Matematik Nasıl Çalışılır Püf Noktaları Nelerdir? Öğrenmenin Kolay Yolu

Matematik Nasıl Çalışılır Püf Noktaları Nelerdir? Öğrenmenin Kolay Yolu. Matematik, Türkiye dahil hemen hemen her ülkede en zor ders olarak kabul edilir. İçerisindeki formülleri belirli bir mantık çerçevesine oturtmak, bu mantık çerçevesinde problemleri çözmek önemlidir. Problemleri çözerken öğrenilen formülleri ve detayları unutmamak gerekir. Ezberlenen bilgileri yine belirli bir mantık içerisinde problemleri çözümlemek için kullanmak gerekir.

Bu ders içerisinde pek çok formül bulundurur. Bu formüller ile sayısız olanak oluşan bu ders çoğu bireye çok karışık gelir ve öğrenmesi de bir hayli zordur. Ancak sitemizaracılığıyla öğreneceğiniz çalışma metotları ve püf noktaları ile artık matematikten korkmayacaksınız.

Matematik nasıl çalışılır püf noktaları gibi detaylar matematiğin ortaya çıkmasından bu yana sürekli araştırma konusu olmuştur. Çünkü çoğu insan bu dersi karışık görür ve karışıklığı da düzene sokmak ister. Peki kolay ve pratik bir şekilde matematik nasıl öğrenilir?

Matematik Nasıl Öğrenilir?

Matematik Nasıl Öğrenilir?

Bu ders elbette doğuştan gelen bir yetenek değildir. Yalnızca bireyler matematiğe ilgilenir ve aklı matematiğe sözelden daha yatkın gelir. Matematiği zor bulan insanlarda ise sayısal henüz yatkın olmamıştır. Ancak yatkın olması için yapılabilecek şeyler mevcuttur.

Matematik zekası geliştirildikçe, pratik yapıldıkça ve en önemlisi öğrenildikçe gelişir. Bu nedenle matematiği öğrenmeye konuyla ilgilenmekten başlanılmalıdır. Çalışacağınız, öğreneceğiniz konu hakkında ufak ufak bilgileri öğrenmeye başlamalısınız. Bu durumda zaman kısıtlaması altında olmazsanız ve ezberlemek mecburiyetinde kalmazsanız konuya çok daha güzel bir giriş yaparsınız.

Bu nedenle sınav tarihlerini son zamana bırakmadan erkenden çalışmak daha sakin, geniş zamanlı ve huzurlu bir şekilde çalışmanızı sağlayacak. Ayrıca daha iyi öğreneceksiniz.

Konu ile ilgilendikten sonra temelden başlamak gerekir. Karmaşık matematik konuları aslında ilk başta çok basitten başlar. Mesela üniversitedeki karekök konusu ortaokuldakinden çok daha zordur. Bu nedenle eğer konu hakkında zayıfsanız konuyu öğrenmeye başladığınız yerden ufak tekrarlar yaparak tekrar başlamalısınız. Böylece eğitim gördüğünüz andaki konuyu daha iyi oturtacaksınız.

matematik öğrenmenin en kolay yolu

Matematik nasıl çalışılır püf noktaları derken akla gelen bir diğer etkili öğrenme yöntemi de ezberlemek yerine sayı duygusu geliştirmektir. Mesela zaman çizelgelerini ezberlemek yarı sistematik bir şekilde bilinmeyen bir sorunu çözmekten daha az önemli olacaktır. Bu nedenle 9×9 = 81’den ise 9×10= 90 ise 9 çıkarınca 81 kalır gibi sayı duygusunu geliştirmek işlemlerde daha çabuk olmanızı ve en doğruyu bulmanızı sağlayacaktır.

Matematik öğrenirken aklınızda belirli bir hedef bulundurmak matematiğin püf noktaları arasındadır. Çalışmak istediğiniz konuya odaklanmalısınız. Kademe kademe ilerlemeli, bu nedenle öğreneceğiniz konudan fazlasına henüz ihtiyacınız yoksa çıkmamalısınız.

Matematik testlerinde pratik sorular bulunur. Bu da kişinin kendisini daha çok geliştirmesine yardım eder. Kimi zaman bu pratik soruların cevabı bulunsa da ya da temel bilgilerle yapılmış kolay sorular olsa da bu sorular atlanmamalıdır. Çünkü bilgi tazeler ve pratiği geliştirmeye faydalı olur. Yani matematik öğrenirken pratik sorular da atlanmamalıdır.

Matematiği hızlı öğrenmenin başka yolu da kelime bilgilerini takip etmektir. Matematiğe özel pek çok kelime vardır. Bunları öğrenmek problemlerde işinizi kolaylaştırır.

Master problemler çözmek de matematiği öğrenmeyi hızlandırır. Öğrendiğiniz bilgileri test edeceğiniz sorular yanlış hatırladığınız bilgileri tekrar doğru şekilde hatırlatır ya da mantığınızı daha doğru bir şekilde geliştirir. Bu nedenle problem çözmeli ve daha sonra cevapları kontrol ederek de matematik öğrenebilirsiniz.

Matematik Çalışma Rehberi

Matematik Çalışma Rehberi

Matematik nasıl çalışılır püf noktaları konuları sinoplukoca.com ile güzel bir şekilde kavrandıktan sonra etkili bir çalışma rehberi de hazırlanmak istenebilir. Çalışmaları belirli bir düzene sokmak için matematik çalışma rehberi gereklidir. Her uzmanın da yaptığı rehberler çoğunlukla çok tercih edilenidir.

Matematik çalışma rehberine öncelikle kendine inanmak ve 4 işlem yapılabiliyorsa var olan temeli geliştirmektir. Temelim yok diyen birisi neredeyse hiç matematik görmemiş demektir. Çünkü 4 işlem yapabilmek de aslında bir temeldir ve olaylar buradan gelişir. Bu nedenle temelim yok dememeli, gerekirse en baştan kısa bilgiler ile şu anki konunuza doğru yoğunlaşarak gelmelisiniz.

Matematik çalışma rehberinizde yeterli zaman ayırmak da bulunmalıdır. Yeterli zamanı ayırmak yetiştirememe gibi sorunları ortadan kaldırır ve ezberdense mantık yeteneğini geliştirmeye yoğunlaştırır. Bu nedenle yeterli zaman ayırmak gerekir.

Ayrıca çalışma rehberinizde test çözmek de bulunacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta testlere en zorundan başlamak yerine en kolaydan en zora kademe kademe gitmektir.

Artık testleri de çözüyorsanız çalışma rehberinizde işi zihninizde bitirmeye bırakacaksınız. TYT, AYT, LGS, KPSS, YKS gibi sınavlara çalışırken zihninizde yapacağınıza, başaracağınıza dair düşünceler bulunmalıdır. Ayrıca AYT ve TYT gibi iki sınava hazırlanıyorsanız da birisi kolay birisi zor düşüncelerine kapılmamalısınız. Her adımda ikisini de başaracağınızı düşünmelisiniz.

Tüm bunlara rağmen tek başınıza matematiğinizi geliştiremiyorsanız size daha güzel bir yardımcı olacak bir öğretmen ile çalışabilirsiniz. Yani özel ders alarak anlayamadığınız yerleri pekiştirebilirsiniz. Çünkü sizin sözeliniz daha kuvvetliyse sayısala tek başınıza yönelmek zor olacaktır. Bu durumda özel ders almayı da gözden geçirebilirsiniz. Böylece matematik özel ders ile çalışma rehberiniz kuvvetlenecektir.

sınava çalışırken ne yapmalı

Matematik Sınavına Çalışırken Ne Yapılmalı?

Matematiğe çalışan bireyler genellikle önemli bir sınava gireceğinden çalışır. Çünkü matematik okul sonrası kariyer için çok önemli bir rol taşır. Bu nedenle öğrenciler kariyerlerinde daha iyi bir noktaya ayak basmak için matematikten iyi notlar almak ister. Bu yüzden gecelerini gündüzlerine katarlar ve sınavlara çalışırlar. Ancak sınava çalışırken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunur. Bu da matematik sınavına çalışırken ne yapılmalı merakını oluşturur.

Matematik sınavına çalışırken zaten çalışma rehberinizi belirlemiş ve hızlıca öğrenmenizi sürdürüyorsunuz demektir. Matematik nasıl çalışılır püf noktaları hakkında pek çok bilgiye de sahipsinizdir. Ancak bilmeniz gereken bir nokta bulunmaktadır. Güzel bir çalışma programı ayarlamanız gerekmektedir. Çalışma rehberiniz hazır olsa da ne yapacağınızı bilseniz de bunları bir programa oturtmak çok iyi olur.

Program oluşturduysanız çalışmalarınıza verimli bir şekilde devam edebilirsiniz. Artık düşüneceğiniz düşünce sınavınızın çözdüğünüz testlerden farklı olmadığı ve sizi heyecanlandırmayacağı olmalıdır. Yalnızca sistemden dolayı evde ya da kütüphane içerisinde değil eğitim alanınızda sınav olacaksınız. Bu sefer cevap anahtarı olmayacak, kontrol edemeyeceksiniz.

Ancak zaten cevabını bildiğiniz soruların benzerleri çıkacak. Bu nedenle panik olmayacaksınız. Hayatınızı tam anlamıyla belirlemeyecek, yalnızca istediğiniz mesleğe gitmeyi belirleyecek. Ve sonuç olarak emeğinizin karşılığını heyecan yapmadan güzel bir şekilde alacaksınız.

İşte programı oluşturan ve çalışan kişiler artık başka bir şey yapmamalıdır. Bu düşünceleri düşünmeli ve kendine inanmalıdır. Çünkü gerçekten başaracaktır. Ayrıca sınav normal bir sınavsa genelde 2 gün kala çalışmanın bırakılması gerektiği söylenir.

Eğer akademik belirleyiciliği yüksek olan sınavlara girilecekse de sınava çalışmayı artık en az 1 hafta kala bırakmak ve dinlenmek önerilir. Asla sınava yakın zaman kala değil erkenden başlanılmalıdır. Çünkü matematik sınavı pek çok konu barındırır.

Güzel bir program belirlemiş kişiler çalışmasını sürdürebilir. Peki program oluşturmayan bireyler ne yapmalıdır? Çalışma programı belirlerken nelere dikkat edilmelidir?

çalışma programı

Matematik Çalışma Programı

Matematik nasıl çalışılır püf noktaları konusunda en önemli püf noktalarından birisi çalışma programıdır. Peki matematik çalışma programı hazırlarken nelere dikkat edilmelidir?

Matematikte çalışma programı yaparken sınırlarınızın farkında olmanız gerekir. Örneğin günde 2 saat çalışan birisi programa 10 yazmamalı, 2.30 ya da 3 saat yazıp yavaş yavaş ilerlemelidir. Ayrıca günde 150 soru çözen birisi 500 değil 200 yazmalı ve yine yavaş yavaş ilerlemelidir.

Ayrıca programınızda rutinler bulundurmalısınız. Mesela bu rutin ilk konu geometri, sonra karekök sonra deneme soruları gibi olmalıdır.

Programınız hangi ders için olursa olsun kitap okumayı eklemelisiniz. Çünkü kitap okuyarak anlama yeteneğinizi geliştirir ve sorularda anlatılmak isteneni daha rahat bir şekilde kavrayabilirsiniz.

Çalışma programınıza mutlaka deneme çözmeyi dahil etmelisiniz. Denemeler kendinizi sınamanız için iyi bir seçenek olacaktır.

Programı hazırlarken ne çok esnek olmalısınız ne de çok disiplinli. Çünkü her an bir işiniz çıkabilir. Buna göre düşünerek çoğunlukla disiplinli ancak biraz da esnek olacak şekilde program yapmalı, kendinizi çok sıkmamalısınız.

Artık kendiniz için program hazırlayabilirsiniz. Programa uymalı ve sonuçlarına göre çalışma programınızı güncellemeli veya aynı devam etmelisiniz. Artık matematiğe nasıl ve ne şekilde çalışılacağını, püf noktalarını biliyorsunuz. Matematiğin karışıklığını bu yöntemlerle giderebilir ve etkili bir öğrenme stili yakalayabilirsiniz.

Matematik dersi çalışılırken de çalışmaya başlanılırken de özen ister. Bu nedenle çalışmadan önce verimli bir program hazırlamak gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap