Akbank POS Komisyon Oranları 2022’de Ne Kadar?

Akbank POS Komisyon Oranları 2022’de Ne Kadar? Her sene olduğu gibi bankaların komisyon oranları değişir. Buna bağlı olarak bankacılık üst kurumu tarafından tüm bankalar değişik oranlarda pos komisyon oranlarını belirler. Buna istinaden Akbank pos cihazı komisyon oranları 2022 yılı için müşterileri adına belirlendi. 

Genellikle pos komisyon oranları pos ile ödeme alan firmalar ve diğer işletmeler için güncellenir. Bir pos ödeme sistemine sahip olmak isteyen kişiler öncelikle diğer bankalar ile komisyon oranlarını karşılaştırır ve komisyona göre pos ödeme bankası seçerler.

İşletmeler İçin Akbank POS Oranları 2022 Nasıl Belirlenmiştir?

İşletmeler İçin Akbank POS Oranları 2022 Nasıl Belirlenmiştir?

Ülkemizin resmi ve özel bankaları arasında yer alan Akbank POS oranları 2022 farklı oranlar ile belirlendi. Bunun için pos oranları belirli taahhüt aralıklarında yer alarak işletmeler adına oluşturulurdu.  Taahhüt bir işletmenin bankaya pos cihazını belirli bir sürede kullanma garantisi anlamına geliyor.

Bunun için işletmeler pos cihazlarını ve ödeme şekillerini kullanacağı süre zarfında bankaya bildirerek sözleşme yapar.  Buna istinaden pos komisyonların da Akbank pos komisyon oranları 2022 listesi sürelere göre belirlenmiştir. Ayrıca komisyon oranları işletmelerin taahhüt ve aylık işlem miktarına göre belirlenir. Bununla birlikte taahhüt zamanını doldurmayan işletmeler için kesinti yani cezai şart uygulanır.

Akbank pos komisyon oranları için önemli olan hesaplamalar taahhüt tutarı ve süresi ve pos komisyon oranlarıdır. Örneğin Akbank pos komisyon oranları şu şekilde hesaplanır. Taahhüt tutarı 15.000 TL olan işlemde taahhüt süresi 12 ay olarak belirlenir. Buna bağlı olarak komisyon oranı da %1,50 olacaktır.

Akbank POS Başvurusu Hangi Aşamalardan Oluşur? 

Akbank POS Başvurusu Hangi Aşamalardan Oluşur? 

Akbank pos cihazına sahip olmak için bankaya şirket adına başvuru da bulunmak gereklidir. Buna istinaden Akbank POS cihazı başvurusu için bir takım şartlar vardır. Buna istinaden pos başvurusunda banka tarafından belirlenen seçenekler söz konusudur. Şirket sahipleri veya esnaflar öncelikle şubeye giderek işlemlerine başlamalarıdır. Bununla birlikte KOBİ müşteri temsilcisi pos türü belirlenir ve seçilecek pos komisyon oranları öğrenilebilir. Sonrasında istenilen başvuru evrakları teslim edilmeli ve anlaşmaya dair başvuru tamamlanmalıdır.

Aynı zamanda Akbank pos başvurusu nasıl yapılır sorusu için işletmeler Akbank şubesine gitmeden pos cihazı başvurusu yapabilir. Bu işlem Akbank müşterileri için internet bankacılığı ya da Akbank mobil banka kullanıcısıysanız Akbank kurumsal internet bankacılığı POS başvurusu linkinden kişiler istenen bilgileri sisteme girerek başvuruya başlar. Böylelikle Akbank internetten pos başvurusu veya ek pos başvurusu seçeneğinden ikinci bir pos cihazı başvurusu yapılabilir.

Bununla birlikte firma sahipleri mobil uygulama ile birlikte Akbank Mobil İşim menüsünü kullanabilir ve işlem yapabilir. Firmalar tercihe göre Akbank POS Destek Hattı ile pos başvurusu yapabilir. Destek hattı 444 28 28 numarasından pos cihazı başvurusu için müşteri temsilcisi ile görüşme sağlanır. Sonrasında gerekli bilgiler doğrultusunda adrese pos makinesi yönlendirilir. POS yetkilisi tarafından cihazın kurulumu yapılır.

Ayrıca Akbank.com web adresi üzerinden pos başvuru işlemleri de gerçekleştirilir.   Sitede ana sayfada yer alan ‘’İşim İçin’’  menüsünde yönlendirmeler vardır. Seçeneklerde en üst kısımda yer alan KOBİ Bankacılığı linki ile birkaç seçenek vardır. POS Hizmetleri servisi ile Hemen Başvur butonundan işlem başlar. Kişiler ve firma sahipleri T.C kimlik numarası ve cep telefonu bilgisi ile işleme devam eder ve sisteme girdikten sonra 4 haneli güvenlik kodu ile kişisel verilere ait seçenek onaylanır. Bu işlemler sonrası Paket Tercihlerini Görüntüle ile Akbank Pos komisyon oranlarına ulaşılır. Firma sahipleri kendilerine uygun seçenek ile başvuruyu tamamlayabilir.

Akbank POS Çeşitleri Nelerdir?

Akbank POS Çeşitleri Nelerdir?

DCC Pos yurtdışı kartlarla ödeme alan işletmeler içindir. Buna istinaden anlık olarak kur dönüştürme özelliği vardır ve döviz ödemelerini TL’ye çevirir. Ayrıca işletmelere kolaylık olarak USD ve EURO ve 15 farklı para birimi için çekim avantajı sağlar. ADSL POS / IP POS: ADSL IP pos kablolu/kablosuz internet pos cihazıdır. Bu pos türünün Telefon hattıyla çalışma özelliği vardır. Masaüstü poslar Akbank masaüstü pos cihazında sabit telefon bağlantısıyla işlem görür. 

Mobil POS cihazı da GSM hattı ile çalışır. Buna istinaden işyeri dışında ödeme alınabilir. Yazar Kasa Pos aynı yazarkasa ile birlikte bağlı birden fazla banka için ödeme seçeneği sunar Sanal POS  internet üzerinden mal veya hizmet satışı yapan işletmelere ait poslardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap