Boğaz Şişmesi Neden Olur, Ne İyi Gelir

Boğaz Şişmesi Neden Olur, Ne İyi Gelir Vucut ateşlenme esnasında Virüslere karşı korumaya geçmesinden kaynaklanırGenelde antibiyotik kullanımı ile tedavi uygulanmaya çalışılsa da doğal yollar daha sağlıklı olacaktır.

Boğaz Şişmesi Neden Olur?

Boğaz şişmesi, özellikle kış aylarında ve soğuk içeceklerin tüketimi ile ortaya çıkmaktadır. Virüslerin neden olduğu bu hastalık zamanla halsizliğe yol açmaktadır.

Vücuda özellikle kış aylarında bazı virüsler girer. Vücut otomatik olarak bu mikroplara karşı saldırıya geçer ve bunu da bademcik yerine getirmektedir. Bazı durumlarda bademcik görevini yaparken şişmeye meydana gelir.

Boğaz şişmesi sonrası kişi yutkunamaz, açlık, yorgunluk, ateşlenme gibi rahatsızlıklar görülür. Ateşlenmenizin nedeni kanınızdaki mikropdan kaynaklanır,

Vucut ateşlenme esnasında Virüslere karşı korumaya geçmesinden kaynaklanırGenelde antibiyotik kullanımı ile tedavi uygulanmaya çalışılsa da doğal yollar daha sağlıklı olacaktır.

Bademcik şişmesi Çocukların bünyesi zayıf olduğu için onlarda daha çok görülmektedir. Genelde 1 haftada geçer, tam tersi olursa cerrahi müdahale gerekebilir ve bademcikler alınabilir.

Boğaz Şişmesini Nasıl Anlarız?

Bademcik şişmesi ilk olarak ağrı ve yutkunma zorluğu ile anlaşılır. Bir şeyler yediğinizde boğazından gitmez ve su içmek zorunda hissedersiniz.

Boğaz yani bademcik şişmesinin en büyük belirtisi yüksek ateştir. Vücut mikroplar ile mücadele ederken ısısını artırmak zorunda kalır. Eğer yüksek ateş sonrası gerekli önlemler alınmazsa havale, felç gibi kalıcı rahatsızlıklar ortaya çıkabilir.

Vücut virüsler ile savaşırken hali ile yorgun düşecektir. Kolunuzu bile kıpırdatmak istemeyeceksiniz, aslında tedavi için en iyisi de dinlemek olacaktır.

Zaman zaman ağızınızda koku oluşuyorsa bademciğinizin şiştiğini anlayabilirsiniz. Boğazdaki bakteriler kötü kokulara neden olur.

Boyun bölümünüzde şişlik, seslerinizde kısılma varsa bademcikleriniz şişmiş demektir.

Boğaz Şişmesine Ne İyi Gelir?

Boğaz Şişmesine Ne İyi Gelir?

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz birkaç doğal yol anlatacağım ama çocuklarınızda yüksek ateş durumunda mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Bir ekşi bir tatlı birleşir de, boğaz şişmesine iyi gelir mi?

Evet, hem de en etkili doğal yöntemdir. Bir adet orta boy limonu su bardağının içerisine koyunuz. Üzerine sıcak su ekledikten sonra bir tatlı kaşığı balı karıştırarak içiniz.

Günde 2-3 defa yapacağınız bu işlem bademcik şişmesine iyi gelir.

Bir su bardağı içerisine 2-3 çay kaşığı zerdaçal döktükten sonra sıcak suyu ilave edin ve ılımasını bekleyin. Kesinlikle içmeyin, gargara yaparak tükürün. Her yemekten sonra ve yatmadan önce işlemi tekrar edin.

Boğaz şişmesine iyi gelen diğer bitkisel yöntemi ise ılık süttür. Sütün içerisine karabiber ve zerdeçal ekleyerek gargara yapın ve mikropların ölmesini sağlayarak bademcik şişmesinden kurtulun.

Kış aylarında gripten kurtulmak için ada çayı ve ıhlamur tüketmeyi ihmal etmiyoruz. Ada çayını normal tüketmenin haricinde ılıdıktan sonra gargara yaparak virüslerin ölmesini sağlayabilirsiniz. Ihlamurun içine de 1 çay kaşığı bal katarak bademcik şişmesini önleyebilirsiniz.

Boğaz şişmesine iyi gelen bitkisel gıdalardan biri de tarçındır. Bakteriler ne kadar çok artarsa hastalık riski de o oranda çoğalır. Bu yüzden günde 2-3 defa tarçın içerek bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Boğaz bölgesini sarma işlemi : 2 tane kuru soğan ve 2 tatlı kaşığı zeytinyağını tavada hafifçe kavurduktan sonra ince bir bezin içine sarın. Boğaz kısmınıza doladıktan sonra bir süre bekletin ve şişkinliğin indiğini göreceksiniz.

Bademcik şişmesine iyi gelen yöntemlerden bazıları da; mine suyu, tuzlu su ile gargara yapmaktır. Bademcik şişmesi esnasında tütün, alkol tüketmeyin. Bitkisel çaylar tüketmeye özen gösterin.

Size yardımcı olabileceğini düşündüğümüz Nasıl gargara yapacağınız ile ilgili makalemizi okuyabilirsiniz ve Çörekotunun yararları – itirin faydaları – zencefilin faydaları – sumagin faydaları – çilembiğin faydaları – cezayir faydaları – Adaçayının faydaları makaleleri okumanızda fayda var…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap