.
.

Domates Kabuğunu Soymanın En Pratik ve Kolay Yolu

.
.

Domates gibi olabildiğince sulu gıdaların kabuklarını soymak her zaman zordur. Aslında burada kabuğun inceliği ve iç yapısının yumuşaklığı da önem taşıyor.

Örneğin içi sert domatesleri bu yüzden daha kolay soyabiliyoruz. Fakat domates denildiğinde de sulu olması daha cazip geliyor. Kabukları ise menemende, salatada ya da diğer yiyeceklerde soyulduğunda daha iyi oluyor.

Tam bu noktada ise zorlanarak yaptığımız kabuk soyma işini nasıl daha pratik hale getireceğimiz merak konusu oluyor. Tabii ki mutfakta her şeyin olduğu gibi domates için de bazı pratik yöntemler var.

Besin lifi yönünden zengin bir yiyecek olması, A ve C vitaminlerini içermesi, minerallere bakıldığında da potasyum, kalsiyum, magnezyum içermesi onu daha da özel kılıyor. Kahvaltıdan akşam yemeğindeki salataya kadar her öğünde tüketiyoruz. Ayrıca folik asit açısından da öneriliyor.

domates-en-kolay-nasil-soyulur-12016
Domates Kabuğunu Soymanın En Pratik ve Kolay Yolu

Domates Kabuğu Nasıl Soyulur?

Domates kabuklu olan bir yiyecek olarak hiç soyulmadan da tüketilebilir. Hatta kabuklarıyla daha lezzetli olduğunu düşünen kitle daha fazladır. Ancak soyularak kullanıldığı bazı alanlar var. Bazı salata türleri, menemen ya da kahvaltıda yerken de soyarak tercih edebilirsiniz.

.

Eğer zor soyulduğunu düşünüyorsanız bu yöntemleri deneyerek olayın farklı boyutlarına bakabilirsiniz.

Kesilmek üzere kesme tahtasına alındığında en büyük hata sap kısmını domatesin içini keserek almaktır. Bu gayet kolay olmakla birlikte soymayı zorlaştırır.Oysa içerisini oymadan sap kısmını aldığınızda soyabileceğiniz bir domates karşınızda duruyor olacak.

Sapını ayırdıktan hemen sonra domatesin altını çevirin ve sağdan sola ve yukarıdan aşağı olmak üzere iki çizgi çekin. Kabuğa çektiğiniz bu çizgiler artı simgesini oluşturmalıdır.

Hemen ardından ise bir tencerenin içerisine domatesleri atın. Ancak tamamıyla doldurmayın. Domatesler zeminde olacak şekilde üzerine su ekleyerek kaynatmaya başlayın. Ateşin kısık olması domateslerin formunu kaybetmemesi için önemlidir.

Kaynar suyun içerisinde duracağı süreyi uzun tutmamanız gerek. Hali hazırda kaynamış ve kısık ateşe aldığınız tencerenin içerisine attıktan sonra yaklaşık olarak 15 saniye tutmanız yeterli olacaktır. Hemen ardından ise önceden hazırladığınız süzgece suyu boşaltın ve domatesler tencerede kalsın.

İkinci adımda tencerenin içerisine soğuk su ilave edebilir ya da soğuk su olan başka bir kaba aktarabilirsiniz.

İlk yaptığınız işlem olan artı şeklindeki kabuk kesikleri domatesin sıcak sudan soğuk suya girmesiyle beraber açılmaya başlayacak. Bu noktada çatlaklar artacak ve domates kabukları aslında kendiliğinden çıkma eğilimine girecektir.

.

Elinize aldıktan hemen sonra ufak bir hamleyle kabukların soyularak düştüğünü fark edeceksiniz. Eğer bıçakla kabukları soymak ve domatesin içine zarar vermemek istiyorsanız uygulayabileceğiniz en pratik yöntem budur.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap