.
.

Bireysel Çalışma Yöntemleri

Öğrenme, yalnızca insanların kendi içinde filizlenen bir tohumdur. Eğer bir çiçek olup açmaya karar vermemişse, ona dökülen su hem israf olur hem de tohumu çürütür.

.
.

Öğrenme, yalnızca insanların kendi içinde filizlenen bir tohumdur. Eğer bir çiçek olup açmaya karar vermemişse, ona dökülen su hem israf olur hem de tohumu çürütür.

Bu yüzden kim neyi öğrenmek isterse onu öğrenmede başarılı olur. Bir öğrenci toplumuna yapılan baskı asla mutlak bir başarı getirmeyecektir. Aynı zamanda birinin öğrenmek istediğini bir başkasına öğretmeye çalışmak da bir o kadar zararlı bir davranıştır.

Aynı şeyleri öğrenmek isteyen bir topluluk bir araya gelse bile herkesin öğrenme hızı ve tekniği elbetteki eşit olmayacaktır ve sonunda uyumsuzluk ve eşitsizlikler doğacaktır.

Grup Halinde Çalışmak ve Bireysel Çalışmak

Hepimiz farklı yeteneklere, farklı ilgi alanlarına ve bu alanlarda farklı kapasitelere sahibiz. Bir süpervizorün denetimi altındaki bir gruba dahil olarak çalışmak, bu yeteneklerimizin grup içinde parlamasına olanak sağlayacağı gibi çoğu zamanda körelmesine de neden olabilir.

Bir gruba mensup olunsa bile baştaki süpervizörden sadece bir rehber olarak faydalanmak, verdiği konuları pusula olarak kullanmak ve devamındaki çalışmayı bireysel olarak sürdürmek kişinin yararına olacaktır.

.

Bireysel çalışma, kendi sahip olduklarını kaybetmeden ve onlara eklemeler yaparak çalışmaya olanak sağlar.

Bireysel Çalışma Yöntemleri ve Faydaları

Bireysel çalışma “Keller Planı” olarak da adlandırılır ve çağdaş bir öğrenim yoludur. Bu yol, farklı alanlardaki yeteneklere saygı duyarak bireyin kendini istediği alanda geliştirmesini savunur. Burada öğretmen-öğrenci ilişkisi oldukça önemlidir ve her iki tarafta sorumluluk sahibidir.

Öncelikle öğretmenin görevi öğrenciyi merkez almalıdır ve görevleri öğrencinin eğilimleri doğrultusunda vermelidir.

Belirli dönem sonlarında gelişimi takip etmek için kazanım testleri yaparak durumu kontrol altında tutmalıdır. Öğrenciler ise neyi nasıl öğrenmek istediğine karar vermelidir ve kararlaştırdıkları yöntemlere aktif olarak katılarak kullanmalıdır.

Ortak olarak alınan konular ağırlıklarına göre sınıflandırılıp ona göre zaman ayrılmalı ve öğrenci ona göre çaba göstermelidir. Kaynaklar doğru şekilde öğrenciye atanmalı, öğrenci de bu doğrultularda kaynaklardan yararlanmalıdır.

Bireysel öğrenimde her iki tarafın da kaçınması gereken bazı noktalar vardır. Konular asla yüzeysel olarak geçilmemelidir ve detaylara her zaman dikkat edilmelidir.

.

Zamanın dışına çıkılmamalı ve önceden planlanan zamanın daha altında bir sürede konular yetiştirilmeye çalışılmamalıdır. Bu ders yoğunluğu yaratarak öğrencinin bunalmasına neden olabilir veya konunun basit gibi görünüp önemsenmemesine yol açabilir.

Eğer her hususa dikkat edilirse öğrenciler kendi istedikleri alanlarda, kendilerinin en iyi öğrendiği şekilde eğitim alırlar.

Zaman kontrolü, önündeki sınav ve ödev teslim tarihlerini takip etme, verilen sorumluluğu yerine getirme gibi becerliler kazandırmanın yanı sıra kendi başına karar verme gibi özellikleri de öğrenci profiline ekler.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap