Beyaz Eşyaların Temizliği ve Bakım Yöntemleri

Düzenli olarak kullandığımız çamaşır, bulaşık makinesi, fırın, buzdolabı, mikrodalga, setüstü ocak gibi beyaz eşyaların bakım ve temizliği uzun ömürlülük sağlar

Beyaz eşyalarımız pek farkında olmasak bile hayatımızın temelini oluşturuyor. Buzdolabı, çamaşır makinesi, mikrodalga fırın ve diğer mutfak aletleri bu kategoriye girerken aslında ne kadar önemli olduklarını unutuyoruz.

Oysa yemek yemekten tutunda yiyeceklerimizin saklanmasına, temiz kıyafet giyebilmekten bulaşıklarımıza kadar uzanan bir skaladan söz ediyoruz. Kısacası evde geçirdiğimiz zamanı domine eden yardımcılarımızın bakımı diyebiliriz.

Beyaz eşya temizliği için dikkat edilmesi gereken farklı noktalar mevcut. Eşyaların deforme olmaması ve doğru malzeme kullanımının haricinde tercih edeceğiniz yöntem yine önem arz ediyor.

Üstelik tüm ürünler için aynı temizlik biçimini uygulamak pek doğru değil. Haliyle bizde size farklı beyaz eşyaların temizlik kolaylıkları hakkında ipuçları sunacağız.

Buzdolabı Temizliği Nasıl Yapılır?

Buzdolabı temizliği yapmak için öncelikle iç ya da dış temizlik olarak iki ayrı grup arasında karar vermeliyiz. Örneğin dış temizlik yaparken kesinlikle bulaşık süngeri, tel ya da sert bir temizlik ürünüyle uygulama yapılmamalıdır.

Dışı tamamıyla boyalı olan dolabınızın çizik içerisinde kalıp, zaman içerisinde boyasının dökülmesini istemiyorsanız yumuşak temizlik bezleri ve tercihen Arap sabunuyla dezenfekte edebilirsiniz.

Buzdolabının içi nasıl temizlenir gibi sorularda sık soruluyor. Bunun için kesinlikle buzdolabının fişinin çekili olduğundan emin olun.

Daha sonra içerisini boşaltarak raflarını, arka yüzeyini, yan bölmelerini ve no-frost haznesini güzelce silerek temizleyin. Kesinlikle içerisine su dökmeyin ve yine sert cisimlerle sert hareketlerden kaçının. Eğer her hafta kullanmadığınız, yemediğiniz ya da yemeyeceğiniz ürünleri buzdolabı temizliği yaparak çöpe atarsanız genel temizlik anında kolaylık yaşarsınız.

Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenir?

Çamaşır makinesi temizliği için makinenin iç kısmına herhangi bir müdahale etmenize gerek yoktur. Zira artık makinelerin temizliği için uygun olan malzemeler satıldığından makineyi boş olarak çalıştırarak kendi temizliğini yapmasını sağlayabilirsiniz.

Tabi dışının temizlenme aşaması için tercihiniz önemli. Makineyi çizmeyecek, boyasını kaldırmayacak, o denli sert olmayan bir temizlik ürünüyle bunu yapabilirsiniz.

Bulaşık Makinesi Nasıl Temizlenir?

Birçok markanın kolay temizlik sağlayan, makinenizin kendi iç temizliği için satılan ürünlerine rastlayabilirsiniz. Dıştan bulaşık makinesi temizliği için temizlik bezi kullanılarak silmek suretiyle uygulamalar yapmalısınız. Fırça ya da telli süngerler makinenizin dış yüzeyini çizik içerisinde bırakacaktır. Bu çizikler uzun vadede deformasyon ve kabarmalar olarak size dönecektir.

Fırın Nasıl Temizlenir?

Fırın temizliğinde püf nokta kirlerin beklememesini sağlamaktır. Örneğin fırını kullanarak bir yemek yaptınız. O an fırın tepsisini çıkardıktan sonra muhtemelen onu yıkamak için ayırırsınız.

Fakat fırının içerisine hiç dokunmazsınız. Oysa kirlerin sıcaklığın tam kaybolmadan silinmesi halinde kolayca çıkacağını fark etmeniz uzun sürmeyecek. Bu uygulamayı her kullanımdan sonra yaparsanız 3 ayda bir rutin olarak fırının içerisini silmeniz genel temizliği tamamlayacaktır.

Mikrodalga Fırın Nasıl Temizlenir?

Eğer ufak kaplarda dolu dolu bir şeyler ısıtmazsanız mikrodalga fırınınız her zamanki gibi batmayacaktır. Günümüzde dönerek ısındığından ötürü yemeklerin saçılarak mikrodalga fırının içini batırdığını biliyoruz.

Bunun çözüm yolu yemekleri cam kapakla kapattığımız tabaklarda ısıtmaktır. Aynı zamanda her ısıtma işleminden sonra lekeleri silmemiz kolayca hijyen şartlarını sağlayacaktır.

Setüstü Ocak Nasıl Temizlenir?

Ocaklar yağ sıçrayan ve yemek damlayan bir kısım olarak bilindiğinden genelde beyaz renkleri sarıya kaçabilirler. Bundan kurtulmanın yolu ise yağ lekelerinin üzerine tuz döktükten sonra karbonatla silmektir. Yağların sökülmesi ve iz kalmaması için tuz, beyaz görünüm içinse karbonat işinizi görecektir.

Katı Meyve Sıkacağı Nasıl Temizlenir?

Kesinlikle meyvelerin iç kısımlarına temas eden katı meyve sıkacağını zararlı temizlik maddeleriyle temizlememelisiniz. Bu işlemi yapmak için uygulamayı diş fırçası yardımıyla kolayca yapabilirsiniz. Böylece katı meyve sıkacağı temizliğinin aslında sandığınız kadar zor olmadığını göreceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap