.
.

Göz Ağrısı Neden Olur?

Göz ağrısı ilk duyduğunuzda anlamsız bir tanım gibi gelebilir. Ancak küre şeklinde olup ana kısımları üçe ayrılan, incelerken ise 30 farklı bileşenin bir araya..

.
.

Göz ağrısı ilk duyduğunuzda anlamsız bir tanım gibi gelebilir. Ancak küre şeklinde olup ana kısımları üçe ayrılan, incelerken ise 30 farklı bileşenin bir araya gelmesiyle meydana gelen gözümüz en değerli organımızdır. Ve uygun çevresel faktörler yaratıldığında göz ağrısı çekmek mümkündür.

Tabi ki bunu bir ayak ağrısı gibi çok kolay ve net olarak hissetmek, genele vurmak zor. Fakat bu problemle yüzleşmiş kişi sayısının günümüz şartlarında sürekli olarak arttığını da belirtelim.

Burada göz ağrısı nasıl olur diye merak ettiyseniz şikâyetlerin arasında bulunan bazı başlıklarla bu merak duygusunu gidermeye çalışalım. Örneğin bıçak batması gibi ya da gözünüze bir şey değdiğinde yaşadığınız his gibi bir ağrı söz konusudur.

Ağrının farklı etmenlerin bir araya gelmesinden ya da yalnızca bir tetikleyiciden ortaya çıkması mümkünken kesinlikle müdahale edilmesi gerektiğini belirtmemize gerek yok.

Zira gözümüz en hassas organımızdır. Yerine yenisini takamadığımız gibi oluşan komplimanlarda görme kaybı ya da geçici rahatsızlıklar çok sık başa gelmektedir.

Göz Ağrısının Nedenleri

Göz ağrısı nedenleri bakımından da en az gözün katmanları kadar zengindir. Ortalama olarak göze temas eden her nesne, göze alınabilecek her darbe, vücudunuzda yaşanacak birçok anormallik bu problemle karşı karşıya kalmanızı kolaylaştırır.

Gözlük ve Lens Kullanımı

.

Eğer çok ileri derece bir gözlük camını gündelik hayatınızın tamamında kullanıyorsanız son derece ağır bir baş ağrısıyla başlayan, zaman içerisinde ise göz ağrısı olarak karşılaşılan rahatsızlıktır. Aynı şeyi kontakt lens kullananlar için söylemek mümkün. Lensle uyumak, uzun süre kullanmak ve bakımsız bırakmak gözde tahribata yol açar.

Alerjik Sebepler

Genellikle bahar aylarında polenlerin yarattığı gibi bir göz yaşarmasıyla başlayan bu alerjenler sonrasında göz ağrısı yaratabilmektedir.

Göz Kapağı

Eğer Ektropion ve Entropion olarak adlandırılan, göz kapağınızın normalden farklı olarak içe ya da dışa dönmesi sonucu yaşanan komplimana maruz kaldıysanız yaşanabilecek bir problemdir.

Arpacık

Hemen herkesin göz kapağıyla göz arasındaki ince çizgide çıkabilen, zamanla ağrıyı beyninizin içinde hissettiren iltihaptır.

Gözle İlgili Rahatsızlıklar

Bu noktada göz ağrısına sebep olan göz bozuklukları arasında göz yangını olarak bilinen göz zarı iltihaplanması, göz kuruluğu gibi rahatsızlıklardır.

Göz Tansiyonu

İlk teşhisle beraber fazla hissedilmese de ilerledikçe göz ağrısı da aynı değerlerde artacaktır.

Göz İltihaplanmaları

Bazen kornea üzerindeki bir mikro çizik, bazen gözün beyaz bölgesinde yaşanan bir iltihaplanma ya da gözün iç yapısında beliren bir iltihap topluluğu buna sebebiyet verebilir.

Alternatif ve Çevresel Faktörler

.

Herhangi bir olay, arbede, kaza ya da travma sonucu gözünüze aldığınız bir darbe, gözünüze temas eden cisimler, Blefarit, Sinüzit, İritis, Korneal Abrazyon, şiddetli baş ağrısı ya da Migren, Sklerit, Üveit gibi farklı rahatsızlıklar ve etkenler durumu tetikler.

Göz Ağrısı Tehlikeli Midir?

Bu birazda sebebini bildiğiniz bir göz ağrısı için tedavi metodu olarak düşünülebilir.

Eğer gözünüze aldığınız bir darbeden sonra yaşıyorsanız kesinlikle doktora görünmelisiniz.

Aynı şekilde bir kompliman geliştiğini seziyorsanız bunun çözümü ve göz sağlığı içinde doğrudan göz hekiminize başvurmalısınız.

Bazı durumlarda, örneğin alerjik ya da farklı bir hastalığın tetiklediğini bildiğiniz durumlarda tecrübenizle doktora görünmekten vazgeçebilirsiniz.

Fakat telafisi olmayan bir organ olan göz, gözünüzde oluşan bir ağrı sizin için ciddi sonuçlar doğurabilir.

Bu nedenle de bu tip durumları önemsemeli, uzun süren ya da kısa süre hissettiğiniz her göz ağrısı için doktora başvurmalısınız.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap