Bezelye Ayıklama Yöntemi! Buzlukta Bezelye Nasıl Saklanır?

Bezelye Ayıklama Yöntemi! Buzlukta Bezelye Nasıl Saklanır?.ç Mevsimine bağlı olarak bezelye tüketmeye başladığımızda sofralara renk gelmektedir. Bu rengi hem sağlığa faydaları yönünden hem de lezzeti yönünden tüm yıla taşımak ise sizin elinizde.

Dilerseniz derin dondurucuya atarak dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Vitamin ve mineral yönünden çok doygun bir sebze olmasının yanı sıra herkesin sevdiği bir yemek olarak tüketiliyor.

Lezzeti dışında içeriğinde bulunan A vitamini ve C vitamini yönünden önem teşkil ettiğini söylemek gerek.

Ayrıca tam bir potasyum deposu olması, besin lifi yönünden de önerilmesi diyetlerde mutlaka tercih edilen bir seçeneğe dönüşmesini sağlıyor. Kalsiyum ve demir açısından da vücudumuza katkı sağlamayı ihmal etmiyor. Genel hatlarıyla protein, besin lifi ve potasyum ihtiyacı olan herkese doktorlar tarafından öneriliyor.

Bezelye Ayıklama Sonrası Nasıl Saklanmalıdır?

Bezelye Ayıklama Sonrası Nasıl Saklanmalıdır?

Bezelye Ayıklama Sonrası Nasıl Saklanmalıdır? Bezelye gibi kabuğa sahip sebzelerin ayıklanması ya da soyulması her zaman soru işaretlerine yol açabiliyor. Aslında bezelye tanelerini çıkarmak son derece kolaydır. Taze fasulyeyi andıran dış kabuğunu ortadan ikiye kırarak taneleri ayıklayabilirsiniz.

Ayrıca kırmak yerine direkt olarak bıçakla kesme tekniğini de uygulamanız mümkün. Dış yeşil kabuğunu çıkardığınızda içerisinden yeşil taneler çıktığını göreceksiniz. Bizler için önemli olan nokta ise bu yeşil bezelye taneleridir.

Bezelyelerin ayıklama aşaması bittikten hemen sonra yıkamaya başlayabilirsiniz. Önemli olan bir nokta olarak yıkadıktan sonra çok iyi kuruması gerektiğinden söz edilebilir.

Bunun için yıkama sonrasında süzgeç yardımıyla iyice süzülmesini sağlayın. Süzme işini de tamamladıktan sonra eğer hemen yemek yapacaksanız diğer sebzelerle birlikte hazırlıklara koyulabilirsiniz.

Fakat günümüzde buzluğa atılan sebzeler arasında en önemli alternatiflerden birisidir. Doğal olarak daha uzun süreler boyunca derin dondurucuda saklamak istiyoruz. Bunun için bezelyeyi haşlayarak buzluğa atanlar var. Daha uzun ömürlü bir saklama için yıkayıp süzdüğünüz bezelyeleri direkt poşetlemenizi öneririz.

Bu poşetleme işlemini her bir poşete bir porsiyon yani bir yemeklik olacak şekilde yapmanız önemlidir. Çünkü donduktan sonra çözdürülerek kullanacağınız için hepsini büyük poşetler olarak saklamanız tavsiye edilmez.

Poşetleri porsiyonlara böldükten sonra yapmanız gereken şey ise havalarını almaktır. Havalarını alabilmek için pipet kullanabilirsiniz. Pipetin bir ucunu poşetin içerisine koyun ve poşetin ucunu büzün.

Ardından ağzınızla nefes çekerek poşetin havasını tahliye edin. Pipeti çıkarırken poşetin ucunu sıkıca tuttuğunuzda bezelyelerinizin havayla temasını kesmiş olacaksınız. Ağzını güzelce bağlayabilir ya da kilitli buzluk poşeti kullanıyorsanız kilitleyebilirsiniz. Ardından ise buzluğa atma vakti geliyor.

Buzlukta daha az yer kaplamaları için içerisinden havası alınmış olan poşetleri düz bir pozisyona getirerek üst üste koyun. Bu şekilde daha az alanda daha fazla saklama yapmak mümkün olur. Böylece kış mevsiminde de keyifle tüketebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap