Çam mantarı nasıl saklanır?

Çam mantarı nasıl saklanır? Ülkemizde Bursa ve Batı Karadeniz Bölgesi’nde sıklıkla rastlanan olmakta olan çam mantarı oldukça lezzetli bir besindir. Çam ..

Çam mantarı nasıl saklanır?

Ülkemizde Bursa ve Batı Karadeniz Bölgesi’nde sıklıkla rastlanan olmakta olan çam mantarı oldukça lezzetli bir besindir.

Çam mantarı çok sağlıklı bir ürün olmasına rağmen çok sık tüketildiğinde vücutta bazı yan etkiler gösterebilir.

Düzenli tüketimlerde yan etkilerinin en önemlisi ağızda bıraktığı farklı bir tat ve bazı alerjik reaksiyon onlardır. Öte yandan ayda bir kez düzenli tüketim gerçekleştirdiğimiz de oldukça faydalı bir üründür.

Çam mantarı nasıl saklanır?

Sonbahar ayında yağmurlarla birlikte sulak ve güneş almayan ortamlarda yetişir. İğne yapraklı ormanlar da ve dalların tümsek olduğu kısımlarda kalabalık gruplar halinde bu mantarları bulabilirsiniz.

Sonbahar mevsiminde yağmurlu ve nemli ormanlarda ilkbaharda ise sulak araziler de yetişir. Suyu çok seven bir bitki olduğu için suyu seven kanatlı canlılarda bünyesi içerisinde barındırır.

Satın almış olduğunuz çam mantarını saklamadan önce iyice temizlendiğinde emin olun içerisinde Kurt sinek gibi böcekler bulunabilir.

Doğada yetişen mantar kültür mantarına göre daha lezzetli olsa da her zaman tüketilmesi doğru değildir. Toplandıktan sonra kolay bozulabilen mantarlar hızlı tüketilmesi gerekiyor Eğer tüketilmezse bozulabilir ve lezzetsiz Hale gelebilir.

Aynı zamanda mantar zehirlenmelerine de yol açar.
Cam mantarının saklamak isteyen insanlar kesinlikle kurutma yöntemini uygulamalıdırlar. Tazeyken dehidrasyon metoduyla suyundan alındıktan sonra 6 ay kadar uygun hava koşulunda muhafaza ederseniz tüketebilirsiniz.

Sert bir yapıda olduğu için kurutulduğunda daha çok sertleşecektir bu nedenden ötürü sıcak suda iki dakika kadar haşlamanın tüketmeden önce daha lezzetli hale gelmesini sağlayabilir.

Çam mantarını kurutma yönteminin yanında turşu kurarak da muhafaza edebilirsiniz. Çam mantarı turşu kurma yöntemiyle sakladığınız da Kış aylarının sonuna kadar tüketme şansınız bulunuyor.

Turşu kurarken dikkat etmeniz gereken en önemli özelliği büyük mantar olmaması gerekir. Küçük mantarlar Hem daha lezzetli hem de turşu kurmak için daha elverişlidir.

Çam mantarı ve Eğer istiyorsanız biraz yağ ve sarımsakla beraber kavurarak da saklayabilirsiniz Fakat bu uygulama kısa süreli saklama işlemleri için geçerli olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap