Koşu Bandı Zayıflatır Mı? Nasıl Kullanılır, Nasıl Yağ Yakılır?

Koşu Bandı Kilo vermeye karar verdiğinizde; beslenme düzeni değişikliklerinin beraberinde, yaşamınıza fazladan kalori yakabilmek adına hareket katmanız gerekir.

Bunu yapmanın en sağlıklı yolu ise düzenli spor yapmaktan geçiyor. Tercihinize göre kendinize ve hedeflerinize en uygun çalışma şeklini belirlemelisiniz.

Kilo vermeyi hedeflerin birçoğu seçimini, koşu bandından yana yapıyor. Yürüyüş yaparak, sağlıklı bir şekilde zayıflamanın en çok tercih edilen yöntemler arasında bulunduğunu belirtelim.

En yüksek verimliliğe ulaşmanız için koşu bandını nasıl kullanmanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor.

Koşu bandı ile çalışma dikkat etmeniz gereken noktaları sizler için araştırdık.

Koşu Bandı ile Nasıl Zayıflanır?

Spora yeni başlayanlardansanız, hafif tempolu koşular ve tempolu yürüyüşler en ideal çalışma şekilleridir. Bu çalışmanızı 20-30 dakika yapmanız ilk aşamalarda yeterli olacaktır. Bir dönem boyunca bu şekilde çalışıp, ilerleyen günlerde eğimler ekleyerek devam etmeniz gerekiyor.

Eğilimli yapılan koşularda ise önemli olan nokta yavaşlamadan, hızını hep aynı tempoda tutmaya çalışmak olmalıdır. 30 dakika ile başlayan eğimli koşu çalışmanızı, gün geçtikçe daha uzun sürelerde uygulamaya çalışmalısınız.

Ortalama 10 dakika kadar ısınma egzersizleri sonrasında, 30-60 saniye kadar yüksek tempolu bir şekilde olabildiğince hızlanmalısınız. Hemen sonrasında 60-90 saniye kadar yavaş tempoda devam etmeli ve akabinde yeniden hızlanmalısınız. Isınma ve soğuma egzersizleri dahil olmak üzere yaklaşık olarak 45 dakikalık bir çalışma yapmanız, hedeflerinize ulaşmanız konusunda size yardımcı olacaktır.

Koşu Bandı kalori yakımı

Koşu Bandında Kalori Yakımı

Kilo vermek ve kalori yakmak isteyenler için en ideal seçeneklerin başında yer alan koşu bandı çalışmalarında, temponuz yükseldikçe harcadığınız kalorinin de artacağınızı bilmeniz gerekiyor. Orta tempoda yapabileceğiniz yürüyüş çalışmaları sayesinde 150-200 kalori yakabilirsiniz. Orta tempoda yapılan koşu çalışmaları ise 600-1000 kalori harcamanızı sağlayacaktır.

Koşu bandı çalışmalarına ek olarak yapacağınız birkaç egzersiz ile yaktığınız kaloriyi çok daha yükseltmeniz mümkün. Koşularınız arasına mekik ya da kardiyo çalışmalarını da ilave ederek, daha hızlı ve etkili sonuç alabileceğinizi de belirtelim.

Koşu bandınıza vereceğiniz çok az bir eğim bile, yakacağınız kaloriyi fazlalaştıracaktır. Ayrıca koşu ve yürüyüş çalışmaları yaptığınız esnada, kollarınızı da çalışmaya dahil etmeniz ekstra kaloriler yakmanızı sağlayacaktır. Çalışma öncesinde alacağınız takviyeler ile de yakacağınız kalori miktarını arttırmanız mümkündür. Üstelik enerji takviyesi alarak, çalışma esnasında çok daha az yorulduğunuzu fark edebilirsiniz.

Tekdüze Çalışmalar Ne Kadar Etkili?

Her gün aynı şekilde çalışmanız, veriminizi düşürebilir. Aynı tempo ve aynı sürelerde uygulanan koşu bandı çalışmaları belirli bir süre sonrasında etkisini kaybedebilir. Bu durumda yakacağınız kalori miktarı düşmeye, verdiğiniz kilo oranı ise azalmaya başlayacaktır.

Oysa her çalışmanızda farklı yöntemler dener, süreyi zaman içerisinde arttırırsanız, çok daha fazla sonuç aldığınızı fark edebilirsiniz. Vücudunuz alıştığı tempo ve süreleri, devamlı olarak güncellerseniz kısa sürede daha etkili sonuçlar almanız mümkün.

Ayrıca yapacağınız çalışmalara göre kendinize süre belirlemeniz gerektiğini de hatırlatalım. Örnek vermek gerekirse; 30-45 dakika orta tempolu koşu yapan bir bireyseniz, bir sonraki çalışmanızda tempolu bir yürüyüş çalışması yaparak, sürenizi 1 saate kadar uzatabilirsiniz.

Haftanın ilk günü yapacağınız koşu bandı çalışmanızda 15 dakika yüksek hızda koşu- 15 dakika yavaş tempoda koşu yapabilirsiniz. Aynı haftadaki ikinci çalışmanıza ise 10 dakika yüksek-20 dakika orta tempolu koşu uygulayabilirsiniz.

Sürekli değişen tempo ve süreler ile vücudunuzu belirli bir rutine alıştırmadan, daha fazla şaşırtarak çalışmanızın etkilerini arttırabilirsiniz. Kalp ritminizi ayarlamanıza ve daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olacak bir diğer yöntem ise yüksek hızda koşu yapıp, bu sürenin iki katı kadar daha düşük tempoda koşu yapmanızdır. Böylece hem kendinizi zorlamamış olacak, hem de daha fazla verim alabileceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap