Muz Kabızlığa mı Neden Olur Kabızlığa İyi Mi Gelir?

Kabızlığın Nedenleri Nelerdir? Muz Kabız Yapar mı?

Hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme kaynaklı kabızlık yaşayan insanları sayısı giderek arttı. Muz kabız yapar mı yoksa iyi mi gelir sorusundan önce kabızlığın tanımını yapalım. Bir kere sert dışkılama ile kabız oldum denilmez. Genel bir ortalamaya bakacak olursak günde bir kez veya 7 gün içinde üç sefer büyük abdest yapılır. Eğer uzun süredir dışkılama yapılamıyorsa veya zorlanılıyorsa kabızlık denilebilir.

Kabızlığa neden olan durumlar; sürekli oturmak, tiroid rahatsızlıkları, lifli gıdaları tüketmemek, yeterli miktarda sıvı içmemek, depresif durumlar, yoğun stres, aşırı alkol tüketimi, hormonlarda yaşanan değişimler, demiri yeterince almamak ve yüksek tansiyon rahatsızlığı olanlarda daha sık görülür. Sürekli kabızlık sorunu yaşayanlar hayatında köklü değişiklikler yaparak yediklerine, içtiklerine ve hareketlerine dikkat etmelidir.

Muz Gerçekten Kabızlığa Neden Olur mu?

Bazı meyveler, sebzeler, bakliyatlar, kuruyemişler kabızlığa neden olur. Muz zaten halk arasında da kabızlık yapması ile bilinir ve ishal durumunda tüketilir. Ayrıca aşırı elma suyu tüketmek, havuç yemek ve suyunu içmek, fazla leblebi ve patates yemek bağırsakların ağır çalışmasına neden olurlar.

Muz kabızlığı neden olur derken abartı yemekten ve düzensiz beslenmekle birlikte tüketimden bahsediyoruz. Muz, potasyum dahil çok sayıda vitamin-mineral barındırır. Her gün düzenli almamız gereken birçok vitamini almamızı sağlar. Bu yüzden birçok doktor düzenli tüketimi desteklemektedir. Muz kabızlığa iyi gelir mi sorusunun yanıtı hayırdır, kabız yapabilir.

Kabızlık Nasıl Tedavi Edilir, Geçer?

Kabızlık tedavisi için doğal bir yöntem düşünüyorsanız bitkisel içerikli ama eczanede satılan ürünleri deneyebilirsiniz. Kabızlık hangi ile geçer diye sorarsanız ilk tavsiyemiz incir olacaktır. Üç adet kuru inciri biraz ılık suda dinlendirip, sabah kalkar kalkmaz ilk iş olarak incirli suyu için ve ardından 3 inciri tüketin. Sindirim sorunlarınızın kısa bir süre sonra geçtiğini, kabızlığınızın gittiğini anlayacaksınız.

Her gün düzenli su tüketimi bile tek başına kabızlığı geçirebilir. Ayrıca sindiriminiz de düzene girer ve kilo vermeye bile başlayabilirsiniz. İki bardak ılık suyu her sabah tüketmeyi ihmal etmeyin.

Sporla, egzersizle kabızlığın ne alakası var? Diye soran çok kişi vardır. Ama bağırsakların harekete geçebilmesi için sizin de harekete geçmeniz gerekmektedir. Düzenli olarak 1 saat yürüyüş yapan kişilerin sindirimi daha sağlıklıdır.

Sindirimi düzene sokan bazı bakteriler vardır. Bunları bazıları bize yarar sağlarken bazıları da dengeyi bozarak ishal ya da kabız olmamıza neden olur. Bu dengeyi düzenleyecek olan da probiyotik içerikli yoğurtlardır. Zaten böylesi bir durumda doktorlar bile toz halinde satılan probiyotiklerden tavsiye ederler ve yoğurda karıştırarak yenir. Acıktığınız zaman küçük bir kase yemeniz kafidir. Zayıflamak isteyenlerin bunu düzenli uygularlarsa kilo vermesi daha sağlıklı ve hızlı olacaktır.

Magnezyum eksikliği; vücutta karıncalanma, kabızlık gibi sorunlara neden olabilir. Bu tür gıdaları düzenli tüketmek önemlidir. Ispanak ve kereviz sevenlerin sayısı az ama magnezyum açısından zengindir. Ayrıca taze fasulye ve marulda da yeterli miktarda vardır. Ara atıştırmalık olarak badem – fındık yenebilir. Ara öğünlerde meyve olarak salatalık tüketerek magnezyum alınabilir. Yaz aylarının vazgeçilmesi soda da bu eksikliğimizi giderecek ve kabızlığı geçirmede destekleyici olacaktır.

Kabızlığa iyi gelen diğer meyvemiz ise kuru kayısıdır. Bu çok bilinen meyvelerden biridir. Bunun dışında kurutulmuş erikleri de tercih edebilirsiniz. Bu tür besinler kahvaltıya başlamadan önce tüketmek kabızlığı önlemesi, sindirim sistemini çalıştırması açısından önemlidir.

Kabızlığı geçiren diğer besinimiz ise keten tohumu olarak karşımıza çıkıyor. Yine sabahları gözümüzü açtığımızda yoğurda ilave ederek tüketmemiz gereken bir besindir. Bağırsaklar aktif şekilde çalışacak ve demir eksikliğimiz varsa ona da ilaç olacaktır. Eğer kabızlık çok aşırı olmaya başladıysa hayatınıza zeytinyağını sokmaya başlayın. Bir çorba kaşığı sabahları erkenden içilirse kabızlığı iyi gelir.

Kabızlık problemi olanlar için Profesör Doktor Saraçoğlu 7 gün içerisinde üç sefer pırasa tüketmenizi tavsiye ediyor. Anında bu sorun gidecek ve karnınızdaki şişlikte inecektir. Pirinçli olanı önerilmiyor, zeytinyağlı pırasa mutlaka tüketin. Kabızlığı önleyen en etkili besinlerden biridir.

Prof Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Kabızlığı Geçirmek için Kür

Prof Dr. İbrahim Saraçoğlu, birçok doğal kür tarifi ile hastalıklardan bitkisel yolla kurtulmamıza yardımcı oluyor. Kabızlığı geçiren kür tarifini de bizimle paylaştı. Portakalın kendisini değil burada yaprak kısımlarını kullanacağız. Özellikle kabızlık sorunu sürekli tekrar eden, kronik bir hal aldıysa bunu uygulamak fayda sağlayabilir.

Her şeyin kurusunu alır olduk ama kabızlık için kür tarifimizde bu sefer kurusunu kullanmıyoruz. Hatta mümkünse dalından, taze olarak kendimiz koparmalıyız.

Portakal meyvesinin yaprakları mucizevi bir şekilde luteolin beta rutinosit ve hidroksiprolin bazı maddeler barındırır. Bunlar, sindirim sistemini tekrar uyarmaya yardımcıdır. Kabızlık sorunu için mükemmel bir yöntemdir.

Prof Dr. İbrahim Saraçoğlu; çay fincanı içerisinde su doldurup içerisine sekiz tane portakal yaprağı atıp düşük ateşte on dakika boyunca kaynatacağız.  Daha sonra tezgaha alıp biraz dinlenmesini, ılımasını bekleyeceğiz.

Sabah kahvaltısından kalktıktan sonra bir saat dinlenin. Bu süreden sonra portakal kürünü tüketin. Her gün 1 bardak ve dört gün içmek kafidir. Eğer bu aşamada kabızlık devam ediyorsa dört gün daha uygulayabilirsiniz. Ama bir sefer hazırlayıp günlerce bekletmeyin, her seferinde yenisini yapın.

Yukarıdaki kabızlığı geçiren tarifleri uygulamadan önce hastalığın kaynağını bilmeniz gerekiyor. Fıtık ve bağırsaklarda düğümlenme gibi sorunlar varsa mutlaka uzmana görünmeniz gerekir, kürler işe yaramayabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap