.
.

Çöp Kasesi Tekniği ile Mutfakta Geçirdiğiniz Zaman Azalacak

.
.

Çöp Kasesi Tekniği ile Mutfakta Geçirdiğiniz Zaman Azalacak. Mutfak özellikle günümüz şartlarında ciddi bir zaman ve efor harcamamıza sebep oluyor. Çünkü yemeklerin hazırlık süreci, pişirme aşaması ve sonrasında yapılan temizlik dahil edildiğinde günün büyük kısmının mutfakta geçtiğini fark edebiliyorsunuz.

Eğer bu durumdan muzdaripseniz ve bu süreyi de eforu da farklı noktalarda harcamak istiyorsanız size bir yöntem önerebiliriz. Aslında bu metodu tüm dünyaya duyuran kişi başarılarıyla adından söz ettiren Rachael Ray’den başkası değil.

Amerikalı Racheal Ray uzun yıllar boyunca televizyon ekranlarında Food Network serisiyle insanların karşısına çıktı.

Mutfak için hem pratik hem de lezzetli teknikleri bizlerle buluşturan dahiyane kişiliğini çöp kasesi tekniğiyle taçlandırdı. Global olarak kullanılan bir yöntem olmakla birlikte düzenli olarak kullanılmasının ciddi zaman tasarrufu sağladığı kanıtlandı.

Mutfakta Çöp Kasesi Nasıl Kullanılır?

Çöp kasesi denildiğinde akla hemen içerisine çöpleri atabileceğimiz bir kova geliyor. Ülkemizde genellikle mutfaklarda bir çöp kovası bulunur.

Hazırlık sürecinde ya da yiyeceklerin temizlenme aşamasında bu çöp kovası hayat kurtarıcı oluyor. Ancak mantıklı düşünürseniz ciddi bir zaman kaybının sebebi de bizzat kendisidir. Ayrıca harcadığınız efor tahmin edeceğinizden çok daha fazla.

.

Çöp kasesi, siz yiyeceklerin temizlik ya da hazırlık aşamasını yaparken çıkardığınız pislikleri toplayan bir kaptır. Bu kabı satılan modellerden temin etmeniz durumunda mutfak tezgahına monte edebilir ya da masa kenarına konumlandırabilirsiniz. Tezgah altında yer alan modelleri de olduğunu hatırlatmak gerek.

Eğer çöp kasesinin mantığını kavradıysanız bunu kendi imkânlarınızla da yapabilirsiniz. Zira herhangi bir kabı hazırlık sürecinde yanınızda bulundurmanız yeterli olacaktır.

Örneğin kabuklarını soyduğunuz bir domatesi düşünelim. Mutfak tezgahınızda yiyeceklerle iç içe bir çöp kovası tutmak istemiyorsunuz. Haliyle kabukları ya çöp kovasına götüreceksiniz ya da tezgahın kenarında toplayacaksınız.

İki yöntemi de ele aldığımızda zaman kaybetmiş oluyoruz. Eğer çöp kovasına götürürsek sürekli olarak çöp kovasına gidip gelmemiz gerekecek. Üstelik bunu yaparken yere suyunun damlaması, kabukların düşmesi gibi farklı durumlara da rastlamak mümkün.

Tam tersine tezgahta biriktirirsek tezgah üzerinde bir öbek oluşacak. Suları ve kabukların bıraktığı pislik tezgahta temizliğe geçene kadar durmaya devam edecek.

Dolayısıyla elinizin altında bir çöp kasesi bulundurursanız bunlara gerek kalmayabilir. Tüm pislileri bir kaseye, kaseyi ise belirli aralıklarla çöp kovasına boşaltarak hijyeni pratik ve hızlı bir biçimde sağlayabilirsiniz.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap