Domates Lekesi Nasıl Temizlenir?

Günlük yaşantımızda en çok kullanılan sebzelerden bir tanesi olan domatesin oluşturduğu lekelerin temizlenebilmesi için hızlı davranılması gerekmektedir. Birço..

Günlük yaşantımızda en çok kullanılan sebzelerden bir tanesi olan domatesin oluşturduğu lekelerin temizlenebilmesi için hızlı davranılması gerekmektedir.

Birçok sos ve yemekte kullanılan domates oluşturduğu lekelerden dolayı oldukça büyük problem yaratabiliyor.

Lekenin kurumasına İzin verirseniz kumaşın liflerine daha hızlı işlerinden dolayı çıkarmakta problem yaşayacağınız gibi lekeyi kalıcı hale de getirebilirsiniz.

Kumaş yüzeyinde oluşmuş domates lekelerine sıcak su ile müdahale edilmemelidir. Bu konuya dikkat etmenizde büyük bir fayda var.

Domates lekesi nasıl çıkarılır?

Kumaş yüzeylerine işlemiş olan domates lekelerinin çıkarılabilmesi için hızlı müdahale etmek oldukça önemlidir.

Domates lekesine hızlı bir şekilde müdahale ederken kumaşın üzerine sıcak su ile yaklaşmamanız gerekir.

Temizlik işlemine başlamadan önce bir bıçak yardımıyla leke üzerinde kalmış olan domates kırıntılarının tamamını temizlemeniz gerekiyor.

Ardından lekenin dağılmasına izin vermeyecek şekilde soğuk suyla ıslatılmış olan temiz bir bez silinerek domatesin yumuşatılması sağlanır.

Sabun ve bulaşık deterjanı kullanılarak ılık bir su içinde yapılan karışım ile lekeli bölgeye hafifçe çitileme uygulanır.

Yıkama işlemi leke tamamen çıkana kadar devam eder ve leke tamamen çıktıktan sonra kumaş ılık bir su ile tekrar durulanır.

Durulama işleminin hemen ardından kumaşı kurumaya bırakın. Leke çıktıktan sonra yüzeye sıcak su ile müdahale için biraz beklemeniz gerekiyor.

Kumaştan tamamen lekenin çıktığına emin olduktan sonra sıcak su ile lekeli bölgenin üzerinden geçebilirsiniz.

Kurumuş bir domates lekesinin çıkarılabilmesi için mutlaka bulaşık makinesi deterjanı kullanın. Bulaşık makinası deterjanı domates tekerlerinin çıkarılabilmesi de oldukça etkilidir.

Kumaşın renginde bir değişim yapıp yapmayacağını test etmek için görülmeyen bir yerinde test yapmanızda fayda var.

Eğer herhangi bir sorun yoksa bulaşık deterjanı leke uygulandıktan sonra ufak bir buz kalıbı ile deterjan uygulanan bölgenin üzerinde dairesel hareketler ile kumaşı silebilirsiniz.

Eğer lekenin kaynağı pişmiş domates ben kaynaklanıyorsa az miktarda amonyak bir pamuğa dökülerek lekeli bölgeye tampon yapabilirsiniz.

Leke çıkana kadar aynı işlemi durdurduktan sonra ardından soğuk su ile lekeli bölgeyi durulama işlemine geçebilirsiniz. Halılarda oluşan domates lekelerini de oksijen içeren sıvı deterjanlarla temizlemeniz daha mantıklı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap