.
.

Etli ve Etsiz Lahana Nasıl Sarılır?

Lahanaları sararken etli ya da etsiz olması sarım yöntemleri için önemlidir. İçinin hazırlanması, sarılması sarmaların dağılmaması için dikkat edilmelidir.

.
.

Lahana sarması hem etle hem de etsiz olarak hazırlanabilen uğraştırıcı olduğu kadar aşırı de lezzetli olan özel Türk mutfağı lezzetlerinden bir tanesi de.

Sağlıklı bir sebze yemeği tüketmek hem de yemek yemeyi farklı bir lezzet de deneyim haline getirmek isteyen insanların büyük bir bölümü bu sarma çeşidini hazırlamaktadırlar. Lahana sarması hazırlanırken dikkat edilmesi gereken önemli teknikler bulunmaktadır şimdi onlara kısaca hep beraber bakalım.

Birinci dikkat edilmesi gereken yer ve hanımın yapraklarının ayrılma işlemidir. Genelde yaprak sarmasının en zor bölümü olarak bilinmektedir

Çünkü lahana yaprakları çok basit ve kırılgan olabildiğinden dolayı Yaprakların kolay ve sorunsuz ayrılması için yumuşak ve ince yapraklı lahanaların tercih edilmesi gerekir.

Lahana sarmasının iç kısmını hazırlamak lahana sarmasının En mühim kısımlarından bir tanesi olmaktadır bu lahananın içi için hazırlamanız gereken özel malzemeler bulunur.

Bir adet lahana 250 gram kıyma 3 su bardağı pirinç 1 büyük soğan 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası yarım su bardağı zeytinyağı bir avuç ince kıyılmış maydanoz ve baharatlar iç kısmına hazırlamanız için sizlere yardımcı olur.
Lahananın iç kısmı hazırlandıktan sonra sarma işlemine geçeceksiniz ki en zor kısım burasıdır.

.

Öncelikle yaprakları birbirinden ayırabilmek için orta kısmını bıçakla olarak çıkarttıktan sonra yaprakları teker teker ayırmaya başlayın. Klan veya kırılan yapraklar olacaktır fakat Bunlar haşlandığında daha kolay sayılacağı için sıkıntı olmamaktadır. Yaprakları geniş bir tencereye aldıktan sonra haşlama işlemine başlıyorsunuz. Haşlama işlemi bittikten sonra soğuması için kenara alıyoruz.

Öte yandan malzemelerin iç kısmı hazırlanmış oluyor haşlanmış olan lahanaları normal dolma sarar gibi oluşturarak dolmalar haline getiriyorsunuz.

Pişirme işlemine geçilecek malzemeleri tencereye dizdikten sonra üst kısmına yarım çay bardağı Yar ekledikten sonra tencerenin altını yakıyorsunuz. En az miktarda su kaynadıktan sonra kısık ateşte uzun dönem pişmesini bekliyorsunuz ve Ara Ara kontrol ediyorsunuz.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap