Facebook Hesabı Silme Ve Geri Alma Nasıl Yapılır?

Facebook Hesabı Silme Ve Geri Alma Nasıl Yapılır?

Facebook Hesabı Silme Ve Geri Alma Nasıl Yapılır? Tüm dünyada en çok kullanılan sosyal medya mecrası olan Facebook, içerisinde birçok kullanıcı hesabını bulundurmaktadır. Bu kullanıcıların bazıları ise gerek yeni hesap açacağından gerek Facebook kullanmayı bırakacağından veya başka sebeplerden dolayı Facebook silme işlemini yapmaktadır. Peki Facebook kalıcı hesap silme işlemi nasıl yapılır?

Facebook Kalıcı Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Facebook Kalıcı Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Facebook kalıcı hesap silme, birçok kullanıcının araştırdığı konulardan birisidir. Hesabını silmek isteyen kullanıcıların çoğu da hesabının nasıl silineceğini bilmez. Hesabını silmek için kullanıcı öncelikle internet tarayıcısından Facebook sayfasına giriş yapmalıdır.

 Facebook hesabına giriş yapan kullanıcı arama motoruna https://www.facebook.com/help/delete_account yazmalıdır. Facebook silme işlemine artık buradan devam edilecektir. Kişi açılan sayfada karşısında bir ekran görecektir. Bu ekranda hesap dondur, bilgilerini indir ve yönetici ayarlarını düzenle diye seçenekler çıkacaktır. Kişi burada yapmak isteyeceği bir işlem varsa yapmalıdır. Mesela kişi verileri kaybolmasın diye indirebilir.

 Eğer herhangi bir işlem yapmayacaksa kişi mavi şekilde karşısına çıkan ‘’Hesabı Sil’’ butonuna tıklamalıdır. Facebook silme işlemi henüz bitmemiştir. Daha sonra kişi karşısına gelen ‘’Bu Hesabın Sana Ait Olduğunu Onayla’’ ekranına şifresini girerek kendisine ait olduğunu onaylatmalıdır. Şifrenizi de girdiyseniz artık Facebook kalıcı hesap silme işlemi burada tamamlanmış olur. Ancak kullanıcı pişman olup geri almak isterse de bu kısıtlı bir süre için geçerlidir.

Facebook Hesabı Geri Nasıl Alınır?

Facebook Hesabı Geri Nasıl Alınır?

Bazı kullanıcılar Facebook silme işlemini yaptıktan sonra hesabını nasıl geri alacağını bilmez. Hesabını geri almak isteyen kullanıcı ise hesabını geri alma işlemini 30 gün geçmeden yapmalıdır. 30 Gün geçtikten sonra hesabınızı geri alma işlemine başlayamazsınız.

Hesap silme işlemini yapmak istiyorsanız ve 30 gün geçmedi ise yapmanız gereken ilk şey Facebook hesabınıza tekrardan giriş yapmaktır. Tekrardan hesabınıza girdiğinizde karşınıza silme işlemini iptal et yazısı çıkacaktır. Bu seçeneği seçen kişi Facebook hesabını geri alabilir. Böylece kolaylıkla hesap geri alınabilir.

Facebook Hesabı Silmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

Facebook Hesabı Silmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

Facebook kalıcı hesap kapatma işlemi yapmadan önce bilinmesi gereken birçok şey bulunmaktadır. Çünkü birçok bilgilerimizi, özel verilerimizi, fotoğraflarımızı paylaştığımız her şey, katıldığımız topluluklar veya daha birçok şeyi kaybedeceğiz. Bunların başında yönettiğimiz veya katıldığımız gruplar gelmektedir.

Bir topluluk yöneticisi iseniz o topluluk da yok olacaktır. Katılımcı iseniz katılımcılıktan çıkacaksınız. Bu yüzden eğer yönetici iseniz silmeden önce bir başkasını yönetici yapmalısınız. Bir başka bilinmesi gereken ise verilerdir. Facebook hesabımızda profilimizde bulundurduğumuz birçok bilgi bulunmaktadır. Bu bilgilerin tümü gidecektir. Eğer veriler silinmeden indirilmediyse tüm fotoğraflar, tüm videolar, tüm gönderiler gidecektir. Bunun için hesap silinmeden iyice düşünülmelidir.

Yukarıdaki linke tıklayıp hemen hesabımı sil denmemeli, tüm yazılan yazılar okunmalıdır. Facebook hesabı silerken bir başka bilinmesi gereken ise birçok oyunda Facebook ile giriş yaptığınızdır.

Birçok uygulamaya Facebook ile giriş yap demişsinizdir. Facebook hesabınızı sildiğinizde oyunlara ya da uygulamalarda olan kayıtlı hesaplarınız da silinecektir. Bu büyük bir üzüntü doğurabilir. Eğer illaki silecekseniz hesabınızı bağladığınız uygulamaları kesinlikle e-posta ve şifre ile giriş yapılacak şekilde değiştirmelisiniz.

Aksi takdirde Facebook hesap dondurmak için yapılan işlemler bu tür hesapların, fotoğrafların veya bilgilerin gitmesine neden olacaktır. Bilinmesi gereken bir diğer bilgi ise Facebook arkadaşlarıdır. Hesabını yukarıdaki işlemler dahilinde silen kişiler tüm arkadaşlarını ve Messenger yazışmalarını da kaybedecektir. Bunu da göz önünde bulundurmalıdır. Buradan herhangi bir gitmediğini istediği bilgi bulunuyorsa onları yedeklemeli daha sonra hesabı silmelidir. Bunlardan hiçbirini umursamayan bir insan direkt hesabını yukarıdaki linkten kolayca silebilir.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Giriş Yap

close

Bizden Haberdar Ol