Emir İsminin Anlamı

Emir İsminin Anlamı Nedir?

Emir İsminin Anlamı Emir ismi eşit şekilde hem tek başına hem de başka isimler ile beraber kullanılabilmektedir. Fakat özellikle okunuş biçiminden dolayı oldukça güçlü ve sert bir izlenim yarattığı için, genel olarak  tek başına değerlendirildiğini söylemek pekâlâ mümkündür. Tabii ki içerdiği anlamları ve özellikle de tarihi açıdan etkisi  sebebi ile oldukça güzel, etkileyici bir isimdir. Son yıllarda anne ve babaların fazlası ile tercih ettiği, ilgi gösterdiği güzel anlamlı isimler içerisinde yer almaktadır. Minik yavrunuz için isim arayışları içerisinde iseniz, listede bulunabilecek en güzel isimler arasında yer aldığını söylemek gerekir.

Kulağa oldukça hoş gelen  Emir isminin anlamı ebeveynler tarafından oldukça merak edilen bir konu haline gelmiştir.  Emir isminin anlamı kısaca değinilecek olursa şu şekildedir; Arapça kökenli olan bu Emir kelimesi buyruk, komut, ferman, talimat ve aynı zamanda da istek anlamına gelmektedir.

Ayrıca Emir isminin anlamı Orta Anadolu’da şarap yapımında kullanmak için üretilmiş, orta kalınlıkta kabuklu, beyaz renkte, kısa ve karışık biçimde budanan bir çeşit üzüm anlamında içinde barındırmaktadır.

Arap toplumunda ve bazı Müslüman ülkelerde bir kavim, şehir veya ülkenin başında bulunan kişiye de Emir denilmektedir. Müslüman kişiler tarafından erkek ismi olarak da kullanılan Emir ismi, buyruk, komut, bir kavim, aşiret veya ülkenin başı ve prens ile şehzade anlamlarını da taşımaktadır. 

Birçok mana içeren Emir isminin anlamı bu sebeplerden dolayı Emir isminin yaygın biçimde kullanılmasına olanak sağlamıştır. Emir isminin anlamı saymakla bitmeyecek kadar çoktur. 

Emir isminin anlamı birçok farklı ve etkileyici anlamlar içerdiğinden dolayı ebeveynlerin sıklıkla tercih ettiği önde gelen isimler arasında elbette yerini almaktadır. Emir isminin anlamı dışında daha pek çok soru da bu ismi tercih edenler için araştırma konusu haline gelmiştir. 

Örneğin Emir isminin TDK’deki anlamı için; buyruk, komut, talimat, ferman ve istek oldukça açıklayıcı cevaplar olacaktır. Diğer yandan oldukça merak edilen bir diğer konu ise Emir isminin analizi olmaktadır. Kısaca bahsetmek gerekir ise; Çok yönlü biçimdeki düşünme yetenekleri sayesinde oldukça esnek bir zihne sahip olup, hayallerinin peşinden giden karakterdeki bireyler olurlar. Aynı zamanda Dünya’yı iyi bir şekilde gözlemleyen, yüksek bir perspektife sahip olan kişilerdir.

Bu güzel isim barındırdığı etkileyici anlamlardan ötürü yaygın bir biçimde kullanılmaktadır ve oldukça rastlamak mümkündür. Merak konusu haline gelen  Emir isminin kişilik analizi  ise şu şekildedir; Emir ismi kararlılığı, adaleti ve  idealizmi çağrıştırmaktadır. Bu sebepten ötürü bu ismi taşıyan kişiler tüm bu özelliklere sahip olan kişilerdir.

Emir isminde olduğu gibi daha birçok benzer isimlerde ebeveynler tarafından iyice araştırılıp belli bir süzgeçten geçtikten sonra kullanılmaktadır. Kısaca bahsetmek gerekir ise Emir ismine benzer isimler Aydemir, Abdülkadir, Barkın Emir, Beşir, Cihangir, Demir, Ege, Emirhan, Emir Asaf, Erkmen, Emre, Pamir, Emin, Eren, Fahir, Kaan, Kadir, Ömür, Özdemir ve Zübeyr’dir.

emir-isminin-anlami-68127
Emir İsminin Anlamı

Diğer merak edilen en önemli husus ise bu ismin caiz olup olmaması ile alakalıdır. Emir ismi caiz mi özetle değinilecek olunursa, Emir ismini kullanmakta İslami açıdan herhangi bir sakınca görülmemektedir, yani caizdir.

Sıklıkla kullanılan bu isme sahip birçok ünlü de bulunmaktadır. Emir ismine sahip olan ünlüler Emir Can İğrek, Emir Berke Zincidi, Emir Preldzic ve Emir Ortakaya’dır. Ayrıca dizi seven kişiler için akıllara bir zamanlar ekranlarda yer almış olan “Adını Feriha Koydum” dizisi gelmektedir. Bu dizideki Emir karakterini Çağatay Ulusoy canlandırmıştır.

Emir isminin Anlamı Nedir, Ne demek, 12 farklı şekilde tanımlanmıştır.

  • 1 – Emir Veren
  • 2 – İyi Ve Doğru Erkek, İyi Erkek Arkadaş, Tosun Gibi Erkek Gürbüz Erkek
  • 3 – Bir İşin Yapılması Veya Yapılmamasını İsteyen Söz, Buyruk.
  • 4 – Bir Kavmin, Bir Şehrin Başı.
  • 5 – Büyük Bir Hanedana Mensup Kimse.
  • 6 – Peygamberimizin Soyundan Gelen.
  • 7 – Kumandan.
  • 8 – Abbasi Devletinde Başkomutan.
  • 9 – Osmanlı Devletinde Beylerbeyi Ve Tanzimattan Sonra Sivil Paşalığın İlk Derecesi.
  • 10 – Komut, buyruk
  • 11 – Bir kavim, aşiret veya ülkenin başı.
  • 12 – Şehzade, prens

Cinsiyeti: Erkek
Kökeni: Arapça
Kuran ‘da geçiyor.

Emir ne demek? Sözlük anlamı ne?

Türkiye’de Emir ismini kullanan 93.203 kişi bulunmaktadır.
İstanbul’da Emir ismini kullanan 20.476 kişi bulunmaktadır.
Ankara’da Emir ismini kullanan 5.693 kişi bulunmaktadır.
İzmir’de Emir ismini kullanan 6.387 kişi bulunmaktadır.

Emir isminin Türkiye sıralaması

Emir en çok kullanılan 150. isimdir.

Erkek isimleri arasında, en çok kullanılan 78. isimdir.

Emir ismini kullananların sayısı, son bir yılda 4.319 kişi artmıştır.

Aşağıdaki grafik, Emir isminin en son hangi yıllar popular olduğunu, o yıl doğan bebeklere verilen erkek isimleri arasında kaçıncı sırada olduğunu göstermektedir.

Emir isminin Harf Analizi

Kişiye Emir ismiyle hitap ettiğimiz zaman harflerin titreşimleri hem toplumda hem de hitap ettiğimiz kişide kişiliğine ait anlamalar yüklemektedir.

E : Sıkıntılardan kurtulmak için mücadele etmeyi çağrıştır,soyadınız da dahil bir tane e harfi olabilir.

M : Ticarete yatkın biri fikrini uyandırır, m harfinin sağında ve solunda muhakkak a harfi barındırmalıdır.

İ : Hassas ve duygusal anlamlarını çağrıştırır, i harfi olmazsa da olur.

R : Tereddütlü birini çağrıştırır, olmasa da olur.

Emir İsmi Caiz mi Konulabilir mi ?

✔ Emir ismi caiz olmayan, sakıncalı isimler listesinde geçmemektedir. Yinede isim koyarken Emir isminin anlamını gözden geçirin!

Emir İsminin Numerolojisi

Emir isminde bulunan harflerin ,alfabede karşılık gelen sıra numaralarının toplamı, isminizin numeroloji sayısını vermektedir.

E: altı
M: on altı
İ: on iki
R: yirmi bir
TOPLAM: 55

Emir ismi birçok ünlü tarafından taşınmıştır. İşte bazı ünlü Emir’ler:

  1. Emir Kusturica: Sırp film yönetmeni ve müzisyen.
  2. Emir Berke Zincidi: Türk oyuncu.
  3. Emir Baigazin: Kazak film yönetmeni.
  4. Emir Hot: Bosnalı futbolcu.
  5. Emir Şamur: Türk dizi oyuncusu.
  6. Emir Bekrić: Sırp atlet.
  7. Emir Preldzic: Sırp-Türk basketbolcu.
  8. Emir Bajrami: Kosovalı futbolcu.
  9. Emir Spahić: Bosnalı futbolcu.
  10. Emir Özyakışır: Türk şair ve yazar.

Bu liste sadece bazı ünlü Emir’leri içermektedir ve daha birçok ünlü kişi Emir ismini taşıyabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap