.
.

Levrek Temizlerken İşinizi Kolaylaştıracak Birkaç Püf Nokta

.
.

Levrek Temizlerken İşinizi Kolaylaştıracak Birkaç Püf Nokta. Levrek sağlıklı beslenmek için balık tüketmeye karar verenler için en doğru tercihlerden birisidir. Öncelikli olarak en çok tercih edilen balık türlerinin başında gelmesi lezzetinden kaynaklanıyor. Yalnızca 30-40 santimetre boyutlarında bir balık olması ve bu sebepten dolayı temizlenmesi ile ilgili bazı detaylar önem kazanıyor. Pek çok insan balık temizlemenin zor olduğunu savunsa da her konuda olduğu gibi püf noktalarıyla bunu kolayca çözümleyebilirsiniz.

Levrek tüketildiğinde insan hayatında son derece olumlu etkileri olduğundan düzenli olarak yemenizi tavsiye ederiz. Vitamin deposu balıklardan olduğunu A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, D ve E vitaminlerine sahip olduğundan anlayabiliriz. Fosfor yönünden çok zengin olması, potasyum, selenyum, çinko, demir, kalsiyum ve magnezyum içermesi ise vücudun ihtiyaçlarını karşılayabileceği anlamına geliyor. Temizlemesi kolay balıklardan olduğu için kesinlikle ilk tercihleriniz arasında levrek yer alabilir.

Levrek Nasıl Temizlenir?

Levrek Nasıl Temizlenir?

Levrek pişirmeden önce fileto olarak kesildiğinde çok daha leziz görünebilir ve bu şekilde tüketilebilir. Burada fileto yapmak için öncelikle özel bir bıçağa ihtiyacımız var. Fileto bıçağımız yoksa ucu sivri olmak şartıyla keskin ve bıçak sırtı ince bir bıçak kullanabiliriz. Pullu balıkları güzelce yıkayıp ardından pullarını temizledikten sonra tekrar yıkamamız gerekiyor. Pullarını ise bıçağı dik pozisyonda üstünde gezdirerek çok rahat bir biçimde temizleyebiliriz.

Balık temizlerken iç organlarının boşaltılması ve kılçıkla birlikte omurganın çıkarılması önemlidir. Bu nokta lezzeti etkilediği gibi et israfını ve görünümünü de doğrudan etkilemektedir. Dolayısıyla bıçağı kuyruk kısmından başlayarak başına doğru hafif hafif götürerek içine ulaşabiliriz. İçi açıldıktan hemen sonra iç organlarını elimizle temizlemeye başlayabiliriz. Bu esnada hem kesim hem de iç organlarının çıkarılma aşamasında organlara zarar vermemeye özen gösterin. Keza temizlemek bu şekilde daha kolay olacaktır.

İç organlarını tamamıyla çıkardıktan sonra solungaçlarını iki taraftan da tutarak çekebilirsiniz. Böylece solungaçları ayrılacak. Balığın içi tamamıyla temizlendikten sonra asıl yıkama işlemine geçebilirsiniz. Bolca suyla yıkayarak içini de temizledikten sonra kemiğin bittiği noktadan kafasını ayırabilirsiniz. Hemen ardından ise kemiğin üst kısmından bıçağı yatay pozisyonda tutarak kuyruk kısmına doğru bir fileto parçası ayırmak için bıçağı sürmeye başlayın.

Levrek özellikle kılçık bakımından et üzerinde yoğun bir yapıya sahip olabilir. Doğal olarak balık cımbızı denilen aracı kullanarak fileto üzerinde kalabilecek zar ve kılçık dokularını temizleyebilirsiniz. Fileto kesimi ön tarafından yapıldıktan sonra balığı ters çevirerek yine kemik üzerinden kuyruğa kadar bir dilim daha fileto çıkarabilirsiniz.

.

İşlemin ardından filetolarınızı yıkayabilir, sos kullanmak istiyorsanız sos ile aromalandırabilirsiniz. Sonrasında pişirme işlemi için tercih ettiğiniz yönteme göre ızgara, tava veya fırına atarak afiyetle tüketebilirsiniz.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap