Astım Hastaları Nasıl Beslenir

Günümüzün en yaygın hastalığı olan ve halk arasında sosyete hastalığı denen astım hastalığı genelde bahar aylarında atak göstermektedir.  Bahar aylarında polen..

Günümüzün en yaygın hastalığı olan ve halk arasında sosyete hastalığı denen astım hastalığı genelde bahar aylarında atak göstermektedir.

 Bahar aylarında polen artısı çiçeklenmelerden etkilenen astım hastaları atak geçirmektedir.  Astımı yok edebilecek bir diyet veya beslenme tarzı yoktur.

Bazı besin maddelerinin astımdan koruyucu ya da astımı yatıştırıcı özelliği olduğu doğrudur.

Net olarak şu yiyecek kesin iyi gelir diyemeyiz ama hastalığın azalması seyrinin yavaşlaması ve hastanın kendisini iyi hissetmesini sağlayan besinler ve beslenme tarzlarını önerebiliriz.

Astım için D vitaminin önemi mutlaka bilinmelidir. Astım hastalarında test yapıldığında D vitamini eksikliği göze çarpmaktadır.

Bunu gidermek için süt, yumurta ve balık özellikle somon balığı tüketilebilir. Böylece astım riskini azaltmış oluruz. D vitamini arttırdığımızda astıma yakalanma oranı düşer.

Astıma iyi gelen bitkilerde mevcuttur. Maydanoz suyu astım hastaları için ilaç niteliğini taşır. Maydanozu iyice yıkayıp kaynatarak içmeyi adet edinen kişi astımı hafifletebilir.

Aynı zamanda astıma iyi gelen bir başka bitki de andız otunun köküdür. Kaynatılarak içilemezse balla karıştırılarak tüketilebilir.

Balgam söktürücü özelliğinden dolayı ciğerlerde rahatlama olur ve nefes almak daha kolaylaşır. Bir başka bitkide nanedir. Nane suyu şifalıdır. Kaynatıldıktan sonra demlenmesi beklenmelidir.

Astım hastaları nasıl beslenir sorusuna yanıt olarak oldukça önemli beslenme tarzı balığı öğünlerimizde sıkça yememizdir.

Özellikle somon ve ton balığı astıma iyi gelir. Balık tüketiminde omega-3 yağ asidi akciğere iyi gelerek enflasmasyonu önler. Haftada birkaç kez öğünlerimizde balık ile beslenmeyi mutlaka adet edinmeliyiz.

Astım hastaları magnezyum bakımından zengin besinlere ağırlık vermelidirler. Astım hastaları akciğer fonksiyonları ve oksijen taşınmasında sıkıntı yaşayan hastalardır.

 Yetersiz magnezyumda nefes alış zorluğu hırıltı nefes darlığı yaşayabilir. Astım hastalarının çoğunda magnezyum eksikliği çıkmaktadır.

Bunu gidermek için ıspanak, marul. Salatalık, badem, muz besinlerini tüketebiliriz. Bu besin maddeleri magnezyum açısından zengindir.

Tuzlu ve şekerli besinlerden uzak durmakta fayda vardır. Bunlardan dolayı doğan hastalıklar astımı tetikleyebilir. Tansiyon hastalığı şeker hastalığı ödem oluşumu yapar ve astım için zemin hazırlayabilir.

Astım hastaları lifli besinler ile beslenmelidir. Lifçe yetersiz beslenme tarzı işlenmiş gıdalarla beslenmek astım riskini artırmaktadır.

Astım hastalığının ataklarını azaltmak için bol bol sebze ve yeterli miktarda meyve tüketimi yapmak gerekmektedir. Sebze ve meyvelerdeki vitamindir.

Mineral ve antioksidan maddeler akciğerimizin sağlıklı bir şekilde çalışabilmesini sağlamaktadır. Astım hastalarının beslenme tarzında bol lifli besinler yer almalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap