.
.

Dülger Balığı Ne Tür Bir Balık Türüdür?

Dülger balığının en önemli özelliği iyi bir avcı balığı olmasıdır. İri gözleri vardır ve 6,3 ila 90 cm arasın da değişen bir vücut yapısı vardır. Vücudun da uf..

.
.

Dülger balığının en önemli özelliği iyi bir avcı balığı olmasıdır. İri gözleri vardır ve 6,3 ila 90 cm arasın da değişen bir vücut yapısı vardır. Vücudun da ufak pullar vardır. Ayrıca deri yapısının üzerinde yuvarlak şekiller de siyah lekeler bulunmaktadır.

Ağrılıkları da 300 gr ile 500 gr arasında değişmektedir. Yumuşak bir biçimde yüzerler ve avlanmak için tercih ettikleri balık çeşitleri, ringa balığı, hamsi ve kalamar gibi türlerdir.

Özellikleri Nelerdir?

Dülger balıkları çoğunluk ile yaşadığı denizler, Batı Pasifik, Doğu Atlantik, Karadeniz, Marmara ve Ege Denizleridir. En çok sevdikleri ve tercih ettikleri yaşam alanları, çamurlu, kumlu ve taşlı olan deniz dipleridir.

Tuzlu su da yaşayan Dülger Balıkları denizin yüzeyine çıkmaktansa denizin dibinde yaşamayı severler. Denizde Dülger Balığı yakalamak isteyen balıkçıların bu sebep ile de mümkün olduğunca denizin dibine inmeleri gerekir.

Diğer balıklardan Dülger Balığını ayıran en önemli özellik ağız yapılarıdır. Çünkü ağız yapıları oldukça geniştir. Yemi çok hızlı yemelerinin yanında yemi yerlerken menzil boyunca içlerine çekebilirler.

Bu özellikleri sayesinde bir çok balık türünün yanında omurgası olmayan deniz canlılarını tek hamlede yakalayabilirler. Avlanır iken yırtıcı olmalarından dolayı deniz diplerin de yaşayan balıkları avlanmak için tercih etmektedirler.

Nasıl Ürerler?

.

Üreyecekleri zaman yumurtalarını suya bırakırlar. Fakat bazen de döllenme dişi dülger balığının içinde gerçekleştiği de görülmektedir. Döllenme gerçekleştikten sonra dişi dülger balığı da yumurtayı suya bırakır. Yumurtalar da larvalar da kendi kendilerine büyümelerini gerçekleştirirler.

Bu balık türünün olgunlaşma süreci dört yıl kadar sürmektedir. Olgunlaşma süreci bittikten sonra da sekiz sene kadar yaşam süreleri vardır. İlkbahar ayların da yumurtlama süreçleri olur. Derin su türleri olmalarından dolayı diğer balıklara kıyas ile daha zor bir biçimde avlanmaktadırlar.

Atlantik ve Pasifik Okyanusların da sık görülür.

Avlanma Teknikleri Nasıldır?

Avlanmak için tercih edilen bir balık türü değildir.

Genel anlamda başka balık türlerini avlamak isteyen kişiler tarafından yanlışlık sonucu avlanmaktadırlar.

Canlı yemleri sevdiklerinden dolayı balık ağlarına çok takılmaları sebebi ile avlanırlar.

Yalnız yaşamayı seven bir balık türü olmasında dolayı dülger balığı sürü halinde yaşamaz.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap