Erek İsminin Anlamı

Erek İsmi

Erek İsminin Anlamı Ebeveynler, çocuklarına isim seçimi gerçekleştirirken kimi zaman farklı anlamlara gelen isimleri tercih etmekte kimi zaman ise duyulmamış isimlerden yana tercihini kullanmaktadır. Erek ismi de duyulmamış isimler arasında yer alan isimlerden bir tanesidir. Genellikle erkek çocuklarında kullanılan bu isim pek çok anlama gelmesi ile bilinmektedir.

 Genel bir değerlendirme yapıldığında ve Erek isminin anlamı incelendiğinde bu ismin üç farklı anlamından söz etmek mümkündür. İsminin ilk anlamı özü ermiş olan kimse, ikinci anlamı hareketle, üçüncü anlamı ise gerçekleştirmek için tasarlanmış olan amaç ya da hedef olarak bilinmektedir.

 Türkçe kökenli bir isim olan ismi hakkında en çok sorulan sorulardan biri de Erek ismi Kur’an-ı Kerim içerisinde geçiyor mu? sorusudur. Erek ismi uzmanların yapmış olduğu açıklamalara göre Kur’an-ı kerim içerisinde geçmeyen isimler arasında yer almaktadır. Ancak anlamı oldukça güzel olan bu ismin çocuklarına verilmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Bu nedenle ebeveynler çocuklarına Erek ismini verebilir ve ister kız ister erkek çocuklarında bu ismi gönül rahatlığıyla kullanabilirler.

Çocuklara verilen isimler çocukların karakterleri üzerine etki ettiği için kişilik analizleri son derece önemlidir. Bu durumda Erek isminin kişilik analizi göz önünde bulundurulmalı ve bu analiz sonrasında isim tercihi gerçekleştirilmelidir. Bu isme sahip olan kişilerin genellikle neşeli, samimi ve hoşgörülü olduğu bilinir. Aynı zamanda bu isme sahip olan kişiler sosyal hayatlarında oldukça başarılıdır. Etrafındaki insanlara karşı hoşgörülü bir şekilde yaklaşırlar ve yeniliklere açık bir karaktere sahiptirler. Bazı zamanlarda bu isme sahip olan kişilerin hevesleri sebebiyle zor duruma düştüğü görülmektedir. Bu nedenle isim seçimi gerçekleştirilirken Erek isminin kişilik analizi göz önünde bulundurulmalı ve olumlu-olumsuz özellikler göz önünde bulundurularak tercih yapılmalıdır.

Erek ismi tercih edilmeden önce dikkat edilmesi gereken noktalar arasında Erek isminin olumlu ve olumsuz yönleri de bulunmaktadır. Erek ismine sahip olan kişilerin olumlu yönleri arasında ilgilen hoşlanmama, tutumluluk, gelenekçilik, pratiklik, çalışkanlık, kararlılık, mesafelilik, sabırlılık, mantıklılık, mükemmeliyetçilik, doğallık ve yalnız kalmaktan sıkılmamak yer almaktadır. Bunun yanı sıra Erek isminin olumsuz özellikleri arasında ise dağınıklık, Abartıcılık, aşırı hareketlilik, bağlanmaktan korkma, aşırı risk almaktan korkma özellikleri bulunur.

İsimlerin doğru bir şekilde analiz edilebilmesi için harf analizlerinin gerçekleştirilmesi de gerekmektedir. İsimde yer alan harflerin verdikleri anlamlara göre Erek isminin harf analizi ortaya çıkarılabilmektedir. Bu bilgi doğrultusunda E harfi sıkıntılardan kurtulmak için mücadele edebilme gücünün olmasına, R harfi tereddüde, E harfi sıkıntılardan kurtulmak için mücadele etme gücünün olmasına, K harfi ise unvana sahip olmaya işaret etmektedir. Tüm bu anlamlar göz önünde bulundurulduğunda Erek isminin harf analizinin oldukça iyi olduğunu söylemek mümkündür. Çok bilinmeyen bu ismin çocuklara verilmesi durumunda olumsuz özellikler görülmeyecektir.

Erek ismi hakkında sıkça araştırılan konulardan biri de Erek ismine benzeyen isimler olmaktadır. Erek isminin farklı bir havasının olması sebebiyle pek çok kişi Erek ismi ile benzerlik gösteren isimler arayışı içerisine girmektedir. Sizler de Erek ismi ile uyumlu bir isim arayışı içerisindeyseniz bu listede yer alan isimler arasından bir isim tercihi gerçekleştirebilirsiniz.

Erke, Eker, Ereken, Özerek, Eren, Erencan, Erenay, Erem, Erenalp, Erel, Erez, Mübarek , Zeyrek, Beyrek, Özyürek, Ürek, Türek, Eğrek, Erdilek, Ertek, Erbilek, Ersek, Erşek, Eripek, Erdölek, Ertürk, Emek, Erk, Erberk, Ercenk, Erik, Elbek, Bereket, Terek, Geçerek, Erengül, Erem, Erengün, Etik, Elik,  Ezrak, Elbirlik isimleri Erek ismi ile uyumlu isimler arasında yer almaktadır.

erek-isminin-anlami-31362
Erek İsminin Anlamı

Erek isminin Anlamı Nedir, Ne demek, 3 farklı şekilde tanımlanmıştır.

  • 1 – Özü Ermiş Kimse
  • 2 – Hareketli, yaptırıcı
  • 3 – Gerçekleştirilmek için tasarlanan ve erişmek istenilen şey, amaç, gaye, hedef

Cinsiyeti: Erkek
Kökeni: Türkçe
Kuran ‘da geçmiyor.

Erek ne demek? Sözlük anlamı ne?

Türkiye’de Erek ismini kullanan 13 kişi bulunmaktadır.
İstanbul’da Erek ismini kullanan 2 kişi bulunmaktadır.
Ankara’da Erek ismini kullanan 3 kişi bulunmaktadır.
İzmir’de Erek ismini kullanan 3 kişi bulunmaktadır.

Erek isminin Türkiye sıralaması

Erek en çok kullanılan 9546. isimdir.

Erkek isimleri arasında, en çok kullanılan 4916. isimdir.

Erek ismini kullananların sayısı, son bir yılda artış göstermemiştir.

Erek isminin Harf Analizi

Kişiye Erek ismiyle hitap ettiğimiz zaman harflerin titreşimleri hem toplumda hem de hitap ettiğimiz kişide kişiliğine ait anlamalar yüklemektedir.

E : Sıkıntılardan kurtulmak için mücadele etmeyi çağrıştır,soyadınız da dahil bir tane e harfi olabilir.

R : Tereddütlü birini çağrıştırır, olmasa da olur.

E : Sıkıntılardan kurtulmak için mücadele etmeyi çağrıştır,soyadınız da dahil bir tane e harfi olabilir.

K : Başarılı, unvan sahibi çağrışımda bulundurtur,en az bir tane bulundurması çok iyidir.

Erek İsmi Caiz mi Konulabilir mi ?

✔ Erek ismi caiz olmayan, sakıncalı isimler listesinde geçmemektedir. Yinede isim koyarken Erek isminin anlamını gözden geçirin!

Erek İsminin Numerolojisi

Erek isminde bulunan harflerin ,alfabede karşılık gelen sıra numaralarının toplamı, isminizin numeroloji sayısını vermektedir.

E: altı
R: yirmi bir
E: altı
K: on dört
TOPLAM: 47

“Erek” adını taşıyan bazı ünlü kişiler şunlardır:

  1. Erek Güner: Türk oyuncu. “Kurtlar Vadisi”, “Bir Aşk Hikayesi” ve “Fi” gibi dizilerde rol almıştır.
  2. Erekose: Türk mitolojisinde yer alan kahramanlardan biridir. Ahmet Ümit’in “Patasana” adlı romanında da yer almaktadır.
  3. Erek Dereköy: Türk basketbolcu. Türkiye Basketbol Ligi’nde ve Türkiye milli takımında oynamıştır.

Bu listedeki kişiler, “Erek” adını taşıyan bazı ünlülerden sadece birkaçıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap