Dibi Tutan Pilav Nasıl Kurtarılır? Pilavın Kıvamını Ayarlamak

Dibi Tutan Pilav Nasıl Kurtarılır? Pilavın Kıvamını Ayarlamak. Öyle ki bazı yemekler yanında pilav olmadan düşünülemez. Fakat yapması zahmetli gibi görünmese de ideal pilavı tutturmak oldukça zordur. Pek çok kişinin kendisine has bir pilav ölçeği vardır. Amaç ise pirinçlerin tane tane olduğu bir sonuç yakalamaktır.

Lapa olması ya da dibi tutarak yanması bir pilav için en büyük sorunlar arasında gösterilebilir. Tane tane pirinçlerin ağzınızda dağıldığı bir pilav yapmak istiyorsanız dibi tuttuğunda da çözümü biliyor olmanız şart.

Özellikle yanık kokusuyla şevkinizi kıran dibi tutmuş olan pilavı nasıl kurtaracağınız gerçekten bir mutfak sırrıdır. Pilavı yaparken uyguladığınız ölçü kadar sonrasında yapacağınız işlemler de bu yüzden önemlidir.

Pilavın Dibi Tuttuğunda Yapılması Gerekenler

Pilavın Dibi Tuttuğunda Yapılması Gerekenler

Dibi tutan pilav için yapılması gerekenler. Pirinç her ne kadar çok tüketildiğinde sağlığa zararları dokunabilecek bir besin olsa da çokça seviliyor. Pirinç pilavı ise özellikle tereyağı ile yapıldığında ve makul düzeyde tüketildiğinde sofraların vazgeçilmezi haline geliyor. Bir aksilik yaşandığında ya da pilavın dibinin tuttuğunu fark ettiğinizde ise çözümünü hemen bulabilirsiniz.

Hemen çöpe atmak yerine dibinin tutmuş olduğunu düşündüğünüz pilavı kurtararak sofraya koyabilirsiniz.

Öncelikli olarak dibinde yapışmış olan yüzeyin renginin normal pirinçlerden farklı olacağından şüphe yok. Siyah ve kahverengi tonlarda olan bu pirinçleri ayıklayabilirsiniz. Bundan daha önemli olan sorun ise dibinde oluşan yanıktan dolayı burnunuza gelen yanık kokusudur.

Yanık kokusunu pilavdan arındırmak istiyorsanız içerisine bir miktar ekmek koymanız gerekiyor. Ekmeği iç kısmını pirinçlere doğru gelecek şekilde dilimleyerek koyduğunuzda bir süre kapağını da kapatıp bekleyin. Sonrasında kapağı açtığınızda pilavın aslında yanık kokmadığını fark edeceksiniz.

Koku sorununu çözdükten sonra çöpe gitmemesi için ekmeği alarak pilavı farklı bir tencereye aktarmanız gerekecek. Ancak bu işlem oldukça dikkatli yapılmalıdır. Çünkü pilavın üst kısmı sorunsuz olduğu kadar alt kısmı tencerenin dibine yapışmış vaziyettedir. Dolayısıyla üstten kaşık yardımıyla yavaş yavaş pilavı ayrı bir tencereye aktarmaya başlayın.

Alt kısmında birbirine yapışmış ve yanarak tencereyle bütünleşmiş kısmı hemen göreceksiniz. Bu kısmı kurtarmanın ne yazık ki bir yolu yok. Ancak tencerenin yarısından çoğunu ayrı bir kaba aktararak sofraya sunabilirsiniz. Yeniden pilav yapacak kadar zamanınız yoksa hayatınızı kurtaracak bir püf noktası olduğunu vurgulamak gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap