Adet Dönemi Biter Bitmez 1 Gün Sonra Hamile Kalmak Mümkün mü?

Adet Gecikmesi En Fazla Kaç Gün Normaldir?

Hamilelik için Adet Bitiminden Kaç Gün Sonra İlişkiye Girilir?

Adet dönemi bittikten bir gün sonra hamile kalma ihtimali düşüktür. Eğer kadınlar yumurtlama zamanını bilirse daha hızlı gebe kalabilir. Çünkü yumurtlama süresi adet başlangıcından 2 hafta sonra olur. Yani 6 gün sonra kanama biterse 8 gün daha geçmesi lazım. Bu süreler kişiden kişiye göre değişebilir, kadın doğum uzmanına danışarak zamanı daha net öğrenebilirsiniz. Regl sonrası hemen hamile kalmak mümkün mü? Sorusuna doktorlar ne diyor?

Adetten Ne Kadar Sonra Hamile Kalınır? Soru ve Cevaplar

Soru 1: Merhaba hocam, Regl sürem geçtikten sonra kaç gün beklerse hamile kalma ihtimali fazladır?

Cevap 1: Kadın doğum doktorunun soruya verdiği yanıt: Kanama başladığı andan itibaren 10 gün bekleyin ve 8-9 gün boyunca ilişkiye girerseniz hamile kalma şansınız daha yüksektir. Adet süresi üstünden bir hafta geçtiyse hamilelik testlerine başvurunuz.

Soru 2: Adet kanamam biter bitmez ilişkiye girersek gebe olma ihtimalim nedir? Yumurtlama zamanı hemen midir?

Cevap 2: Maalesef, kanamanız sonlandığı an ya da 24 – 48 saat içinde ilişkiye girerek gebe kalma şansınız bulunmuyor. Genelde yumurtlama zamanı adet günlerinin tam ortasına tekabül eder.

Soru 3: Regl dönemim bitti ve aradan dört gün geçince ilişkiye girdik, gebelik ihtimali var mı?  

Cevap 3: Normal şartlarda, yumurtlama zamanı adet sonrası 1 hafta 10 gün sürebilir. Ama bu süre kişiden kişiye değişir. Yani 4 – 5 gün içinde hamile olmak şansınız var. Çünkü önerilen aralık da regl başlangıcından 10 gün sonradır ve 6 gün süren bir adet zamanı varsa dört günde mümkün hale gelebilir. Bazı kaynaklar, adet ardından ilişkiye ihtimal vermese de yumurtlama zamanı hemen olanlar da vardır.

Soru 4: Adet zamanı kanamam durdu ve biz 48 saat sonra ilişkiye girdik. Gebelik ihtimalim nedir?

Cevap 4: Düşük de olsa tabii ki hamilelik ihtimaliniz var. Bir sonraki adet tarihine birkaç gün kala test yapabilirsiniz.

Soru 5: Merhaba hocam, adetim tamamen sonlandı, 24 saat geçti ve biz ilişkiye girdik, gebelik şansı nedir?

Cevap 5: Merhabalar, yumurtlama zamanı değildir, bazı kişiler istisnadır, düşük de olsa ihtimal vardır.

Soru 6: Regl dönemin sonlandı ve biz 2 gün geçtikten sonra birliktelik yaşadık. Boşalma da gerçekleşti, gebelik riski mevcut mu?

Cevap 6: Yumurtlama zamanınızın ne olduğu önemlidir. Regl başlayınca 10 – 12 gün geçtikten sonra hamilelik şansı daha fazladır.

Soru 7: Gebe kalabilmek için adet tarihinden ne kadar sonra ilişkiye başlanmalı?

Cevap 7: Adetten sonra 14 – 15 – 16.günler gebelik için ihtimalin en çok olduğu günlerdir. İlişkiye 10.günden itibaren başlanmasının nedeni ise spermlerin 96 saat aktif olabilmesidir. Bu yüzde adet başladıktan 10 gün sonra düzenli ilişki gebelik ihtimalini çok artırır. Yumurtlama herkeste değişkenlik gösterse de genel anatomik yapı bu şekildedir. Siz bir uzmana muayene olarak ya da bazı test kitleri kullanarak yumurtlama zamanını tespit edebilirsiniz.

Soru 8: Adette kanamam bitti ve aradan 72 saat geçti, korunmadan cinsel birliktelik yaşadık. Hamile kalmak istiyorum, ihtimal nedir?

Cevap 8: Regl süreleri kadından kadına değişiklik gösterir. Eğer sizin adetli kalma süreniniz birkaç gün ile sınırlıysa hamile kalma ihtimali düşüktür, ama bir hafta veya daha fazla sürüyorsa gebelik şansı vardır.

Soru 9: Kız kardeşim, 20 Mayıs gibi regl oldu ve kanama durduktan tam 1 hafta sonra ilişkiye girdi. Aradan 24 saat geçti ve pembe lekeler görmeye başladı. Bu neyin belirtisidir? Gebelerde görülen bazı semptomlar kendisine var. Kasıklarda ağrılar, sevdiği yemeklerden artık hoşlanmama gibi…

Cevap 9: Tabii, burada bir gebelik ihtimali var ama vajinal bölgede bir yara oluşması ya da enfeksiyon kapma gibi sebepler de anlattıklarına neden olabilir.

Soru 10: Regl dönemin sonlandı ve üç gün geçince korunmadan ilişkiye girdik. Nisan iki gibi adetim başladı ama ayın altısında sonlandı. İlişkimiz art arda dört gün devam etti. Gebe olabilir miyim?

Cevap 10: Evet, dört gün sürekli ilişki ile belirttiğiniz zamanlarda gebe kalma ihtimaliniz var. Çünkü spermeler de dört gün canlı kalabilir. Ama adet tarihinizde düzensizlik varsa bu durum değişkenlik gösterebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap