Eşya Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Eşya Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler Dünyada milyarlarca insan bulunmakta. Ve hemen hemen her gün ya bu kişilerin canına ya da malına bir zarar gelmekte, dünyada bulunmakta olan hiçbir kişi ve hiçbir şeyin güvencesi bulunmamaktadır. İnsanlar uzun zaman boyu çalışıp birikim yaptıktan sonra satın almış oldukları ya da bir şekilde edindikleri eşyaların başına bir şey gelmesini elbette istemezler.

Biz fark edemiyor olsak da elimizin altında bulunmakta olan ya da sahip olduğumu hiçbir eşyanın herhangi bir tehlike ile karşı karşıya kalmayacağının garantisini bizlere hiç kimse veremez. Bu tehlikelere birkaç örnek olarak terör faaliyetleri, doğal afetler, istenmeyen birtakım suç girişimleri vb. Yaşanan üzücü durumlar, eşyalarımızın risk altına olduğunun ifadesi olarak en basit örnekler olarak karşımıza çıkıyor. 

Eşya Sigortası Bu Gibi Durumlarda Devreye Giriyor 

Eşya Sigortası Bu Gibi Durumlarda Devreye Giriyor 

Yukarıda yalnızca birkaç örnek olarak vermiş olduğumuz aslında çok çeşitli istenmeyen durumlar sonucunda eşyalarımızın herhangi bir risk altında bulunması durumunda devreye girmesi gereken bir anlaşma türü olarak eşya sigortası karşımıza çıkmaktadır. Yaşanması olası herhangi bir aksi durumda, eşyaların koruma altında olması açısından eşya sigortası oldukça büyük önem taşıyor. Bu da elbette sigorta yaptırarak varlıklarını teminat altına almış olan anlaşma sahibi bireyler açısından oldukça büyük maddi kazanç anlamına gelir.

Eşya Sigortası Yaptırmak Gerekli Midir?  

Eşya sigortası yaptırmanın herhangi bir zorunluluk durumu söz konusu olmamaktadır. Yani bu durumda tercih tamamen kişinin isteğine bağlıdır. Ancak bireylerin eşyalarının herhangi türden bir zarara uğrayabileceği ihtimali göz önünde bulundurulduğunda tercih edilmesi oldukça mantıklı olacak bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Başka İçerik:  DASK Sigortası Heyelan ve Çığı Kapsar mı?

Eşya sigortası yaptırmış olmak, sigortayı yaptıran kişilere hem maddi açıdan hem de manevi açıdan çok büyük fayda sağlayabilecek bir sigorta çeşididir. Sonuç olarak bireylerin elde etmiş olduğu bütün varlıklarının büyük değere sahip olduğu biliniyor. Kişinin kendine uygun bir sigorta çeşidi yaptırması durumunda eşyalarının başına gelebilecek olası herhangi bir tehlike durumunda yaşamını etkileyebilecek olumsuz bir durumdan korunmuş olacaktır. 

Eşya Sigortasına Sahip Olmak 

Eşya Sigortasına Sahip Olmak 

Eşya sigortasına sahip olmak, ev sahibi ya da kiracı olmak gibi bir şart gerektirmemek ile birlikte eğer sigortaya başvuracak olan kişi ev sahibi ise eşyaları ile birlikte evinde güvence kapsamı altına alınır. Böylece varlıkları arasında olan evini de koruma altına alabilecektir. Eşya sigortasının kapsamı konusuna değinmek gerekirse sigorta yaptırma talebinde bulunan bir kişinin, teminat kapsamına almak istediği maddelere göre bu içerik değişkenlik gösterebilmektedir.

Ancak şu bilinmelidir ki eşya sigortası oldukça ilgi gören bir tür olmakla birlikte her türlü açıdan birçok fayda sağlıyor. Bu hususa bir örnek vermek gerekirse; Yaşanması olası muhtemel bir deprem felaketinin ardından bütün mal varlığı zarar görmüş bir kişi, şayet sigorta yaptırmış ise bütün hasar karşılanabilecek ve bu sayede bu kişilerin herhangi bir sosyo ekonomik açıdan kaybı olmamış sayılacaktır.

Fakat bahsi geçen durumda bu kişiler eşyalarını eşya sigortası kapsamına almamışlar ve gerek duymamışlarsa bütün zararlarını kendileri karşılamak durumunda kalacaklardır. Bu da uzun vadede bu ve bunun gibi durumlar yaşayan kişiler açısından oldukça zorlu dönemlerin bekleyeceği işaretini de vermiş olmaktadır. Bunun yanı sıra belirtmek gerekir ki, kişinin poliçesinin süresinin dolması durumunda şayet herhangi bir eşya, bir çeşit zarara uğramadıysa, söz konusu şirket tarafından yeni bir anlaşma için bu kişilere çok daha avantajlı indirimler sunuyor.  

Başka İçerik:  Değerli Konut Vergisi Son Gelişmeleri Nelerdir?

Eşya Sigortası Kapsamı Hakkında 

Eşya Sigortası Kapsamı Hakkında 

Eşya sigortasının neleri kapsadığı konusunda şöyle, bir açıklama yapmak gerekirse standart bir uygulaması yaşanabilecek herhangi bir risk durumunda sizi ve eşyalarınızı güvence altına alabilmektedir.

Fakat talepte bulunan kişi, söz konusu manevi değeri yüksek eşyaları için çok daha detaylı ve kapsamlı bir güvence talep ederse bu poliçe, kişinin talepleri doğrultusunda şekillenebilir. Kişinin ihtiyacına ve mevcut bütçe durumuna göre hazırlanmakta ve bu doğrultuda da cüzi de olsa belli miktarda yaptırılacak olan eşya sigortası, uzun vadede kişinin cebinden çıkması muhtemel olan paradan tasarruf edilmesini de sağlanıyor.  

Eşya Sigortası Süreci İçin İhtiyaç Duyulan Evraklar 

Eşya Sigortası Süreci İçin İhtiyaç Duyulan Evraklar 

Eşya sigortası poliçe hazırlık sürecinin başarılı bir şekilde tamamlanması açısından gerek duyulan birtakım belgeler söz konusudur. Eşyaların güvence altında tutulması için gerek duyulan bu belgeleri şu şekilde sıralamak mümkündür:  

Öncelikle talep etmiş olan kişi, ev sahibi ya da kiracı ise bu duruma göre gerekli olan bir T.C. kimlik numarası olmalıdır. Ayrıca söz konusu evin açık adresi ve evin tapusunda belirtilmiş olan metrekare bilinmelidir. Bunun yanı sıra Doğal Afet Sigortaları Kurumu kapsamında yapılmış olan bir sigorta poliçesi yapılmalıdır. Daha önceden yapılmış ise numarası ve evdeki eşyaların tamamının sosyoekonomik açıdan değeri gibi bilgiler gereklidir. Bunların dışında tercih edilecek olan şirkete göre ek belgeler istenmesi muhtemeldir. Ancak genel olarak, hemen hemen bütün şirketlerin isteyebileceği belgeler bunlardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap