Derin Dondurucu Temizliğinin En İnce Ayrıntıları Püf Noktaları

Derin Dondurucu Temizliğinin En İnce Ayrıntıları Püf Noktaları. Buzdolabı içerisinde yer alan derin dondurucu alanları yıllar geçtikte genişliyor. Çünkü ihtiyaçlarımız doğrultusunda daha fazla kullanmaya başlıyoruz.

Hatta günümüz şartlarında yalnızca derin dondurucu olan buzdolabı formunda ürünler dahi satılıyor. Dolayısıyla hayatımızın bir parçası haline gelen bu alanın temizliğine özen göstermek zorundayız. İlk olarak buzdolabı temizliği gibi kesinlikle düzenli aralıklara yapmak zorunda olduğumuzu belirtelim.

Keza buzdolabı kadar olmasa da yiyecek artıkları ve mevcut yiyeceklerden yayılan kokular bir dönem sonra bakteri oluşumuna yol açabiliyor.

Bazen elektrik kesintileri gibi durumlarda nispeten çözülen buzlanmalar ile koku ve sıvı karışımı bazı lekeler görülebiliyor. Bu lekeler temizlenmediği sürece hem buzluğa attığınız yiyecekler için hem de dolayısıyla sizler için bir sağlık riski oluşturuyor.

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenmeli?

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenmeli?

Derin dondurucunun özel olarak temizlenmesine gerek yok. Rutin olarak yaptığınız buzdolabı temizliğiyle birlikte yapmanız yeterli olacaktır. Tüm bu işlemlerde her zaman yaptığımız gibi ilk olarak enerjisini kesmemiz gerekiyor. Buzdolabının ya da ayrı bir derin dondurucuya sahipsek ürünün fişini çekiyoruz.

Temizlik aşamasına geçerken bir diğer önemli faktör ise içerisinde bulunan yiyecekler. Genellikle -18 gibi derecelerde donmuş vaziyette olduğu için dışarıya çıkarıldığında çözülme eğilimi gösterebilir. Yani çok fazla vaktimiz yok demek yanlış olmayacaktır. Hızlı bir biçimde temizlik yapmamız gerektiği için yiyecekleri güneş ışığı görmeyen bir alana çıkararak temizliğe girişebiliriz.

Bazı dondurucularda anti freeze teknolojisi olduğu için buzlanma söz konusu olmaz. Fakat derin dondurucu içerisinde buzlanma görüyorsanız bunların erimesini sağlamalısınız.

Sert veya sivri bir cisimle bunları çıkarmaya çalışırsanız dolabın iç haznesinde yer alan ve soğutmayı sağlayan sisteme zarar verebilirsiniz.

Aynı şekilde fişi çekildikten hemen sonra dondurucunun iç sıcaklığı artacağı için buzlar eriyecek ve su ortaya çıkacak. Bu suyu doğrudan bezle alarak lavaboya sıkın. Temizliğin daha detaylı olması için tabii ki lekeleri arındırıp hijyen sağlamak önemlidir. Bunun için pek çok farklı uygulama var.

Dondurucunun iç yüzeyini silerken bulaşık deterjanını çok az kullanıp su ile karıştırın. Ardından karbonat ve sirke ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra bir bezle silmeye başlayın. Temizlik aşamasında en önemli noktalardan birisi bu silme işlemini yaptıktan sonra dolabın kurulanmasıdır.

Çünkü her ihtimale karşı içeriye sürdüğünüz kimyasal bileşenlere sahip temizlik ürünleri elinizin değmediği bir alanda kalmış olabilir. Eriyen buzlarla birlikte kütle olarak yiyeceklerinizin yanında sonrasında varlığını sürdürebilir.

Temizlik aşamasını silmek olarak birinci adım, kurulamak olarak ikinci adım şeklinde tamamlamakta fayda var. Temizliği yaptıktan hemen sonra kuruduğundan emin olarak yiyecekleri koyduğunuz yerden alarak yine istif edeceğiniz şekilde dizmeye başlayın. Ardından ise fişini takarak dondurucuyu yine eski derecesine ayarlayarak besinlerin sağlıklı koşullarda saklanabilmesine olanak tanıyın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap