.
.

Ciltte Yaşanan Yaşlanma Nedenleri

Günümüzde kadınlar farklı nedenlerle cilt yaşlanmasıyla karşı karşıya kalırken bu durumun aslında kısaca içsel ve dışsal sebepler olarak 2 ana sebebi bulunmakt..

.
.

Günümüzde kadınlar farklı nedenlerle cilt yaşlanmasıyla karşı karşıya kalırken bu durumun aslında kısaca içsel ve dışsal sebepler olarak 2 ana sebebi bulunmaktadır.

İçsel cilt yaşlanmasının sebebi genellikle kalıtsal yani genetik faktörlerin etkili olduğunu belirtmek gerekir. İçsel yaşlanma doğal yaşlanmanın tanımı da sayılır aslında yani insanların 20’li yaşların ortasında başlayan süreç kişilerin yaşlanma sürecine kadar devam eden cildin yaşlanarak kendini göstermesidir. Cilt zamanla yaşlanmaya başladıkça tabi ki yapısında bulunan kolajen ve elastin sentezi azalarak cildin estetik olan görünümünde değişimler ortaya çıkar.

Bununla birlikte doğal olan cildin yenilenme hızı giderek yavaşlar. İçsel yaşlanma belirtilerini sıralamak gerekirse kişilerde ince kırışıklıklar artar, cilt saydam denecek kadar incelir. Yaşlanan cilt yağ dokusunu da kaybeder ek yanaklarda ve göz kenarlarında çökmeler artmaya başlar.

Ellerde, boyunda ki cilt dokusunda elastikiyet kaybına eşlik eden sarkmalar gözlenir.

Cilt nemini de kaybederek kurur ve kaşıntı olumları başlar. Sadece görünen cilt üzerinde yaşlanmalar gözlenmez saç derisi, tırnaklar gibi bölgelerin bulunduğu alanlarda da ciltte farklı değişimler izlenir.

Dışsal yaşlanma ise çevresel faktörleri içeriyor. İçsel yaşlanmayı tetikleyen çevresel faktörleri güneş ışınları, mimikler, yerçekimi, uyuma şekli ve sigara gibi etkenler tetikleyerek bu sürecin hızla ilerlemesine cildin daha çabuk yaşlanmasına neden oluyor.

.

Güneş ışınları yıllar süren bir süreçle ortaya çıkan yaşlanma nedenlerini ortaya koyuyor genelde güneş ışınlarından zarar gören cildin kolajen yapısı bozuluyor ve elastin yapısı zamanla zarar görmeye başlıyor.

Güneş nedeniyle ciltte oluşan çillenmeler, yaşlanma belirtileri artıyor. Yüzdeki ciltte kılcal damarların artışı gözleniyor ve belirgin bir hal alıyor. Cilt kalınlaşarak sarkmalar oluşuyor cilt kuruluğundan kırışıklıklarda artış görülüyor.

Sigara tüm vücuda zarar verdiği gibi cildinde nefes almasını hem içten hem de dıştan zorlaştırıyor.10 yıl gibi bir zaman diliminde sigara kullanan kişilerde cilt yaşlanması daha çok gözlenirken cildin nefes alması gereken damalarını tıkayarak cildin renk değiştirmesine elastikiyetini kaybetmesine neden oluyor.

Sigara kullanan kişilerde kullanıma bağlı mimik yaşlanmaları ve kırışıklıkları ortaya çıkıyor.

Mimikler yüzümüzün vücut dilini kullandığımız bölgelerinde oluşan ince çizgiler zamanla derin kırışıklıklara dönüşür buda cildin keskin hatları olan kırışıklıklarını ortaya çıkarır.

Yer çekimi zamanla yerçekimine yenik düşen cilt yaşın ilerlemesiyle kendini burun ucu düşmesiyle, kulaklarda oluşan uzama, göz kapaklarında sarkmalar, üst dudak incelirken alt dudakta belirginleşmelerle kendini gösterir.

Uyuma Pozisyonu birçok kişinin erken kırışıklıklarla tanımasını sağlayan yanlış yatış pozisyonlarından kaynaklanırken genelde alında, çene ve boyunda kırışıklıklara sıkça rastlanır.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap