Amir İsminin Anlamı

Amir İsmi

Amir İsminin Anlamı Birçok ebeveyn yeni bir isim bulma telaşına girer. Çünkü aileye yeni bir bebek gelecektir, ona güzel bir isim bulmak gereklidir. Amir isminin anlamı nedir? sorusu üzerinde yoğunlaşanlar, seçim listelerine “amir” ismini de eklemiş ebeveynlerdir.

Eğer ailenin bu yeni üyesine Amir adını vermek düşüncesindeyseniz bazı kaynaklardan, farklı konu başlıkları üzerinde inceleme yapmalısınız. Bakacağınız ilk yer Amir isminin anlamı üzerineyse TDK kaynaklarına ulaşmalısınız. Amir isminin TDK’deki anlamı, emir verme yetkisine sahip kişi olarak görülür. Üst düzey bir makam ve mevki sahibi kişilere de Amir denilmektedir.

Köken yönünden ele alındığında amir sözcüğünün Arapça kaynaklı olduğu görülür. Daha sonraları Türkçeye de yerleşen bu sözcüğün, eş anlamlısı olarak aynı kökten gelen, Emir kelimesin de Türkçe ve Arapçaya yerleştiği görülür.

Seçmek istedikleri isimler üzerinde araştırmalar yapanların başvurdukları bir diğer kaynak da o ismin harf analizinin yer aldığı kaynaklardır. Amir ismi ile ilgili bir düşünceniz varsa bakacağınız bir yer de Amir isminin harf analizi olacaktır. A harfi alfabede ilk sırada olduğundan doğal olarak bir liderlik vasfı taşır. M harfinin ince bir zekâ karakteri taşıdığı ve ticari alanda başarıyı sembolize ettiği görülür. İ harfi, duygusal kişiliğin öne çıktığı, kırılgan ruh halini temsil eder. Son olarak R harfinde ise kararsızlık noktasında bocalayan bir kişilik yapısı görülür. Tereddüt onlar için her zaman var olan bir davranış biçimidir.

Söylenmesi ve işitilmesi hoş ve kolay olan Amir sözcüğü üzerinde isim araştırması yapan kişilerin ilgilendiği başka bir konu başlığı da Kişilik analizleridir. Eskiden beri toplumda isimlerin kişilikleri etkilediği inancı hakimdir. Amir isminin kişilik analizi konusuna bakıldığında karşınıza çıkacak yorumlar şu şekildedir. Monoton bir yaşam biçimi onlar için hiç uygun değildir. Sürekli olarak yenilik ve heyecan arayışı vardır. Özgürlüğüne düşkün olarak bilinen Amirlerin emir almaktan hoşlanmadıkları isimlerinin anlamından da bellidir. Sizi denetleyen kişilere tahammülünüz yoktur. Yeni fikir üretmede uzman bir kişilik özelliği sergileyen Amir isminin taşıyıcıları sakin ve beklemeyi bilen karakter özellikleri ile öne çıkarlar.

Ailelerin önem verdiği bir başka konu ise seçecekleri ismin telaffuzu ve diğer isimlerle kafiye oluşturmasıdır. Telaffuzu son derece kolay olan Amir isminin söylenişi ve dinlenişi hoş bir etki bırakmaktadır. Kafiye ve uyum oluşturması açısından ise Amir ismine benzer isimler olarak şu isimler öne çıkar. Emir, Emire, Emin, Emine, Amire, Amil, Hamil, Cabir, Cabbar, Konur, Demir, Miray, Mira, Erbir, Erbil, Erbey.

Yeni bebek bekleyen anne ve babalar, belki ünlü bir kişiye hayranlık duyuyor olabilirler. Ve hayran oldukları kişinin ismini kullanmak isteyebilir. Bu sebeple yaptıkları araştırmalardan birisi de o isimle bilinen tanınmış bir kişi olup olmadığıdır. Eğer yeni gelecek olan evladınıza amir ismini koymak gibi bir düşünceniz varsa, Amir ismine sahip olan ünlüler konusunda eliniz boş kalacaktır. Çünkü Arapça kökenli bir sözcük olduğundan dolayı Türkçede genellikle emir ismi ile karıştırılmaktadır. Bu açıdan bakıldığında Emir ve Emre isimleriyle anılan birçok ünlü kişi vardır. Amir adını ise Hint oyuncu Amir Khan da görebilirsiniz.

Çocuğunuza koymak istediğiniz isimlerin yanlış anlaşılmayan veya kötü bir anlam ifade etmeyen isimlerden olmasını istersiniz. Bu sebeple o ismin dinsel anlamda da önemine bakarsınız. Amir ismi caiz mi?  Diye sorabilirsiniz. Kur’an da geçmeyen Amir ismini, Caiz olmayan isimler listesinde de bulamazsınız. Bu yüzden Amir ismi caizdir ve çekinmeden kullanabilirsiniz.

amir-isminin-anlami-58993
Amir İsminin Anlamı

Amir isminin Anlamı Nedir, Ne demek, 5 farklı şekilde tanımlanmıştır.

  • 1 – Devlete Ait, Şenlendiren.
  • 2 – Mamur Eden, Şenlendiren.
  • 3 – İmar Olunmuş.
  • 4 – Kendisine Bağlı Görevliler Bulunan. Amir B. Abdullah B. Mesud: Tabiindcndir. İslam Fıkıh Bilgini.
  • 5 – Bir işte emir verme yetkisi bulunan kimse.

Cinsiyeti: Erkek
Kökeni: Farsça/Arapça
Söylenişi: a:mir
Kuran ‘da geçiyor.

Amir ne demek? Sözlük anlamı ne?

Türkiye’de Amir ismini kullanan 915 kişi bulunmaktadır.
İstanbul’da Amir ismini kullanan 212 kişi bulunmaktadır.
Ankara’da Amir ismini kullanan 46 kişi bulunmaktadır.
İzmir’de Amir ismini kullanan 29 kişi bulunmaktadır.

Amir isminin Türkiye sıralaması

Amir en çok kullanılan 2967. isimdir.

Erkek isimleri arasında, en çok kullanılan 1445. isimdir.

Amir ismini kullananların sayısı, son bir yılda 114 kişi artmıştır.

Amir isminin Harf Analizi

Kişiye Amir ismiyle hitap ettiğimiz zaman harflerin titreşimleri hem toplumda hem de hitap ettiğimiz kişide kişiliğine ait anlamalar yüklemektedir.

A : Atılgan-enerjik anlamı uyandırır,ikiden fazla bu harften olmamalıdır.

M : Ticarete yatkın biri fikrini uyandırır, m harfinin sağında ve solunda muhakkak a harfi barındırmalıdır.

İ : Hassas ve duygusal anlamlarını çağrıştırır, i harfi olmazsa da olur.

R : Tereddütlü birini çağrıştırır, olmasa da olur.

Amir İsmi Caiz mi Konulabilir mi ?

✔ Amir ismi caiz olmayan, sakıncalı isimler listesinde geçmemektedir. Yinede isim koyarken Amir isminin anlamını gözden geçirin!

Amir İsminin Numerolojisi

Amir isminde bulunan harflerin ,alfabede karşılık gelen sıra numaralarının toplamı, isminizin numeroloji sayısını vermektedir.

A: bir
M: on altı
İ: on iki
R: yirmi bir
TOPLAM: 50

“Amir” ismini taşıyan bazı ünlüler şunlar olabilir:

  1. Amir Khan: Amir Khan, İngiliz boksör ve eski dünya şampiyonudur. Profesyonel boks kariyerinde çeşitli sıkletlerde önemli maçlara çıkmış ve büyük başarılar elde etmiştir.
  2. Amir Arison: Amir Arison, Amerikalı bir aktördür. En çok “The Blacklist” dizisindeki Aram Mojtabai karakteriyle tanınır.
  3. Amir Blumenfeld: Amir Blumenfeld, Amerikalı bir komedyen, yazar ve oyuncudur. “Jake and Amir” adlı web dizisindeki performansıyla ün kazanmıştır.
  4. Amir Haddad: Amir Haddad, Fransız-İsrailli şarkıcıdır. 2016 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Fransa’yı temsil etmiştir.
  5. Amir Talai: Amir Talai, İngiliz-Amerikalı bir aktör ve seslendirme sanatçısıdır. “Harold & Kumar Go to White Castle” ve “The Pursuit of Happyness” gibi filmlerde rol almıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap