Yeşil Çayın Zararları Nelerdir? Nasıl Hazırlanır? Herkes İçebilir mi?

Yeşil Çayın Zararları Nelerdir? Nasıl Hazırlanır? Herkes İçebilir mi? Sağlıklı beslenmeye artan ilgiyle birlikte hayatımıza giren yeşil çay gün geçtikçe yerini sağlamlaştırmaya devam etmekte. İlk başta tadı garipsenen bu çay zamanla kendine has tadıyla birçok kişiyi kendine bağlamaktadır. Türk milleti olarak siyah çaya olan bağlılığımız aynen devam ederken yanına bir de bu içecek eklendi desek hiç de yanlış bir söz olmaz.

İçerisinde bulunan antioksidanlar ve yüksek besin değerleri sayesinde vücudumuzu dinç tutar.  Yeşil çayın faydaları herkesin bildiği gibi metabolizma hızlandırmak, yağ yakımına yardımcı olmak, yaşlanmayla ortaya çıkan Alzheimer ve parkinson gibi daha pek çok rahatsızlığı engellemek ya da etkilerini hafifletmek, güçlü bir bağışıklık sistemi sağlamak gibi birçok yararı bulunmaktadır.

Sağlığımız açısından pek çok yararı bulunan bu çay yararlarına gelince uzunca bir liste yaptığımız fakat zararları sorulduğunda “yeşil çayın zararı mı varmış?” diye şaşkına döndüğümüz bir çaydır. Aslında her besinin yararı ve zararı olduğu gibi yeşil çayın da hem faydaları hem de zararları vardır.

sinoplukoca.com olarak sizlere günlük hayatınızda kullandığınız pek çok besin hakkında bilgi sunmaktayız.. Bu yazımızda yeşil çayın zararları, nasıl demlendiği ve daha pek çok yararlı bilgiyi sizlere sunacağız.

Nasıl Hazırlanır?

Yeşil Çay Nasıl Hazırlanır?

Uzun zamandır hayatımızda yer alan yeşil çay, diyet yapan pek çok kişi tarafından  çoğu zaman poşet çay şeklinde tüketilmektedir. Poşet çay ile kullanılması ve tüketilmesi oldukça pratik olan bu içeceğin birçok kişi tarafından yanlış hazırlandığı görülmektedir.

Poşet yeşil çay nasıl demlenir, yeşil çay nasıl hazırlanır gibi  sorular pek çok kişi tarafından merak edilen konulardır. Hazırlarken yapılan en büyük hata kaynamış suyu direkt olarak çayın ya da poşet çayın üzerine dökmektir. Böyle bir uygulamada çay yanar ve içerisindeki yararlı besinler zarar görebilir.

Peki o zaman bu çayı nasıl hazırlamalıyım? Diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Kaynatmış olduğunuz suyu bardağa koyduktan 1 dakika sonra poşet  çayınızı bardağa koyun ve 5 dakika demlenmesini bekleyin. Daha sonra poşet çayı suyun içerisinden çıkarın böylelikle çayınız taze kalacak ve ağzınızda acı bir his bırakmayacaktır. Bu durum sonucu olası yeşil çayın zararları da azaltılmış olur.

Yeşil Çay Hangi Saatlerde İçilmeli?

Yeşil Çay Hangi Saatlerde İçilmeli?

Son dönemlerin en popüler bitki çayı olan bu içecek, uzmanlar tarafından çokça tavsiye edilen bir bitkidir. Yeşil çayı ilk kez tüketecek olan kişiler tarafından günde ne kadar içilmesi gerektiği, günün hangi zaman diliminde tüketilirse faydalı olacağı vb. gibi pek çok soru karşımıza çıkmaktadır. Bu noktada yapılması en mantıklı şey uzmanların görüşlerini dinlemek ve araştırmalarını incelemek olacaktır.

Yeşil çayı günün yanlış saat diliminde tükettiğiniz takdir de yeşil çayın zararları ile karşılaşma olasılığınız artmaktadır. Bu nedenle yeşil çay hangi saatlerde içilmeli sorusunun cevabına gelin hep birlikte bakalım.

Tüketirken yapılan en büyük yanlış kahvaltıda yediklerimizin yanında tüketmektir. İçerisinde bulunan maddeler sebebiyle demir emilimine sebep olur. Bu nedenle kahvaltı saatlerinde tüketilmesi kesinlikle önerilmemektedir.

İçerisinde bulunan kafein sebebiyle günün geç saatlerinde de tüketilmesi uyku kalitesi açısından tavsiye edilmemektedir. Yapılan araştırmalara göre saat 10.00-11.00 arasında içilen çay kişiye enerji vermektedir. Yemeklerden en az 1 saat sonra ve egzersiz antremanlarından hemen önce tüketilmesi önerilmektedir.

Yeşil Çayı Herkes İçebilir Mi?

Yeşil Çayı Herkes İçebilir Mi?

Diyetisyenler yeşil çayın vücuda olan faydaları sebebiyle herkesin günde en az 1 kupa yeşil çay tüketmesini önermektedir. Yeşil çayı herkes içebilir mi? herkesin günde 1 bardak tüketebileceğini ifade etsek de birkaç istisnai durum olduğundan bahsetmemiz gerekmektedir. Kronik hastalığı olan kişilerde ve gebelikte olumsuz durumlara yol açabileceği için bu kişilerin tüketimini durdurmaları gerekmektedir.

Bu özel durumlardaki bireylerin tüketmeden önce hekimlerine danışmaları gerekmektedir. Böylelikle bu kişiler yeşil çayın zararları konusunda bilgi edineceklerdir.

Yeşil Çayın Kalbe Zararı Var Mı?

Yeşil Çayın Kalbe Zararı Var Mı?

Vücudumuza olan faydaları saymakla bitmeyen bu bitki, oldukça fazla yaygınlaştığı için pek çok kişi yeşil çayın zararları konusunda da araştırmalar yapmaktadır. Tabii ki her bitki çayı gibi bunun da faydaları olduğu kadar zararları da vardır.

Bu bitki çayı konusunda merak edilen noklardan biri de yeşil çayın kalbe zararı var mı sorusudur. Yapılan çalışmalar sonucu bu çayın kalp ve damar sağlığına bir zararı olduğu konusunda bir bilgi rastlanmamıştır. Aksine düzenli olarak günde 2 kupa yeşil çay tüketen insanların kalp ve damar rahatsızlıklarına yakalanma risklerinin oldukça düşük olduğu görülmüştür.

Yeşil Çay İçmek Zararlı Mı?

Yeşil Çay İçmek Zararlı Mı?

Uzak doğu’dan tüm dünyaya yayılan eşsiz ve lezzetli bitki çayı olan yeşil çay, son zamanlarda oldukça popüler bir içecek haline gelmiştir. Faydaları ile birçok kişiyi cezbeden bu lezzet bazen faydalı olmak yerine zararlı olabilmektedir. Yeşil çay zararlı mı? sorusuna verebileceğimiz en doğru cevap evet olacaktır. Fakat bu cevabın devamı da vardır.

Yeşil çay da her bitki çayı gibi yeterli miktarın üzerinde tüketildiğinde vücuda fayda sağlamaktan çok zarar vermektedir. Günde iki kupa içilmesi önerilen bu çay fazla tüketildiğinde mide bulantısı, kusma, kulakta çınlama, zihin bulanıklığı gibi durumlara sebep olabilmektedir.

Gebelikte fazla kullanıldığında bebek düşüklüğüne sebep olabilmektedir. Yine çok tüketildiğinde demir emilimi sebebiyle vücutta tahribata sebep olabilmektedir, böbrekleri yorar ve bazı ilaçların yararlı içeriklerinin emilimini güçleştirir. Yeşil çayın zararları konusunda pek çok bilgiyi bu yazıda sizlere sunduk. Özel durumdaki bir bireyseniz bu bitki çayını tüketmeden önce mutlaka bir uzmana danışmayı unutmayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap