimize fiberoptik bir bez ya da havlu peçete alarak hafif dokunuşlarla sabunu gözlük camlarına yaydırabiliriz.

Aynı işlemi gözlük camlarının ardından sap kısımlarına ve çerçeveye uygulamak mümkündür. Burada dikkatli olunması gereken noktaların başında suyun kireç oranı geliyor. Çok kireçli sular hem çerçevede hem de gözlük camlarında kireçlenme ya da oksitlenme belirtilerine sebep olur. Bu temizlikten çok bakteri oluşumuna sebebiyet verir. Haliyle gözlük camlarının temizliği ve çerçevenin hijyeni için dikkatli olmamız gerekiyor. Yıkama işlemini bu formlarda yerine getirdikten sonra durulamayı kireçli olmamak kaydıyla çeşme suyuyla yapabiliriz.

Kireç oranının yüksek olduğunu fark ettiyseniz damacana ya da diğer şişe sularla gözlüğünüzü durulayıp sabundan arındırabilirsiniz. Yıkama işlemini tamamladığınızda gözlüğünüzü asla kurulamadan bırakmayınız. Eğer kurulama işlemini es geçerseniz gözlük üzerinde istenmeyen lekeler ve izler kalabilir.

Gözlük Nasıl Çizmeden Kurulanır?

Kurulama işlemini kumaş yüzeyi olan ya da pamuklu havlularla yaparsanız kesinlikle camları çizme riskiniz var. Bunu aynı zamanda gözlüklerinizi silerken de uygulamamanız gerekiyor. Genellikle gözlük camlarının çizilmemesi için yapmanız gereken şey hafif ve narin dokunuşlar sergilemektir. Aksi halde her sert hareketiniz aynı sonucu verecektir.

Kullanabileceğiniz kurulama aracının havlu peçete olması sizin işinizi kolaylaştıracaktır. Havlu peçeteler su emişinin çok yüksek olduğu ürünlerdir. Bu sebeple gözlüğünüz üzerinde yer alan kirlerin arınması kadar suyunda kuruyarak arınması gerekmektedir.

Eğer gözlüğünüzü alırken optikler tarafından verilen gözlük silme bezlerinden varsa bunlar kurulama işlemi içinde kullanılabilir. Fakat çok ıslak bir gözlüğü bunların emiş gücü karşılamaz. Tuvalet kağıdı ise parçalanarak gözlüğe yapışabilir. Havlu peçeteyi 3 ya da 4 kat olarak kullanmanız hiç bastırmadan tüm suyun çekilmesini sağlayacaktır. Böylelikle çizilme riskini ortadan kaldırmış olursunuz.

Gözlük Silmenin Püf Noktaları

Gözlük silmenin püf noktaları arasında baskı ilk sırada yer alıyor. Eğer gözlük camlarını silerken bastırarak silerseniz lekelerin arınmasını kolaylaştırmazsınız. İnce ve hafif camlar kullanıyorsanız çok daha kötü sonuçlar alabilirsiniz. Bastırmak yerine hafif dokunuşlarla silmek gözlüklerin daha net temizlenmesini kolaylaştıracaktır. Ancak böyle temizlenerek çıkmayacak lekeler söz konusuysa ya yıkamanız ya da gözlük temizleme spreyleri kullanmanız gerekir.

Gözlükler ortalama olarak her gün bir kez silinmelidir. Bunu uygulayarak uzun süreli bir temizlik sağlanabilir. Aynı zamanda düzenli silinen gözlükler görüş açınızı ve netliğinizi yükseltecektir. Görme standartlarınızı kalite anlamında üst sınırlara yaklaştıracaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap