Balıkları Akvaryuma Koymadan Önce Yapılan Hatalar

Balıkları Akvaryuma Koymadan Önce Yapılan Hatalar Çünkü akvaryum satın almak gayet cazip fiyatlarla mümkün oluyorken, içerisine koyulan balıklar ve bunlara sunulan imkânlara aynı orantıda önem verilmiyor.

Balık bakmak ve akvaryum düzenlemek gerçekten güzel bir hobi. Hem insanların hayvan sevgisiyle örtüşen, hem de balıklara güncel bir yaşam ortamı sağlayan oldukça iyi bir proje olarak düşünülebilir.

Aynı zamanda bunun dekoratif yanının çok hoş olduğunu dile getirmek gerekiyor. Genellikle evler ve iş yerleri akvaryum konusunda oldukça zengin bir içerik sunarlar. En basitinden evin salonuna büyük bir akvaryum koymak aurayı genişleten, çok daha rahatlatıcı bir etki yaratan ortamı sağlamanıza yardımcı olacaktır.

İş yerleriniz içinde aynı şey mümkündür. Dekoratif yönüyle her şeyi tamamlayan bir bütün olmasının dışında, misafirlerinize hoş bir manzara sunmanıza yol açacaktır. İster amatör, isterseniz profesyonel olarak akvaryum balıklarıyla ilgilenin.

Mutlaka herkesin yaptığı çok basit hatalar söz konusu olabiliyor. Çünkü akvaryum satın almak gayet cazip fiyatlarla mümkün oluyorken, içerisine koyulan balıklar ve bunlara sunulan imkânlara aynı orantıda önem verilmiyor.

Akvaryuma Balıkları Koymadan Önce Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Evinize ve işyerinize akvaryum aldınız ve akvaryumun içerisine balıklarınızı koyarak dekorasyonunuzu tamamlayacaksınız. Peki ya hangi balık türlerini akvaryumda bakmak istiyorsunuz?

Bu durum sandığınızdan çok daha önemlidir. Hatta birçok balık bakıcısının dahi net bilgiler sunamadığı bir olgudur. Bu sebeple dikkatli olmanız gereken noktaların başında bu tip basit denklemler dikkat çekmektedir. Balıkları akvaryuma bırakmadan önce nelere dikkat edilmelidir? Gelin hep beraber inceleyerek görelim.

Akvaryumdaki Balıkların Cinsleri

Akvaryumda balık cinsleri en önemli faktördür. Sizin kafanızda karışık bir manzara oluşturmak amacıyla farklı türleri aynı akvaryumda bakmak var olabilir. Fakat bu doğru bir hareket olmayıp balıklarınızın sağlığını bozabilir. Öncelikle her balık türünün geçinemediği bazı balıklar vardır. İki düşman ve sürekli kavga eden balığı aynı akvaryumda bakmak ise gerçekten sizi zorlayacaktır.

Akvaryum Sıcaklığı

Bir tür balık soğuk suda yaşamayı severken, bir diğer balık için daha ılıman bir su gerekebilir. Yine farklı balık türlerini aynı akvaryumda bakmanın imkânsız olduğu bir noktada buluştuk. Birisi için suyu soğutan bir motor almanız gerekiyorken, diğeri için suyu ısıtan bir motora ihtiyaç duyarsınız. Peki ikisini aynı akvaryumda nasıl bakmayı planlıyorsunuz?

Akvaryumun Oksijen Oranı

Birçok balık türünün suda oksijen desteği olmadan yaşayabildiğini görebilirsiniz. Bazı türler içinse ek olarak oksijen motoru gereklidir. Bu sürekli olarak çalışan ve suyun içerisine hava salan bir motor almanız anlamına geliyor. Yine türlere dikkat etmeniz gerektiği ortadadır.

Akvaryum Yemi

Akvaryum yemleri çok çeşitli olmakla beraber bazen türlere uygun olarak üretilebiliyor. Atacağınız karışık balıkları düşününce özel yemlerin kullanımının nasıl olacağına ilişkin hiçbir fikrinizin olmadığını düşünmeye başlıyoruz. Keza attığınız balıktan ziyade diğerleri bu yemi kapabilir.

Yavrulama Tankları

Ne kadar büyük bir akvaryuma sahip olursanız olun mutlaka yavrulama tankı alarak yavruların yumurtlamalarını buraya sağlamalısınız. Çünkü büyük balıkların yavruları yeme olasılığı çok yüksektir. Doğal olarak yapmanız gereken şey bu kavga ortamından balık yavrularını uzak tutmaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap