Evde Kefir Yapımı

Kefir, sağlıklı yaşamı destekleyen uzmanlar tarafından kesinlikle önerilmektedir. Kefir, inek, koyun ve keçi sütü ile fermente yöntemi kullanılarak hazırlanan ..

Kefir, sağlıklı yaşamı destekleyen uzmanlar tarafından kesinlikle önerilmektedir. Kefir, inek, koyun ve keçi sütü ile fermente yöntemi kullanılarak hazırlanan bir besindir.

Kefirin bir çok faydası ile birlikte sindirim sistemine, bağışıklık sistemine olan faydaları ile bilinmektedir. Vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir. Kefir, kabızlık gibi sindirim sistemi sorunu olanlar için önerilmektedir. Normal sütten farkı ilse prebiyotik ve laktozu fazla içeriyor olmasıdır. Evde kefir yapımı sanıldığı kadar zor değildir. Püf noktalarına dikkat ederek siz de kefir yapabilirsiniz.

Kefir, kış aylarında tüketilmesi yaygın olan bir besindir. Kış hastalıklarına karşı güçlü bir koruyucu olmaktadır. Sağlıklı etkileri ile birlikte cilt üzerindeki çeşitli hastalıkların tedavisinde de tüketilmektedir. Hazır olarak satın alınan kefiri kendi evinizde de hazırlayabilirsiniz. Evde kefir yapımı ile ilgili detaylara dikkat ederek siz de kolayca hazırlayabilirsiniz.

Evde Kefir Yapımı

Evde yapılan kefir her zaman daha sağlıklı olmaktadır. Kendi yoğurdunuzu hazırlayabildiğiniz gibi kefirinizi de evde yapabilirsiniz.

Malzemeler

1-2 çorba kaşığı kadar kefir tanesi (kefir tanesi hazır olarak satın alınabilir)

1 tane cam kapaklı ve sterilize edilmiş kavanoz

Naylon ya da paslanmaz çelikten yapılmış sık süzgeç

1 tane kaşık

Kefiri koyacağınız geniş kapaklı bir kap

1 kutu yağlı, yağsız ya da pastörize süt

Yapılışı

Kefiri mayalamak için öncelikle kefir tanelerini cam kavanoz içine ekleyin. Kefir tanelerinin bulunduğu seviyeyi cam kavanoz üzerine işaretleyin. Ne kadar ürettiğinizi görmek için önemlidir.

Kefir tanelerinin bulunduğu cam kavanoz içine oda sıcaklığında bekletilmiş sütü ekleyin. 24 saat beklediğinizde sütün koyulaştığını görmüş olacaksınız.

Tam olarak istediğiniz kıvamı elde etmek için bu süreyi uzatabilirsiniz. Kavanozu güneş görmeyen ve spot ışık almayan bir yerde bekletin. Kavanozu tamamen doldurmamalısınız. Kıvam elde ettikten sonra süzgeçten geçirin. Kalan kefiri kaşıkla karıştırıp kıvamına bakın ve biraz bekletin. Hava geçirmeyen bir kap içerisinde ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında uzun süre saklayabilme imkanınız vardır.

Evde yapmış olduğunuz kefir soğuduktan sonra rahatlıkla içilebilir. Kefiri mayalamadan önce kavanozu sıcak su ile iyice yıkayıp sterilize edin. Ardından da aynı kavanozda tekrar kefir mayalayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap