Düzce İçin Detaylı Hava Durumu
- 1
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
Düzce Hava Durumu tahminlerini devletimizin, Hizmeti olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından anlık olarak alınmaktadır. Burada aldığımız tahminler Rüzgar bilgisi sıcaklık derecesi ve hava hakkında genel bilgilendirmeyi içerir.
°C Başında yazan anlık olarak sıcaklığı göstermektedir. Hemen sağında yer alan görseller ise Hava Hakkında genel bilgilendirmeyi içerir.
Düzce Hava Durumu Tahmini
Düzce için Son dakika Anlık Ortalama Hava Durumu
Düzce için 5 Günlük Hava Tahmini
NOT :
Güncelleme her gün saat 14.00‘e kadar yapılmaktadır. (TSi)
Saatlik tahminlerde “Beklenen Hadise” kısmında verilen hava durumu, geçmiş 3 saatlik periyot içindeki hâkim hava durumunu göstermektedir.
Saatlik tahminlerde “Rüzgâr Hamlesi” kısmında verilen değer, geçmiş 3 saatlik periyot içinde rüzgâr hızındaki ani artışı temsil etmektedir.
Saatlik tahminlerde “Hissedilen sıcaklık”, aynı saatte tahmin edilen hava sıcaklığı ile nispi nem ve rüzgâr değerlerine göre hesaplanmaktadır. Bu sıcaklık, iklimsel çevre, giysilerin ısı direnci, vücut yapısı ve kişisel durumdan olduğu kadar, termometre sıcaklığı, nispi nem, rüzgâr ve radyasyon gibi dört meteorolojik faktörden etkilendiği için sübjektif bir kavramdır.
Diğer tahmin bilgileri, tahmini yapılan zaman civarında beklenen değerleri göstermektedir.
HAVA TAHMİNİ simgeleri Ne anlama Geliyor ?
Düzce
Düzce, Türkiye’nin en son ili olarak 1999 tarihinde şehir statüsünü kazanmıştır. Öncesinde Bolu’ya bağlı bir ilçe olan Düzce şimdilerde küçük bir yüzölçümüne sahip olsa da nüfusu yükselerek artan bir şehir olmaya devam ediyor. Karadeniz bölgesinde yer alan şehrin telefon alan kodu 0380 olarak verilmiş.
Türkiye’de en son 81.il olarak duyurulduğundan dolayı plaka kodu 81’dir. Aynı zamanda nüfusunun dikkat çekici bir biçimde yarım milyona yaklaştığı görülmektedir. Toplam 395.679 olan nüfusunun 198.032’si erkek, 197.647’si ise kadınlardan oluşmaktadır. Toplam 8 ilçeye sahip olan şehrin rakımı ise 160’tır.
Düzce Coğrafi Konum
Karadeniz bölgesinin batı kesiminde yer alan Düzce hali hazırda 1999’da Bolu’dan ayrılarak il olmuştur. Batı Karadeniz’de bulunan şehrin batısında Sakarya komşudur. Güneyinde ise daha önceden bağlı bulunduğu Bolu ile sınırı bulunmaktadır. Aynı zamanda güneydoğu yönünde de Bolu’nun Düzce’yi sardığı görülür. Kuzeydoğu tarafında Zonguldak ile sınır komşusu iken şehrin kuzey kesimi Karadeniz kıyı şeridindedir.
Karadeniz’e kıyısı olan şehrin yüzölçümü 2.492 kilometrekaredir. Normal şartlarda nüfusuyla kıyaslandığı zaman bu yüzölçümüne bağlı olarak kilometrekarede 159 kişi yaşamaktadır. Merkezde ise kilometrekarede yaşayan kişi sayısı 352’dir. Efteni gölü başta olmak üzere yaban hayatı geliştirme sahalarına, tabiat parklarına ve Büyük Melen dahil çok sayıda akarsuya sahiptir. Doğal güzellikleriyle ciddi anlamda merak uyandıran bir kent yapısı vardır.
Düzce’de Hava Koşulları
Karadeniz kıyı şeridine kadar uzanan Düzce bu yüzden yoğun bir biçimde Karadeniz ikliminin etkisi altındadır. Aynı zamanda etkisini gösteren Karadeniz iklimi bazen yerini Marmara iklimi ismi verilen, Akdeniz ve Karadeniz iklimlerinin karması olan iklim tipine bırakır. Şehirde Ocak ayı en soğuk ay olarak ölçümlenmiştir ve sıcaklıklar ortalama olarak 3.7 derecede seyreder.
Sıcak aylar arasında ise zirve Temmuz ayındadır. Temmuz’da 22.6 derece ile ortalama bir sıcaklık gözlemlenir. Nem oranı yüksek olmasından dolayı kurak sıcaklarla karşılaşılmaz. Yaz aylarında da yağış gözlemlenir. Yıl içerisinde sadece 5 gün kar yağdığı için karla kaplı kalacağı süre bir haftayı geçmemektedir.
Düzce Tarihi ve Kültürü
Batı Karadeniz ve Marmara üzerinde ciddi bir hakimiyet kuran Hititler burada da yerleşik bir hayat sürmüşlerdir. Egemenliklerinin sürdüğü M.Ö 1390 ile 800 yılları arasında Hititler ile başlayan insan medeniyeti Düzce’nin tarihi boyunca farklı halklarla devam etmiştir. Ayrıca Düzce tarihinde önemli bir nokta olarak il olması da gösterilebilir.
Zira 1999 yılında yaşanan deprem sonrasında Düzce’nin il olmasına karar verilmiştir. Gölcük ve Düzce’de gerçekleşen deprem çok büyük yıkımlara yol açmıştır ve Düzce tarihine de il olması ile daha pozitif bir biçimde geçmiştir. Şehirde Fakıllı mağarası kesinlikle görülmelidir. Efteni gölü efsanesi Akçakoca deniz kızı efsanesi gibi hikâyeler mevcuttur. Gravür sanatında Türkiye’de öncü şehirler arasındadır.
Düzce Mutfağı
Düzce’nin Abaza peyniri oldukça meşhurdur. Ayrıca dağ çileği yetiştiricili yapıldığından reçeli de çokça imal edilmektedir. İsli Çerkez peyniri tüm Türkiye’de çokça sevilir. Akçakoca mantarlı pide, Gürcü mantısı, Isırgan otu çorbası, Düzce köftesi gibi yalnızca yöreye ait çok sayıda yemeğe ev sahipliği yapar.
Fındık şekerlemesi, hamsili ekmek, Konuralp pilavı, cevizli gözleme, abista, oturtma tatlısı, haluj, palamut tuzlama, mezgit tava, yemeklik acıka, lebsi, laz böreği gibi Karadeniz’e yaraşır çok sayıda yöresel lezzeti bulunuyor. Batı Karadeniz’de yemek kültürünü çok iyi bir noktaya taşıyan, kültürel zenginlikleriyle de farklı bir standart yaratan en önemli şehirler arasında gösterilmektedir. Efsanevi bir doğası, lezzetli yemekleri ve görülmesi gereken bir tarihi vardır.
düzce hava durumu, duzce hava durumu, hava durumu düzce, düzce hava, hava durumu duzce, düzce için hava durumu, düzce hava durumu 5 günlük, yarın düzce hava durumu, düzce 5 günlük hava durumu, duzcede havadurumu, düzce hava durumu saatlik, bugün düzce hava durumu, düzce saatlik hava durumu, düzce hava raporu, düzce için hava raporu, hava durumu düzce saatlik, düzce rüzgar durumu, duzce hava raporu,