Börek Derin Dondurucuda Saklanır Mı? Püf Noktaları Neler?

Börek Derin Dondurucuda Saklanır Mı? Püf Noktaları Neler? Günümüzde börek yaparken genellikle büyük tepsiler kullandığımız için yapılan böreğin tüketilen kısmı oldukça az oluyor.

Büyük bir bölümü ise kaldığı için sonradan tüketilmesi adına derin dondurucuya atılmak isteniyor. Hamur işi gibi yiyeceklerin derin dondurucuya atılması gayet mümkün. Ancak bunun belli başlı standartları var.

Bu koşullara uygun bir biçimde atarsanız buzlukta hazır bir biçimde böreklerinizi muhafaza edebilirsiniz.

Hem tazeliği baki kalır hem de lezzetiyle her zaman tüketilmeye hazır bir biçimde buzlukta tutulabilir. Hamur işi yaparken ölçüyü belirli bir düzeyde tutmak ve fırından yalnızca tüketeceğiniz kadar ürünü servise hazırlamak her zaman mantıklıdır.

Fırın boyutları ve tepsi ebatları göz önüne alındığında tabii ki börek miktarı artabiliyor. Haliyle derin dondurucuda saklama işlemi kaçınılmaz bir hal alıyor.

Pişmiş Börek Buzluğa Atılır Mı?

Pişmiş Börek Buzluğa Atılır Mı?

Pişirilmiş ve tüketilmeye hazır olan börekler özellikle son zamanlarda dondurucuya atılabiliyor. Burada pişmemiş olarak dondurucuya atılan hamur işlerinin etkisi büyük.

Böylece bir misafir geldiğinde ya da canınız istediğinde hazır olarak hiç uğraşmadan börek yiyebiliyorsunuz. Tabii ki doğru koşulların sağlanmaması durumunda buzluğa hamur işi atılması çok doğru bir hamle değil.

Direkt olarak ilk kuralın ısı olduğunu söylemek gerek. Börek piştikten hemen sonra derin dondurucuya atılmaz.

Fırından çıktığında ciddi anlamda sıcak olacağı için bu süreci önce böreği soğutup sonradan başlatmalısınız. İlk hamle olarak oda sıcaklığında böreğin soğuması olarak düşünebilirsiniz. Soğuma tamamlandığında ise daha önceden belirlediğiniz bir kap ya da poşet ile porsiyonlara ayırabilirsiniz.

Eğer börekleri bir kap ile buzluğa atmayı düşünüyorsanız ağzının sıkıca kapatılabileceğinden emin olun. Böylelikle havayla temasını kesebilirsiniz. Bayatlamasını engellediğiniz gibi koku anlamında da kendisini korumasını sağlar. Ayrıca nemden etkilenmeyeceği için çıtır çıtır halini muhafaza eder.

Poşet kullananlar ise ağzını güzelce bağlamalı ya da kilitli buzluk poşetlerinden kullanıyorlarsa ağzını iyice kilitlemeliler. Pişmiş böreğin buzlukta kalabileceği süre tüm bu önlemlere rağmen çok uzun süreyi kapsamaz. Bozulma hızlı olacağı için börekleri saklamak için derin dondurucuya atacaksanız çiğ olarak koymanız gerekiyor.

Bu sayede böreğin hazırlanma sürecinden kurtulmuş olursunuz. Üstelik direkt olarak buzluktan çıkarıp biraz çözülmesini bekledikten sonra fırına atabilirsiniz. Daha sıcak, lezzetli ve tazeliğini daha net bir biçimde gösteren böreklerin sırrı budur.

Ortalama olarak derin dondurucuya atacağınız bir hamur işi için tüketilmesi gereken zaman dilimi 2 ay olarak belirtilir. Tabii ki hamur işleri iç malzemesiyle çok komplike bir yapıya sahip.

Kıyma, pırasa, peynir, zeytin ya da benzeri malzemeler hamur işlerinde sıkça tercih edilir. Dolayısıyla peynirli börek için bu süreyi 6 aydan daha fazlaya uzatabilmek mümkün iken pişmiş olmasına rağmen kıyma bulunduğunda süreyi 2 ayın daha da altında düşünebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap