.
.

Diş Taşı Nasıl Temizlenir? Zararlı mıdır? Temizleme Fiyatları

.
.

Diş Taşı Nasıl Temizlenir? Zararlı mıdır? Temizleme Fiyatları. Diş bakımı sağlık açısından oldukça önemli bir durumdur. Çünkü görsel anlamda hoş ve temiz görünen bu yapılar ne kadar önemliyse, ağız ve diş sağlığı katbekat daha mühimdir. Her ne kadar fırçalama ve diğer temizleme teknikleri düzenli olarak yapılıyor olsa da diş taşı temizliği senede bir defa yaptırılması önerilen bir bakımdır.

Diş taşı nasıl temizlenir diye merak ve korkunuz varsa bunun son derece kolay bir işlem olduğunu ifade edebiliriz. Bir diş hekimi tarafından yapılan bu uygulama komplikasyonsuzdur ve aslında korkulduğu kadar zahmetli de değildir.

Diş eti sorunları ve çürükleri ya da lekeleri gibi problemler genel olarak biriken plaklar ile tartar sonucu ortaya çıkar. Bu zararlı maddeleri bu kemiksi yapıdan uzaklaştırmak yahut oluşumunu engellemek için günde iki defa fırçalamak bazen yeterli olmayabiliyor. Evde doğal maddeler ile temizlemeye çalışmak ise çok daha büyük ağız sorunlarına yol açabilmektedir.

Bu nedenle bir doktorun koltuğuna oturup güvenli bir şekilde istenmeyen bu oluşumları gidermek gerekir. Hekimler bu minik düşmanları dişlerin yüzeyinden ya da aralarından gidermek adına taş temizleme aparatları veya ultrasonik cihazları kullanıp etkili bir temizlik sağlayacaklardır.

Diş Taşı Neden Olur?

Diş Taşı Neden Olur?

Bu yapılarda oluşan plaklar yeterince temizlenmediği takdirde tükürük içerisindeki maddelerle birleşip farklı bir hal alabilir. Buna tartar adı verilir. Tartar, kirli ve sarımtrak tabakadır. Diş yüzeylerinde, diplerinde ya da damakla birleşen çizgide sıklıkla yuvalanır. Fırçalamak ve ip kullanmak çoğu zaman yapısal olarak buna müsait kişilerde tam bir koruma sağlamaz.

Diş taşı neden olur diye teorik olarak bir açıklama yapmak gerekirse bunun bir silsile olduğu bilimsel olarak ortadadır. Şöyle ki; “Diş taşı mikro bakteriyel besinlerin diş yüzeyinde birikmesi ile meydana gelmektedir.” Aslında bunun temel nedeni düzenli ya da doğru bir biçimde onların fırçalanmamasından kaynaklanır

.

Bu sorunun oluşumundan sorumlu birtakım yiyecekler de vardır. Bunların başında şekerli karbonhidrattan zengin besinler yer almaktadır. Ayrıca fırçalama esnasında hızlı davranılması ve arka taraf ya da diş aralarına yeterince ulaşılamamsı halinde de tartar oluşumu kaçınılmaz olacaktır.

İgrus sağlığınızı önemseyen ve farkındalık oluşturan doğru içeriklerle her zaman aktif bir medya ve platform deneyimi sunar.

Diş taşı nasıl temizlenir kaygısı taşımadan bir diş doktoruna muayene olmanız zaten sizin en doğru şekidle yönlendirilmenizi sağlayacaktır. Çünkü bu tabakalar eğer birikir ve temizlenmezse çürükten birçok ağız ve diş hastalığına neden olabilir.

Hassasiyet Ne Kadar Sürer?

Diş Taşı Temizliği Sonrası Hassasiyet Ne Kadar Sürer?

Diş taşı nasıl temizlenir, ağrılı ve acılı mıdır gibi birçok soru bu dertten muzdarip olanların zihninin meşgul eder. Ancak sağlıklı dişler ve bembeyaz gülümsemeler gibi bir sonuca odaklanıldığında bu korkuların son derece yersiz olduğu anlaşılacaktır. Zira günümüz teknolojisi ile pek çok işlemde olduğu gibi istenilğinde diş taşı temizlemede de ağrı ve hassasiyeti azaltacak uygulamalar mevcuttur.

Diş taşı temizliği sonrası hassasiet ne kadar sürer ya da ne zaman rahatlanılır kısmı biraz kişisel bir durumdur. Çünkü kimisi dişçiden çıktığı zaman hiçbir şey olmamış gibi hissediyor olsa da bazı kişilerde damakta duyarlılık gibi şikayetler görülebilir. Tüm bunların ortadan kalkma süresi yaklaşık olarak 48 saattir.

İşlemler ile temas edilmiş olan diş etleri 2 günün sonunda tekrar köklerine tutunur. Tamamen eski haline gelmesi ortalama 21 güne tekabül edebilir. Bu süre zarfında dişlerde sıcak ya da aşırı soğuk şeylere karşı yüksek duyarlılık oluşabilir.

Temizleme Sonrası Yapılması Gerekenler

Diş Taşı Temizliği Sonrası Yapılması Gerekenler

Diş taşı temizliği sonrası yapılması gerekenler oldukça kolay ve sıradan şeylerdir. İlk 48 saat ara ara az miktarda kanama oluşabilir ancak baskı uygulanmadan fırçalanmasında hiçbir mahsur yoktur. Temizlik sonrası tabaka kazındığı için ilk günler flour ya da çinko bazlı macunları kullanmak onarım açısından faydalı olacaktır. Ayrıca bu içerikteki gargaraların kullanılması da rahatlama sağlayacaktır.

.

Temizlik sonrası birkaç gün baharatlı yiyecekler ile ağır şerbetli tatlılardan uzak durmak da önemlidir. Bunlar dışında dikkat edilmesi gereken herhangi bir ekstra ayrıntı yoktur. Normal hayatınıza sorunsuz bir şekilde devam edebilirsiniz.

Diş Taşı Temizliği Fiyatları

Diş Taşı Temizliği Fiyatları

Diş taşı nasıl temizlenir ve ne çeşit yöntemler uygulanır diye bakıldığında tüm bunlar fiyatta da belirleyici olmaktadır. Aslında genel olarak aynı araç ve materyaller kullanılsa da doktorun gerek görmesi halinde çeşitli ekipmanlar ile farklı ek işlemler de yapılabilmektedir.

Diş taşı temizliği fiyatları işlemin detaylarına göre belirlenir. Devlet hastanelerinde yapılan işlemlerde tüm masraflar sağlık güvencesi tarafından karşılanır, ek bir ücret alınmaz. Fakat pandemi döneminde devlet diş hastanelerinin kapalı olması ve bünyesinde çalışan doktorların filyasyon ekibinde görev alması nedeniyle özel merkezler tercih edilmektedir.

Bir diş hekiminin muayenehanesine gidildiğinde dişlerin  durumu ve plakların yoğunluğuna göre 300 lira ile 500 lira arasında değişen rakamlarda ücretlendirmeler olacaktır.

Diş Taşı Temizliği Zararlı mıdır?

Diş Taşı Temizliği Zararlı mıdır?

Diş bakımının bir parçası olan bu bakımın senede bir yapılması uygundur. Daha geniş aralıklarla yapılması birtakım sorunları ilerletebileceği gibi daha sık yaptırılması da başka problemlerin oluşmasına neden olabilmektedir.

Diş taşı temizliği zararlı mıdır düşüncesi akla gelebilir. Bu aşamada kesinlikle zararlı ya da riskli bir işlem olmadığını belirtmekte fayda var. Ancak burada devreye yine diş taşı nasıl temizlenir olgusunun doğru bir biçimde yerine getirilmesi girer. Doğru bir teknik ve zaman aralığı ile uzman kişiler tarafından yapılan bu uygulamalar kesinlikle zararlı değildir. İşlem sonrası dikkat edilmesi gerekenlere de uyulması halinde herhangi bir sorun oluşumu da ekarte edilmiş olur.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap