.
.

Sütün Zararları Nelerdir? Soğuk mu Sıcak mı İçilir? UHT Süt Zararı

.

Sütün Zararları

.

Sütün Zararları Nelerdir? Soğuk mu Sıcak mı İçilir? UHT Süt Zararı. Her çocuğun vazgeçilmezidir günde bir bardak süt. Sevse de sevmese de anneler tarafından her gün bir bardak mutlaka içirilir. Faydalı diye yapılan bu rutin acaba ne kadar faydalı?

Yapılan araştırmalara göre süt sağılır sağılmaz ılık iken içilmelidir. Aksi takdirde bir faydası pek mümkün değildir. Üstelik bekletilmesi durumunda üreyen çeşitli mikroplar faydadan çok zarar vermektedir. Bu nedenle kaynatma işlemi yapılır. Zararlı mikropları öldürmek için kaynatılan ise aynı zamanda faydalı bakterilerini de kaybeder.

İşlenmemiş sütün faydaları saymakla bitmez. Ancak son araştırmalarda ortaya çıkan veriler ise sütün zararları konusunda da ciddi uyarılar vermektedir. Hatta bazı araştırmacılara göre de süt, tüketilen en zararlı gıdalardan biri.

Yapılan işlemeler sonucu sütün bilinmeyen zararları, bildiğimiz faydalarından çok daha fazla olabiliyor.

Her Gün Süt İçilir mi?

Her Gün Süt İçilir mi?

Anne sütünün ardından hemen hayvansal kaynaklı süte başlanır. Çocuklara zorla da olsa o  içirilir. Peki her gün süt içilir mi? toplumda bu konuda kanıksanmış, dümdüz bir düşünce var: süt faydalı bir şeydir, kemikleri güçlendirir. Oysaki insan vücudu hiç de düz mantık ile ilerleyen bir şey değildir. Her gün  içilir ancak her gün içmek faydalı bir şey değildir.

Kalsiyum bakımından zengin olan bu içecek ile kalsiyum deposu kemikler arasında dümdüz bir bağlantı kurulmakta. Oysa bu oldukça yanlış bir kanı.  Tüketimi, kemik erimesini ya da kırılmasını engellemez.

.

Böyle bakıldığında, o dümdüz ilerleyen mantık yolundan çıkıldığında sütün zararları hiç de azımsanacak gibi değildir. O nedenle işlenmiş olanlardan uzak durmak tavsiye edilir. Çiğ sütün zararları ise başlı başına bir konudur. Bunun için trend724.com adresinden süt kaynatmak ile ilgili makaleler ve püf noktalara göz atabilirsiniz.

Süt İnsana Zararlı mı?

Süt İnsana Zararlı mı?

İnsanoğlunun ilk yudumu, kalsiyum ve protein deposu… Ancak uzmanlar sütün faydaları ve zararları konusunda ciddi şüphelere sahip. İlerleyen yaş ile beraber kemiklere sağlamlık ve güç konusunda bir katkısı bulunmadığı ortayan çıkmıştır. Üstelik erişkin bireylerin yarısı ve hatta daha da fazlası: süt tüketimi sonrası şişkinlik karın ağrısı ve ishal şikayetleri ile doktora başvurmakta. Sütün zararları konusu, burdan yola çıkıldığında pekte mümkünsüz durmuyor.

Süt insana zararlı mı? Bu soruya henüz net bir şekilde evet yahut hayır denememekte. Ancak ispatlanmış bazı olumsuzluklar da gün yüzündedir. Lakin yine de tam olarak zararlı yada değil demek mümkün değildir.

Tartışmasız tek bir gerçek vardır ki; insan vücudunun tüm ihtiyaçlarını karşılayan tek besin süttür. Hayata gözlerini yeni açmış bir bebeğin, bu protein deposu içecek olmadan yaşama tutunması oldukça zordur.

Süt Sıcak mı İçilir Soğuk mu?

Sağıldığı ilk andan itibaren geçen her sürede bu kalsiyum dolu içecek, kendi içerisinde bakteriler üretmeye başlar. Bu bakterilerden kurtulmanın en kolay yolu kaynatmak olarak bilir. Oysa bu şekilde faydalı olan bakteriler de öldürülmektedir. Bu şekilde ise herhangi bir şey içmekten farksızdır.

Süt sıcak mı içilir soğuk mu?” diye soranlara ise; asla kaynamamış, maksimum 40 derecede ısıtılmış ve mümkün olduğunca da vücut ısısına yakın derecede tüketmeleri tavsiye edilmektedir.

İçeriğindeki yağ ve laktik asitler sebebi ile sindirimi zaman alan bu besin yatmadan en az 2 saat önce tüketilmelidir. Süt içip rahat uyumayı hayal etmek ise oldukça yaygın bir yanlıştır. İçer içmez yatmak, sindirim zorluğu ile mide ağısına sebep olacaktır ve bu, sütün zararları arasında oldukça sık karşılaşılan bir durumdur. Sindirim sorunlarınız için pek çok İgrus makalesi ile tanışabilirsiniz.  

UHT Süt Zararlı mı?

UHT Süt Zararlı mı?

.

UHT süt zararlı mı? uzmanların sık sık karşılaştığı, anne babaların oldukça merak ettiği bu soruya da evet ya da hayır denememekte. Namıdiğer kutu süt, içerisindeki bakteriler ölsün ve raf ömrü uzasın diye işlem görür. Bu işlem süresinde de zararlı faydalı fark etmeksizin tüm bakteri ve yağlar yok olur. O nedenle zararlı mı diye sormak yerine faydalı mı diye sormak gerekir.

Sütün zararları konusu ele alındığında mutlaka etraflıca incelenmesi gerekir. Öyle ki raf ömrünü uzatmak ve arındırmak için geçirilen işlemler sonucu yeniden tat ve kokoyu yakalamak için kimyasala başvurulur. Bu durumda incelendiğinde bu protein deposunun çok da sağlıklı olduğu söylenemez.

Süt Mideyi Bozar mı?

Müthiş bir kalsiyum kaynağı olan bu besin, direkt olarak zararlı ya da faydalı olarak yaftalanamasa da yetişkin bireylerde yüksek oranda sindirim sitemine olumsuz etkileri mevcuttur. Yaşanan karın ağrısı ve ishal şikayetleri “Süt mideyi bozar mı?” sorusunu akıllara getirmekte.

Sütün, alkollü içecekler ve kahveden daha çok mide asidini arttırdığı geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkmıştır. Özellikle de gece saatlerinde tüketildiğinde mide sorunu olan kişilere yarardan çok zarar verdiği de bir nebze olsun kanıtlanmıştır.

Sütün zararları nelerdir?” sorusuna tam olarak henüz bir cevap verilemese de laktoz toleransı olan bireylerin sayısı da azımsanamaz. Buradan yola çıkan uzmanlar belirli ipuçlarına sahip olsalar da şimdilik onlardan haber beklenmekte. Sağlıklı bir yaşam için kontrollü tüketim yapmak ve doktorunuza danışmak en doğru yöntem olacaktır.    

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap