Ciğer Otu Nedir, Faydaları Nelerdir?

Ciğer Otu Nedir, Faydaları Nelerdir? Çok yıllık otsu bitkilerden birisi olan ciğer otunun boyu 40 cm ile 60 cm arasında değişmektedir. Ciğer otu aynı zamanda nodangiller familyasına ait olan bir b..

Ciğer Otu

Ciğer Otu Nedir, Faydaları Nelerdir? Çok yıllık otsu bitkilerden birisi olan ciğer otunun boyu 40 cm ile 60 cm arasında değişmektedir. Ciğer otu aynı zamanda nodangiller familyasına ait olan bir bitkidir.

Çiçekleri kırmızı renkte açan bitkinin gövdesi ise tüylü ve diktir. Ciğer otu bitkisi genellikle Nisan ile Mayıs arasında açar, özellikle bu zamanlarda rengi mora dönüşür.

Görsel olarak da oldukça güzel olan ciğer otu bitkisi aynı zamanda hoş bir kokuya sahiptir. Ciğer otu bitkisinin doğal olarak yetiştiği yerler ise Akdeniz iklimine sahip olan topraklardır.

Farklı amaçlar için kullanılan ciğer otunun hem çiçek açan kısımlarından, hem de yapraklarından yararlanılır.

Ancak yaprakları kurutulmadan önce kullanılmaz, önce kurutulur sonra kullanılır. Bu yüzden genellikle önce bitkinin çiçek açması beklenir, daha sonra toplama işlemi yapılır. Ciğer otu bitkisinin kurusu iki farklı şekilde kullanılabilir.

Bunlardan birisi bitkiyi direkt olarak kullanmak, diğeri ise toz haline getirdikten sonra kullanmaktır. Oldukça faydalı bir bitki olan ciğer otu içerisinde bol miktarda reçine, sabit yağ, müsilaj ve tanen bulunur.

Ciğer otundan en fazla faydayı almak için çay ya da süt ile karıştırmak gerekir. En ideal kullanım şekli ise 1 su bardağına 10 gram ciğer otu atılarak kullanılmasıdır. 10 dakika boyunca demlenmesini bekledikten sonra ciğer otu rahatlıkla tüketilebilir. Ancak her bitkide ve besinde olduğu gibi ciğer otunu da günde 3 kereden fazla tüketmemek gerekir.

Ciğer Otu Nedir, Faydaları Nelerdir?

Ciğer Otunun Sağlığa Faydaları

Ciğer otu, göğsün yumuşamasını sağlar, çünkü ciğer otu akciğer için oldukça faydalıdır. Sürekli olarak öksürük sorunu yaşayanlar düzenli olarak ciğer otu tüketerek önemli ölçüde rahatlayabilirler.

Bunun dışında üst solunum yolları rahatsızlıkları için de ciğer otundan yararlanılabilir.

Sindirim için oldukça önemli olan bağırsak ve midede yaşanan rahatsızlıklar için de düzenli olarak ciğer otu kullanılabilir.

İnsan vücudunda birçok zararlı madde bulunur. Bu maddeleri çok daha kolay bir şekilde dışarı atmak için de ciğer otu kullanılabilir.

Ciltte meydana gelen leke ve yara izi gibi bazı rahatsızlıklar da ciğer otu sayesinde kısa sürede iyileştirilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap