Ciğer Otu Nasıl Saklanır?

Ciğer Otu Nasıl Saklanır? Uzun yıllardan beri kullanılan ciğer otu alternatif tıpta kullanılmaya başlanmış önemli bir bitkidir. İyileştirme hususunda oldukça b..

Ciğer Otu Nasıl Saklanır?

Uzun yıllardan beri kullanılan ciğer otu alternatif tıpta kullanılmaya başlanmış önemli bir bitkidir. İyileştirme hususunda oldukça başarılı olan diğer otunu evlerde saklarken belli başlı noktalara dikkat etmek gerekir.

Ciğerci otu genellikle Mayıs aylarında havaların güzelleşmesi ile birlikte çiçek açmaya başlar ve çiçek açımında kırmızı renge sahip olan bir bitki olarak Olgunlaşma belirtisi gösterir.

Ardından bu bitki mor renge geçiş yapar ve tam olarak olgunlaştığını görürsünüz. Tedavi amacı için kullanılan çiçekler genellikle mor renge sahiptir. Alternatif tıpta tercih edilen bu çiçekler dalları Medikal sektöründe oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Ciğer otunun basitçe insan sağlığına sağlamış olduğu faydaları şu şekilde sıralayabiliriz;

Nefes Yolları problemleri

Göğüste oluşmuş olan tıkanıklıklar

Mide ve bağırsaklarda karşılaşılan hastalıklar

Öksürük ve buna bağlı akciğer tedavilerinde önemli rol oynar.

Ciğer otundan maksimum faydayı alabilmek için doğru bir şekilde kurutma işlemi yapmalısınız ve ardından da saklamalısınız.

Bu konuyla ilgili dikkat etmeniz gereken bazı hususlar şunlar:

Ciğer otunun mor renkli Çiçekleri ve çiçek vermiş olan dal kısımları kurutulmalı ve bu kısımları saklanmalıdır.

Nisan ve Mayıs aylarında toplanır almadığı zaman tıbbi etkileri düşük olmaktadır.

Kurutma işlemini güneşte değil gölgelik bir alanda gerçekleştirmelisiniz.

Kurutulan çiçek ve dalları iltihaplı yaralar için kullanmayı düşünüyorsanız Eğer toz haline getirerek saklamanız daha büyük fayda sağlayacak.

Öksürme ve Akciğer rahatsızlıkları gibi Solunumda ortaya çıkan problemlerde kullanmak istiyorsanız yaprakları ve dalları kurutulduktan Sonra ince bir şekilde doğrayarak saklamanız daha doğru olacaktır.

Ciğer otu kurutma işleminden sonra oda sıcaklığında saklanmadan zaman etkisini kaybeder.

Direkt olarak Güneş ışıklarını üzerine alması etkisini azalt ocağından dolayı gölgede saklamanız çok daha faydalı olacaktır.

Nem oranının yüksek olduğu ve rutubetli ortamlarda son derece hızlı bir şekilde bozulma gösterebilir.

Dallarını ve yapraklarını tam anlamıyla kuruttuktan sonra hava almayan kapalı bir kabın içerisinde uzun yıllar boyunca etkisini koruyarak saklama işlemi yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap