Alerji Neden Olur?

Alerji Neden Olur, Vücudumuz tamamıyla sağlıklı bir hayat sürmemiz için tasarlanmış olup özellikle de bu bağlamda bağışıklık sistemiyle dış etkenlerden korunmaktadır.

Alerji Neden Olur Vücudumuz tamamıyla sağlıklı bir hayat sürmemiz için tasarlanmış olup özellikle de bu bağlamda bağışıklık sistemiyle dış etkenlerden korunmaktadır.

Dolayısıyla bağışıklık sistemimiz tehdit oluşturabilecek her noktada devreye giren bir koruma kalkanı olarak düşünülebilir.

Ancak bazı durumlar vardır ki; bağışıklık sistemimiz olduğundan farklı davranır. Tehdit etmeyen bir nesneye, maddeye ya da bir duruma aşırı tepki gösterebilir.

Bunun örneklerini doğal yollardan anlatmak istersek en iyi betimleyici unsur baharın gelmesiyle uçuşan polenler olacaktır.

Polenler birçok kişide alerji yapar ve kişinin öksürmesini ya da nefes alış verişinde dengesizliği sağlar. Aynı şekilde bir başkası da göz nezlesi olabilir.

Temel anlamda tüm insanlar için sabit alerjilerden, alerjiye sebep olabilecek sabit alerjenlerden ve sabit sebeplerden bahsetmek mümkün değildir.

Aynı yolda yürüyen iki insanın polenlerden etkilenme eğilimi aynı olmadığı gibi alerji şiddeti de aynı olmayabilir.

Alerji Neden Olur

En Çok Görülen Alerjiler

Alerji çeşitleri ciddi anlamda yüksek oranlara ulaşmıştır. Artık bir nesneye karşı, havaya, kokuya ya da bir psikolojik duygu değişimine karşı alerjik durumlar yaşanabilir oldu. Tıbben sınıflandırdığımızda ise şunlarla karşılaşıyoruz.

Rinit alerjisi
Astım alerjisi
Konjonktivit alerjisi
Dermatit alerjisi

Bunlar haricinde yediğimiz yemekten içtiğimiz içeceğe, dokunduğumuz materyalden gördüğümüz bir hayvana kadar alerji olmamıza sebep olacak faktörler çoğunluk gösterir.

Bitki ve Polenlerden Doğan Alerjik

Isırgan otu herkes için iyi bir örnek teşkil edebilir. Aynı zamanda huş ağacı, çayır otu, çavdar ve yulaf herkes için beslenmeyi sağlıklı duruma getirmeyebilir. Alerjik boyutu yüksektir.

İlaçlardan Doğan Alerjik

Daha çok penisilin kullananların anlayabileceği bir durum iken salisilatlar, sülfonamidler ve lokal anestezi durumları aynı sınıfa dahil edilebilir.

Hayvan ve Böceklere Yönelik Alerjik

Özellikle arı sokmasıyla birlikte vücudumuz farklı semptomlar gösterebilir. Bunlara örnek olarak şişme, ağrı ve benzeri sorunlar ön plana çıkabilir.

Aynı şekilde akrep ya da yılan gibi hayvanlar için geçerli olan durum bazen herhangi bir temasa gerek duymaz. Hamam böceği ya da tüylü bir hayvanın kılları size alerjik bir durum katabilir.

Yiyeceklerden Kaynaklanan Alerjik

Birçok çocukta ve yaşlılarda aynı probleme rastlama sıklığı yüksektir. Yumurta ya da süt bu yaş gruplarında her zaman yararlı ve protein yönünden güçlü olmayacaktır.

Zira yumurta alerjen olarak güçlü bir sınıfa mensuptur. Bunlar dışında bezelye ya da kuru baklagiller, susam, çikolata, fındık ve deniz ürünleri, soya ya da buğday gibi besinler alerjiye yol açabilir.

Alternatif Alerjik

Alternatif olarak ise alerji çeşitleri arasında sigara ve sigara dumanı, alkol kokusu, is kokusu, lateks kullanımı, kozmetik ve kimyasal ürün tüketimi, metal ya da ametal ürünlerden kaynaklanan alerjiler gösterilebilir.

Alerji Nasıl Geçer?

Bu tam anlamıyla net detaylara sahip olamayan bir konudur.

Çünkü bir ailede anne, baba ve abide olmayan bir alerji ailenin küçük çocuğunda çıkabilir.

Aynı şekilde herkes için alerjik bir durum bir başkasını etkilemeyebilir.

Tıbbi analizler sonucunda alerjiye sebep olan alerjenler için bu davranışın net olarak niçin böyle olduğu çözülememektedir.

Ancak alerjiden korunma yolları açısından bakıldığında alerjiniz olduğunu tahmin ettiğiniz nesneye ya da duruma uzak durmak sizin için en doğru yöntem olacaktır.

Doktorunuzdan ise bununla ilgili bir muayene talep etmek alerji tedavisi için en önemli nokta olarak kabul edilir.

Kozmetik Alerjiyi Geçirme Yolları

Bu noktada bir alerjik durum söz konusuysa muhtemelen kimyasal ya da içeriğindeki bazı bileşenlerin cildinize olumsuz etkenleri ön plandadır. Dolayısıyla izlemeniz gereken yol doğrudan doğal kozmetik ürünleri kullanmak olmalıdır.

Böcek Isırmalarıyla Görülen Alerji Nasıl Geçer?

Bu bağlamda anafilaktik şok geçirmenizi sağlayan zehirleriyle bal arısından akrebe kadar geniş bir yelpaze değerlendirilebilir. Böyle bir durum söz konusu olduğunda en yakın sağlık kuruluşundan destek talep etmeniz önceliklidir.

Dış Etkenlere Dayalı Alerjiler Nasıl Geçer?

Toz, küf, polen ve daha nicesini hava ile taşınan alerjiler arasında değerlendirebiliriz. Yapmanız gereken şey baştan aşağı dezenfekte edilmiş ortamlarda bulunmak ve hassasiyetiniz olan bu noktalardan olabildiğince uzak kalmak.

Polenlerin uçuştuğu bir gün dışarıda bulunmamak, pis bir zeminde soluk alıp verirken dikkatli olmak alınabilecek önlemler arasındadır. Tıbbi açıdan da bu alerjik eğilimleri bastıran farklı ilaç kullanımları önerilmektedir.

Metal veya Ametal Alerjisi Geçer Mi?

Örneğin altın alyans takamayan çok sayıda insana rastlayabilirsiniz.

Bu tip insanların dermatolojik değerleri normal gibi gözükse de kızarıklık ve benzeri sonuçları görmek için yüzük ya da bileklik takmaları yeterli olacaktır.

Bunun çözümü içinse şu anda uygulanabilen bir tıbbi yöntem bulunmamaktadır.

Besinlere Yönelik Alerji Nasıl Geçer?

Süt, yumurta, şeftali ve birçok besin 7’den 70’e çok sayıda insanın kabusu olabiliyor.

Örneğin süt içeriğindeki demir ve bileşenlerin yoğunluğundan, şeftali tüylerinden, yumurta ise kokusundan alerjik bir durum yaratabiliyor.

Herkeste oluşması normal kabul edilen bu alerjiler belirli bir süre sonra geçerek sağlığınız için tehdit unsuru oluşturmuyorlar.

Fakat yine de doktor tavsiyesi almak ve alerjinizin üzerine gitmek mantıklı bir süreç olacaktır.

Şimdi bitkisel olarak şifa bulmak için Alerjiye İyi Gelen 10 Yiyecek makalemizi okumanızı tavsiye ederiz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap